ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)
Špaldovo - bielkové sucháre
[ recept č. 55936 zo dňa 5.1.2014 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
140g hladkej múky špaldovej, 4 bielka, 100g cukru, 2 PL medu, 1 KL perníkového korenia, 100g mandlí (lieskových orechov)
POSTUP PRÍPRAVY
Z bielok a štipky soli šľaháme sneh, potom pridáme cukor s medom, prešľaháme a nakoniec zľahka zamiešame múku + perníkové korenie. Pridáme celé mandle, ja som robila z dvoch dávok, tak som dala aj lieskové orechy. Formu na biskupský chlebíček som vyložila papierom na pečenie a naliala pripravené cesto. Pečieme na 160°C cca 30 - 35 minút, treba vyskúšať špajdlou. Po upečení a vychladnutí zabalíme do fólie a necháme 24 hodín odstáť. Potom nakrájame na tenké plátky, ktoré sušíme na 100°C cca hodinu, kým trošku nezhnednú. |
Soňa K. (bystričanka) ID 247313 (13.1.2014, 11:23) |
Ja robím podobné nedávam perníkové korenie ale skúsim ale suším krátko. Nezhoria za 1 hodinu? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Darina B. (danda3) ID 104195 (7.2.2014, 20:57) |
Ja som robila z dvoch dávok a sušila som tri plechy, preto mi to toľko trvalo, jeden bude asi skôr hotový, treba si odsledovať.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |