Petra G. (Pat) ID 9688 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)
Hliva naložená v oleji
[ recept č. 10505 zo dňa 22.1.2009 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
1/2 kg hlivy, rasca, 250 g cibule nakrájanej na kolieska, 3 nastrihané bobkové listy, 5 guličiek nového korenia, 15 guličiek korenia, soľ, slnečnicový olej a kto má rád pikantné, tak aj čili papričky a ja som tentokrát navyše pridala aj kocky hermelínu
POSTUP PRÍPRAVY
Hlivu nakrájanú na väčšie kusy 20-30 minút varíme v neosolenej vode s rascou. Precedíme, zamiešame so všetkými ostatnými surovinami, naplníme do pohárov a necháme stáť v chlade 1 týždeň. |
Blanka R. (blanka1007) ID 75456 (13.2.2009, 22:30) |
Tak, už sme sa dočkali, výsledok bol super, ten hermelín sa mi trocha rozpustil, ale to neva, asi nebol nejaký kvalitný. Manžel si veľmi pochvaľoval. Dík super |
ODPOVEDAŤ |
| | Petra G. (Pat) ID 9688, mimibazar.sk/pat (14.2.2009, 9:32) |
No to ma veľmi teší |
ODPOVEDAŤ |
Blanka R. (blanka1007) ID 75456 (4.2.2009, 14:36) |
No, hliva je už naložená podľa postupu, aj s hermelínom, tak už len čakať. |
ODPOVEDAŤ |
| | Petra G. (Pat) ID 9688, mimibazar.sk/pat (5.2.2009, 9:34) |
No som zvedavá na výsledok |
ODPOVEDAŤ |
Blanka R. (blanka1007) ID 75456 (22.1.2009, 20:53) |
Áno, mala som to zavreté na pevno a zaliate olivovým olejom, no začalo mi to kvasiť, až mi vydulo víčko. Tak neviem kde som spravila chybu. Opakujem, bolo to pri syre, aby si niekto nemyslel, že pri hlive. Tá bude určite super. |
ODPOVEDAŤ |
| | Dada M. (odeure) ID 35266 (5.2.2009, 10:36) |
Blanka, podľa mňa surová cibuľa je v každom prípade do pokrmov, ktoré sa dlhšie uskladňujú nevhodná, pretože surová cibuľa je po 24 hodinách toxická- vylučuje toxické látky a pokrm sa pokazí. Je to naozaj tak, ja surovú cibuľu do šalátov - napr. majonézového nikdy nedávam. Alebo ju sparím, alebo nakrátko osmažím na oleji a takto pridávam. D. |
ODPOVEDAŤ |
| | Petra G. (Pat) ID 9688, mimibazar.sk/pat (22.1.2009, 22:54) |
Tak neviem, kde mohla byť chyba, ja som robila aj syr, ale nestalo sa mi to, ale zas na druhej strane u nás sa všetko konzumuje takou rýchlosťou, že sa nestihne pokaziť |
ODPOVEDAŤ |
Blanka R. (blanka1007) ID 75456 (22.1.2009, 15:26) |
Chcem sa spýtať, má to byť zavreté v pohári na pevno, či len prikryté? Takto podobne som robila raz nakladaný syr, zavrela som pohár na pevno a bolo to pokazené. Tak som už niečo také neskúšala. Poradte ak viete. Hlivu by som rada vyskúšala. |
ODPOVEDAŤ |
| | Petra G. (Pat) ID 9688, mimibazar.sk/pat (22.1.2009, 16:13) |
Má to byť zatvorené napevno, úplne zaliate olejom a v chladničke. Mali ste to dosť ponorené? |
ODPOVEDAŤ |
| Janka P. (Joanne) ID 6922 (22.1.2009, 12:52) |
Baby,a kde kupim hlivu?? |
ODPOVEDAŤ |
| | Petra G. (Pat) ID 9688, mimibazar.sk/pat (22.1.2009, 14:42) |
Všade tam, kde predávajú aj zeleninu - v zelovoci, na tržnici, v hypermarketoch, aj v niektorých potravinách v chladiacich boxoch .... je vraj mimoriadne zdravá, tak sa ju snažím viac zaradiť v rôznych formách do jedálnička. |
ODPOVEDAŤ |
| | Emilia D. (filmuska) ID 25200 (22.1.2009, 13:07) |
napr v tescu... zvyknu ju mat tam kde aj sampiony |
ODPOVEDAŤ |
| Helena B. (hela2) ID 37749 (22.1.2009, 11:41) |
a papáme to ako prílohu k niečomu alebo samostatne len tak s chlebíkom |
ODPOVEDAŤ |
| | Petra G. (Pat) ID 9688, mimibazar.sk/pat (22.1.2009, 12:35) |
Klasicky ako nakladaný syr to najlepšie chutí s čerstvou bagetou, pečivom, prípadne na hrianke |
ODPOVEDAŤ |