končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
BEZLEPKOVÁ DIETA |
Zuzana G. (Leuša) ID 6174 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov) Bezlepkové žemle[ recept č. 10909 zo dňa 5.2.2009 ] POTREBNÉ PRÍSADY 300 - 400g bezlepkovej múky PROMIX UNI,1 čerstvé droždie FALA, 1 lyžička soli, 1 lyžička cukru, 2 vajcia, 3 pol.lyžice oleja, 250 - 300 ml. mlieka POSTUP PRÍPRAVY V malom množstve vlažného mlieka rozpustíme droždie s lyžičkou cukru. Do misky dáme múku, soľ, 1 vajíčko, olej, pridáme kvások a mlieko. Cesto dobre vymiešame. Hneď po vymiešaní mokrými rukami bez použitia múky vytvarujeme žemle, poprípade rožteky a dáme na pečiaci papier. Potrieme rozšľahaným vajíčkom a necháme 15 - 20 min. kysnúť. Rúru rozohrejeme na najvyšší stupeň,do spodnej časti rúry dáme nádobu s vodou. Nakysnúté žemle dáme do rúry ale teplotu neznižujeme, po 10 min. môžeme posypať syrom, alebo semienkami. Do zlatova ich pečieme ešte 5 - 10 min. |
Alica L. (alica9001) ID 24560, mimibazar.sk/alica9001 (17.9.2009, 22:07) | |
Musím povedať,že aj keď mám s nimi dva problémy (asi osobné .-))), sú vynikajúce...takže odporúčam....Len sa chcem opýtať, ako to je možné,že síce všetko dodržím,ale do zlatova sa upiecť nechcú za ten čas a ked trošku vychladnú,tak mi spľasnú-nie sú už také nadýchané ako ked ich vyberiem. | |
ODPOVEDAŤ |
Zuzana G. (Leuša) ID 6174 (23.9.2009, 20:07) | |
Som rada že Vám žemličky chutili, mne sa vždy upečú do zlatova, no a vôbec nesplasnú, neviem či to môže byť tým ale nechavám ich chladnúť pod utierkou, a vychladnuté dám do mikrot.sáčku. Zuzana | |
ODPOVEDAŤ |