. .. .. .. .. .. .
. .

Bezlepkové žemle - RECEPT 10909

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

BEZLEPKOVÁ DIETA

ID 6174 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)


Bezlepkové žemle


[ recept č. 10909 zo dňa  ]


Bezlepkové žemle


POTREBNÉ PRÍSADY

300 - 400g bezlepkovej múky PROMIX UNI,1 čerstvé droždie FALA, 1 lyžička soli, 1 lyžička cukru, 2 vajcia, 3 pol.lyžice oleja, 250 - 300 ml. mlieka

POSTUP PRÍPRAVY

V malom množstve vlažného mlieka rozpustíme droždie s lyžičkou cukru. Do misky dáme múku, soľ, 1 vajíčko, olej, pridáme kvások a mlieko. Cesto dobre vymiešame. Hneď po vymiešaní mokrými rukami bez použitia múky vytvarujeme žemle, poprípade rožteky a dáme na pečiaci papier. Potrieme rozšľahaným vajíčkom a necháme 15 - 20 min. kysnúť. Rúru rozohrejeme na najvyšší stupeň,do spodnej časti rúry dáme nádobu s vodou. Nakysnúté žemle dáme do rúry ale teplotu neznižujeme, po 10 min. môžeme posypať syrom, alebo semienkami. Do zlatova ich pečieme ešte 5 - 10 min.
<< Laurinke | Bezlepkové žemle | Bezlepková knedľa >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Alica L. (alica9001) ID 24560, mimibazar.sk/alica9001 (17.9.2009, 22:07)
Musím povedať,že aj keď mám s nimi dva problémy (asi osobné .-))), sú vynikajúce...takže odporúčam....Len sa chcem opýtať, ako to je možné,že síce všetko dodržím,ale do zlatova sa upiecť nechcú za ten čas a ked trošku vychladnú,tak mi spľasnú-nie sú už také nadýchané ako ked ich vyberiem. (candle)
ODPOVEDAŤ
Zuzana G. (Leuša) ID 6174 (23.9.2009, 20:07)
Som rada že Vám žemličky chutili, mne sa vždy upečú do zlatova, no a vôbec nesplasnú, neviem či to môže byť tým ale nechavám ich chladnúť pod utierkou, a vychladnuté dám do mikrot.sáčku. Zuzana
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu