. .. .. .. .. .. .
. .

Karfiolovo-hubová praženica - RECEPT 5624

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

HUBY

ID 32431 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |


Karfiolovo-hubová praženica


[ recept č. 5624 zo dňa  ]


Karfiolovo-hubová praženica


POTREBNÉ PRÍSADY

cca ¼ z veľkej hlávky karfiolu, asi 5-6 lyžíc obvarených (čerstvých alebo zmrazených) húb, ½ väčšej cibule, vegeta, 4-5 vajíčok, mleté čierne korenie, soľ, pizza korenie /alebo oregano+mleté čierne korenie/, mletý zázvor (ďumbier), 1 strúčik cesnaku, olej

POSTUP PRÍPRAVY

Výborné teplé i studené. A karfiol tam ani nepostrehnete.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

očistený a na menšie kúsky natrhaný karfiol
uvaríme v osolenej vode domäkka
po uvarení vyberieme a necháme vychladnúť. Nakrájame na menšie kúsky.
na kúsku oleja jemne opražíme cibuľu spolu s cesnakom /stačia 3 tenučké plátky nakrájať na malinké kúsky/ - ja som mala sušený cesnak vo vegete - takže čerstvý som už nedávala. Aby to potom nebolo ťažké.
pridáme obvarené a scedené huby a chvíľku opražíme
pridáme karfiol, premiešať
osolíme, pridáme ostatné korenie (zázvor je výborný na pretrávenie, pizza korenie obsahuje aj rozmarín, šalviu, oregano, čierne mleté korenie, atď. - výborné na dochutenie, ak nemáme, tak aspoň štipku oregana rozmlieť v prstoch + mleté čierne korenie), vegetu, premiešať, podliať troškou vody, zakryť a udusiť cca 10 min - aby sa spojili chute
klepneme 4-5 vajíčok a urobíme hustejšiu praženicu. Ak treba, dochutiť vegetou.
podávame na pečive. Výborná je na chlebíku mladá cibuľka. Môžeme posypať aj strúhaným syrom. Niekedy zvyknem posypať syrom aj klasickú hubovú praženicu.
...a papáme... s kopcom zeleniny


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Cookies | Karfiolovo-hubová praženica | konik >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Dr. Zdenka P. (zdenka131) ID 12491 (7.6.2008, 16:00)
Výborný recept, (Y)
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (7.6.2008, 20:24)
Ďakujem krásne (L) Zdenka, už bola koštovka? (jidlo)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (2.6.2008, 21:20)
mnaaam, hned by som si dala (Y)to urcite spravim (L)
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (2.6.2008, 21:35)
Lucka, ďakujem (L) . My sme huboví. Už som potrebovala minúť minuloročné obvarené a hlbokozmrazené huby /som sa vymotala/ a rozoberala som karfiol na zajtrajší obed, polievka ešte je, tak som v duchu kombinovala... Manžel ani nevedel, že je tam karfiol. Ani deti. Len krútil nosom, keď prišiel, že čo to tak vonia? Skús a daj vedieť. Ale tie koreniny dali tomu super chuť. Bez nich je to také "suché". (jidlo)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu