Eva M. (evica39) ID 125668 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 22 návštěvníkov)
Bezlepkové rožky
[ recept č. 34591 zo dňa 21.11.2010 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
500 g bzl.múky Promix Forte, 3 stredne veľké zemiaky, 300 ml vlažnej vody, 1/2 kocky droždia, štipka kryšt. cukru, 1 KL soli, 3 PL oleja.
POSTUP PRÍPRAVY
Uvaríme zemiaky v šupke, necháme vychladnúť. Očistené postrúhame, pridáme vodu, múku, soľ, olej a kvások. Šľahačom vypracujeme cesto, preložíme na pomúčenú pracovnú dosku a cesto vypracujeme ručne. Rozdelíme na 8 bochníkov, každý trochu rozvaľkáme na ovál a ten potom stočíme pozdĺžne, tak vznikne rožok. Rožky uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, necháme pod utierkou podkysnúť - asi 20 min. Potrieme rozšľahaným vajíčom s mliekom a pečieme pri 200 st. C asi 25 minút. Dobrú chuť ! |
Beatric š. (Sole) ID 243211 (31.1.2013, 21:25) |
Dnes som ich piekla vyborne rohliky. Nemala som promix forte dala som uni a schar pol na pol ale pekne sa podarili aj s cestom sa dobre pracuje. dakujem za receptik.Bea |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | marcela s. (maca137) ID 50883, mimibazar.sk/maca137 (6.10.2012, 21:38) |
tento receptík som si ako začiatočníčka bzl pečenia obľúbila na žemličky, chlebík, ale rožky sa mi roztiekli........... teraz už viem že výsledok závisí od druhu múky, skúšala som postupne ďakujem maca  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Janka L. (čopek) ID 192461 (5.5.2011, 8:46) |
s cestom sa robí perfektne, už mi kysnú tak sa teším na výsledok  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Eva M. (evica39) ID 125668 (18.4.2011, 17:09) |
Niekto používa Jizerku, tiež Schär...každý podľa toho, aké má skúsenosti a možnosti.... |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Zuzana Z. (corba) ID 144857 (16.4.2011, 18:53) |
Chcem sa spytat,aka muka sa da pouzit miesto promix Forte,dakujem |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Jana C. (saeda) ID 53061, mimibazar.sk/saeda (4.2.2011, 9:55) |
tak toto urcite vyskusam, velmi mi chybaju rozteky... |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Eva M. (evica39) ID 125668 (4.2.2011, 23:03) |
Janka, fakt sú dobré, môžeš ich na povrchu posypať rascou, soľou.. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Eva M. (evica39) ID 125668 (21.11.2010, 17:22) |
Kočky, ďakujem !  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | slavka b. (slawi75) ID 113183 (21.11.2010, 16:56) |
Vyzeraju velmi chutne uz len tresku ku nim a napchat sa  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Ivana K. (IvanaKC) ID 156112 (21.11.2010, 16:11) |
Evička, sú super. Ja sa stále akosi neviem odhodlať k bezlepkovému pečivu. Raz sa mi niečo nepodarilo, a nejak ma to strašne odradilo. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Eva M. (evica39) ID 125668 (21.11.2010, 16:19) |
Ivanka neboj, cesto je jemnučké a treba podsypávať múkou..ale to predsa aj pri pšeničnom ceste. Tiež musím vystihnúť tú správnu náladu na takéto tvarované pečivo, ale fakt sú dobré. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |