
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Natali F. (druna) ID 217609 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) PANNA COTTA s jahodovym prelivom[ recept č. 50181 zo dňa 4.10.2012 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY 1 liter sladkej smotany na slahanie,mne to bolo ale velmi tazke a tak by som nahradila nabuduce 500ml mliekom,aby to bolo light,snad sa na nas priatelia Taliani nenahnevaju,ked to nebude ta prava 100% Panna cotta. Dalej potrebujeme 5 lyzic krystalovy cukor 1 vanilkovy cukor 8-10 g agar-agar nie viac lebo to bude velmi tuhe! POSTUP PRÍPRAVY Dame zovret sladku smotanu s cukrom a vanilkou ,ku koncu primiesame agar-agar a ztiahneme z ohna. Agar -agar je vysoko vyzivny zelirovaci pripravok z cervenej morskej riasy tengusa,ktory sa velmi vyuziva v potravinarstve, ja ju kupujem vo forme prasku v 10g baleniach 100% prirodny!Je alternativa zelatiny, ako zahustovadlo,stabilizator a je zdravy nekaloricky,obsahuje zelezo,vapnik,jod a ine stopove prvky,znizuje cholesterol! Hned ako ztiahneme z ohna nalejeme do formy,pripadne malych formiciek,dame stuhnut ,doslova za chvilku je Panna cotta hotova,agar-agar rychlo tuhne, uz pri 40 stupnoch Urobime si jahodovy sos,Ja som mala zamrznute cele jahody a tak som ich prepolila a pridala trochu krystaloveho cukru,rozmixovala a tosku zvarila. Mozeme urobit namiesto jahodoveho sosu klasicky karamelovy 6lyzic vody ,2 lyzice cukru a 2 lyzice sladkej smotany.Najprv rozvarime cukor vo vode a potom pridame smotanu, hotovy karamel je zlatistej farby,polejeme panna cottu a mozeme papat! OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
![]() | gabriela m. (gabrielita30) ID 94079 (25.10.2012, 12:02) |
Milá Natali ešte som nič nepočula o tom Agar-agar,prosím kde sa dá kúpiť.ako sa s tým pracuje trošku sa toho obávam.Ja som s Trnavy neviem kde ho mám kúpiť.Môžem použiť aj klasickú práškovú želatinu?Ďakujem za odpoveď s pozdravom Gabriela | |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Natali F. (druna) ID 217609 (27.10.2012, 19:52) |
ja som Agar kupovala v BA,ale je dostupny aj cez internet obchody ak si natukate do googlu agar-agar urcite vam zopar vyhodi.pracuje sa s tym velmi jednoducho ,ale opatrne lebo ma tu vlastnost ze riadne tuhne,samozrejme mozete pouzit zelatinu ci uz platkovu alebo v prasku. ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |