ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)
Hliva a la segedín
[ recept č. 56159 zo dňa 7.2.2014 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
cca 300g hlivy, 1 cibuľa, olej, soľ, drvená rasca, červená mletá paprika, cca 1,5 kg kyslej kapusty, cca 300 g kyslej smotany, 1 PL múky
POSTUP PRÍPRAVY
Výborná obmena klasického segedínskeho gulášu pre tých, ktorí odmietajú mäso.
POSTUP:
Na oleji speníme cibuľu, potom pridáme pokrájanú hlivu a dobre orestujeme, pridáme soľ, rascu a papriku. Premiešame a podlejeme vriacou vodou, potom vložíme pokrájanú kyslú kapustu, ak treba, dolejeme ešte vodu. Dusíme cca 15 minút. V smotane rozmiešame múku, pridáme do gulášu a dobre povaríme. Podávame s knedľou alebo chlebíkom. |
Lucka S. (Lucka1111) ID 152718 (8.2.2014, 16:05) |
Darinka, hlivy nám rastú na záhradke, potom vyskúšam  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Darina B. (danda3) ID 104195 (13.4.2014, 18:39) |
Lucka, tak dúfam, že bude chutiť aspoň tak ako nám.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |