. .. .. .. .. .. .
. .

Vynikajúce zamiakové pagáčiky - RECEPT 19740

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

CHUŤOVKY

ID 9968 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 24 návštěvníkov)


Vynikajúce zamiakové pagáčiky


[ recept č. 19740 zo dňa  ]


Vynikajúce zamiakové pagáčiky


POTREBNÉ PRÍSADY

1l strúhaných uvarených zemiakov, 1l obyčajnej hladkej múky, 1 kvasnice, 1 kyslú smotanu, 1/2 PL soli, 2dl oleja

POSTUP PRÍPRAVY

Do trošky vlažnej vody (asi deci) dáme medzi prsty cukru a kvasnice. Necháme trochu nakysnúť. Všetko spolu zmiesime a dáme na hodinu kysnúť. Cesto vyvaľkáme na 1,5-2cm hrúbku a vykrajujeme cca 5cm pagáčiky, na ktoré urobíme mreižku (krájač na zemiaky), dáme na naolejovaný plech, potrieme slnečnicovým olejom a pečieme do ružova asi 15minút. (zemiaky sú najlepšie ružiaky a uvarené deň vopred)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

dobre čítate, má to byť liter nastrúhaných zemiakov (uvarené v šupke)a pre úplnosť som ich aj odvážila a bolo ich cca 700g
do misy pridáme aj liter múky, soľ, olej ,k. smotanu, kvások
a vymiesime cesto
za hodinku
vykarajujeme pagáčiky, cesto vaľkajte hrubšie ako je na obrázku, potom sú lepšie
dáme na plech, ja som plech nenatierala, cesto je mastné dosť a nepriliepili sa mi, ale pagáčiky sa potriť majú, môžte použiť aj olivový olej
takéto su správne:o)
pečieme do ružovkasta, ja som ich piekla na 180-200°C a riadila som sa podľa farby pagáčikov
vyšlo ich cca 65 kusov, piekla som ich večer a na druhý deň poobede už neboli:o) DOBRÚ CHUŤ! sú vynikajúe


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Chlebík podľa Zlatica T. (zlatúšik) - s múkou Mix | Vynikajúce zamiakové pagáčiky | Špecialitka >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (7.11.2009, 19:09)
vyzerajú lákavo (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y), musím vyskúšať (L)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (8.11.2009, 12:50)
Ivetka, vyskúšaj, budem sa tešiť, u nás sú už dlhé roky obľúbené (Y) (Y) (Y) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Kamila B. (vikusik) ID 41103 (7.11.2009, 17:45)
tie su peknučke určite vyskušam (Y) (pl)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (8.11.2009, 12:49)
Ďakujem, oplatí sa vyskúšať (Y) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Diana T. (Dindi) ID 33492, mimibazar.sk/dindi (6.11.2009, 22:58)
Fuha, vyzeraju skvele a su nenarocne, urcite vyskusam, zemiaky mam uvarit zrejme v supke, vsak? |:o) a vidim, ze vam chyba k tupperware silikonova podlozka a rychlokyska ;-)...
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (8.11.2009, 8:17)
Ďakujem, sú naozaj skvelé (Y)podložku aj rýchlokysku mám ;-)len tá podložka sa mi na tejto novej precovnej doske šmýka :-$a zemiaky variť v šupke (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu