
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
HUBY |
Andrea Č. (Andrejka71) ID 262219 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Sladkokyslá hubová omáčka[ recept č. 52043 zo dňa 21.1.2013 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY Čerstvé alebo mrazené huby 300 - 500g, cibuľa, vývar ( zeleninový bujón), soľ, mletý kmín, smotana na varenie (mlieko), hl.múka, maslo POSTUP PRÍPRAVY Na masle si speníme na drobno nakrájanú cibuľu, pridáme na väčšie kúsky nakrájané huby, mierne osolíme nakoľko budeme pridávať bujón, trošku mletej rasce ( kmínu) a necháme 5 min. podusiť. Zalejeme vývarom alebo vodou do ktorej keď zovrie pridáme bujón a necháme variť 30 minút. V smotane alebo môžeme aj v mlieku ( ja používam mlieko) si pripravíme zátrepku a zahustíme omáčku. Kto má rád sladkokyslú, tak po dovarení aby sa nám omáčka nezrazila pridáme cukor a citrónovú šťavu (prípadne ocot). Výborná je aj len s cukrom bez citrónovej šťavy (octu). My ju papkáme len s cukrom bez citrónovej šťavy (octu). Podávame s knedľou alebo chlebíkom. Dobrú chuť. |