
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
BEZLEPKOVÁ DIETA |
Janka T. (takaJanka) ID 29118 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov) bezlepková pizza[ recept č. 55751 zo dňa 11.12.2013 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY 7-8kopcovitých PL múky MixB (asi 250g múky), 1/4 kvasníc Fala, pohár vlažnej vody (2dcl), 1+2 PL olivového oleja, 1KL cukru, 1KL soli, na obloženie podľa chuti - pretlak, zelenina, oregano, cesnak, syr a pod... POSTUP PRÍPRAVY veľmi jednoducho - do časti vlažnej vody (1dcl) si pripravíme z cukru a kvasníc kvások, kým sa zapení nachystáme si vo väčšej mise múku a soľ (nedajte všetku múku naraz, ale asi 2-3PL múky si nechajte bokom na domiesenie), kvások prilejeme do múky, pridáme za lyžicu olivového oleja a zvyšnú vodu - jemne miešame - nakoniec rukami vymiesime vláčne mäkké cesto. Cesto rozvaľkáme - jemne ho pritom podsypávame múkou, okraje pevne zrolujeme aby šťava nevytekala, a necháme chvíľu nakysnúť (15-20min). Potom rozotrieme na cesto asi 2PL olivového oleja (dôkladne hlavne na okraje) a obložíme podľa chuti (napríklad: pretlak, tuniak, tymián, cibuľa a samozrejme strúhaný syr ). Vložíme do dobre vyhriatej rúry, pečieme najprv prudšie pri 220-230´C, po asi 5 minútach stiahneme na 180-185´C a dopečieme do zlatohneda (asi 25-30min). zopár tipov: - cesto nerobte veľmi tuhé - bolo by tuhé aj po upečení, potrebuje vlhkosť aby vedelo kúsok nakysnúť, - cesto nechajte kysnúť už rozvaľkané (na rozdiel od lepkového - bzl. cesto druhýkrát kysnúť nechce) - okraje si pred pečením naolejujte aby nevyschli ale boli akurát chrumkavé, - paradajkový pretlak je na pizzu lepší ako kečup - ak máte veľmi radi syr, môžete okraje cesta zarolovať okolo odkrojených kúskov syra (okolo tenkých syrových "paličiek"), okraj pizze bude šťavnatejší a plnený syrom.. |
Stanislava H. (stanka264) ID 216341 (17.5.2014, 20:59) |
vyskúšame ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Daša R. (dadu30) ID 22469, mimibazar.sk/dadu30 (17.5.2014, 16:26) |
![]() ![]() ![]() ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Veronika H. (weronikass) ID 79657 (13.12.2013, 21:42) |
dakujem za receptik,určite ho urobim cez vikend.tiez dakujem za tipy. ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |