. .. .. .. .. .. .
. .

Karfiolovo-hubová praženica - RECEPT 5624

Adriana B. (Aďka27) ID 32431
.
Oblasť: Brezno
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 15.1.2008
Naposledy: 13.10.2014 22:10
Aktualizácia: 1.4.2011 10:18
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 77
RODINNÉ FOTOGRAFIE 115
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 8
RECEPTY 180
NÁVODY 0

HUBY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |


Karfiolovo-hubová praženica


[ recept č. 5624 zo dňa  ]


Karfiolovo-hubová praženica


POTREBNÉ PRÍSADY

cca ¼ z veľkej hlávky karfiolu, asi 5-6 lyžíc obvarených (čerstvých alebo zmrazených) húb, ½ väčšej cibule, vegeta, 4-5 vajíčok, mleté čierne korenie, soľ, pizza korenie /alebo oregano+mleté čierne korenie/, mletý zázvor (ďumbier), 1 strúčik cesnaku, olej

POSTUP PRÍPRAVY

Výborné teplé i studené. A karfiol tam ani nepostrehnete.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

očistený a na menšie kúsky natrhaný karfiol
uvaríme v osolenej vode domäkka
po uvarení vyberieme a necháme vychladnúť. Nakrájame na menšie kúsky.
na kúsku oleja jemne opražíme cibuľu spolu s cesnakom /stačia 3 tenučké plátky nakrájať na malinké kúsky/ - ja som mala sušený cesnak vo vegete - takže čerstvý som už nedávala. Aby to potom nebolo ťažké.
pridáme obvarené a scedené huby a chvíľku opražíme
pridáme karfiol, premiešať
osolíme, pridáme ostatné korenie (zázvor je výborný na pretrávenie, pizza korenie obsahuje aj rozmarín, šalviu, oregano, čierne mleté korenie, atď. - výborné na dochutenie, ak nemáme, tak aspoň štipku oregana rozmlieť v prstoch + mleté čierne korenie), vegetu, premiešať, podliať troškou vody, zakryť a udusiť cca 10 min - aby sa spojili chute
klepneme 4-5 vajíčok a urobíme hustejšiu praženicu. Ak treba, dochutiť vegetou.
podávame na pečive. Výborná je na chlebíku mladá cibuľka. Môžeme posypať aj strúhaným syrom. Niekedy zvyknem posypať syrom aj klasickú hubovú praženicu.
...a papáme... s kopcom zeleniny


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Vatové rezne | Karfiolovo-hubová praženica | Čerešňový zákusok >>
nahlásiť
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Dr. Zdenka P. (zdenka131) ID 12491 (7.6.2008, 16:00)
Výborný recept, (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (7.6.2008, 20:24)
Ďakujem krásne (L) Zdenka, už bola koštovka? (jidlo)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Lucia H. (gupka) ID 9968 (2.6.2008, 21:20)
mnaaam, hned by som si dala (Y)to urcite spravim (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (2.6.2008, 21:35)
Lucka, ďakujem (L) . My sme huboví. Už som potrebovala minúť minuloročné obvarené a hlbokozmrazené huby /som sa vymotala/ a rozoberala som karfiol na zajtrajší obed, polievka ešte je, tak som v duchu kombinovala... Manžel ani nevedel, že je tam karfiol. Ani deti. Len krútil nosom, keď prišiel, že čo to tak vonia? Skús a daj vedieť. Ale tie koreniny dali tomu super chuť. Bez nich je to také "suché". (jidlo)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Reklama | Podmienky pre používanie služby Mimibazar | Desatoro | Logo Overený obchodník | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Osobné údaje | Kontakt
Jednotné kontaktné miesta / Single Points of Contact | Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky používania služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Cookies | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra | Povinne zverejňované informácie

© 2001–2025 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s.
se sídlem náměstí Marie Schmolkové 3493/1, 100 00 Praha 10, IČO: 02346826, zapsaná v OR, sp.zn. B 19490 a dodávatelia obsahu