
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
CHUŤOVKY |
Ivan K. (ikzm1) ID 254041 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov) PIKANT[ recept č. 50179 zo dňa 3.10.2012 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY Kápia 2 kg, fialová cibuľa 1 kg, 1 hlávka cesnaku, 1 kg rajčín, 2 lyžice vegety, 5 feferóniek bez zrniečok, 1 deci oleja POSTUP PRÍPRAVY Zeleninu očistíme, posekáme nadrobno (netreba ju mlieť, rozvarí sa), pridáme vegetu, olej a varíme v hrnci na miernom ohni až kým sa neodparí všetka voda (môže to trvať až tri hodiny) a vytvorí sa hustá kaša. Ak chceme pikant krémovo jemný, rozmixujeme ho ponorným mixérom. Ešte horúci plníme do pohárikov, uzatvoríme, zabalíme do deky a sterilizujeme v tzv. suchej pare až do úplného vychladnutia. Pikant sa hodí na chlieb, hrianky, ako dochucovadlo do gulášov, omáčok. Pikantnú chuť určuje počet feferóniek - 5 malých guľatých feferóniek bez zrniečok úplne postačí, kto má rád štipľavejšie, zvýši dávku. |
alžbeta l. (elizka) ID 52002 (18.9.2017, 21:57) |
![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |