
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
POLIEVKY |
Janka T. (takaJanka) ID 29118 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) voňavá vianočná kapustnica (zázvorová)[ recept č. 55750 zo dňa 11.12.2013 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY 0,3kg (alebo viac) údené br. mäso, 0,3kg bravč. mäso (pliecko, príp. aj pekný prerastený bok a pod.), 0,5kg jemne krájanej kyslej kapusty, 2 nožičky klobásy, sušené hríby, 1KL ml. rasca, 0,5KL ml. zázvor, 2KL majorán, 1KL č. korenie, 0,5KL nové korenie, 2-3 bobkové listy, 2-3 strúčiky cesnaku, soľ, 1-2PL hl. múky POSTUP PRÍPRAVY Výnimočnú, sviatočnú vôňu dáva tejto kapustnici zázvor - vyskúšajte, je výborná. Deň vopred dáme na 2-3 hodiny pomaly variť vo veľkom hrnci mäso a sušené hríby. Potom hrniec s mäsom aj šťavou odložíme do chladu (na balkón) a pokračujeme na druhý deň. Na druhý deň mäso z vývaru vyberieme a pokrájame na malé kocky (studené sa lepšie krája), vložíme späť do hrnca a pokračujeme vo varení - pridáme kvasenú kapustu (prepláchnutú aby nebola príliš kyslá, niekedy stačí iba vyžmýkať) a pokrájanú klobásu. Keď sa už všetko znovu spolu varí, pridáme korenia: ml. rascu, zázvor (ak je mletý stačí pol kávovej lyžičky), majorán, č. korenie, nové korenie, bobkový list a prelisovaný cesnak. Solíme opatrne, lebo údené mäso býva niekedy už dosť slané. Kapustnicu necháme veľmi pomaly variť (aj vyše 3 hodiny), kým ona krásne vianočne vonia máme čas chystať všetko čo patrí na štedrovečerný stôl. Je výborná a aj dosť hustá, takže ju skoro ani netreba zahusťovať zásmažkou, stačí naozaj iba veľmi jemne (zásmažka: za hrsť múky trochu opražíme, potom necháme na panvici mierne ochladnúť, rozmiešame s 1dl studenej vody, a pomaly prilievame do vriacej kapustnice). Dobrú chuť! |