ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)
Jablkovy TARTE TATIN podla stareho receptu + Creme anglaise (TOPPING)
[ recept č. 50068 zo dňa 26.9.2012 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
KOLAC: 4 vacsie jablka, listkove cesto, kryst. cukor, maslo, TOPPING: 250ml mlieka (alebo smotany), 3 zltka, 50g pras. cukru (moze byt aj vanilkovy struk, ale nemusi, ja som nakoniec nedavala)
POSTUP PRÍPRAVY
1) Jablka osupeme, vyberieme jadro a nakrajame na tenke polmesiaciky, cca 0,5cm. 2) Listokove cesto rozvalkame do potrebnej velkosti a pomocou valceka prelozime na maslom vymastenu formu. Mierne pocukrujeme a poukladame pripravene jablka oblucikom nahor. 3) Cukor nechame na panvici krystalizovat, pridame trocha masla a po rozpusteni rovnomerne nalejeme na jablka. 4) Vlozime do vyhriatej truby a pecieme cca 30 minut na 180°C (nepamatam si presne dobu pecenia, ale vsetky gazdinky budu vediet, ked bude kolac hotovy: jablcka budu makke a karamel krasne rozpusteny). 5) TOPPING: zltka vyslahame s cukrom a postupne prilejeme horuce mlieko. Prelozime nad paru a miesame az do zhustnutia... konzistencia by mala pripominat redsi puding.) 6) Kolac a topping servirujeme zvlast... a uz iba papkame :)
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
2) |
![]() |
3) |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
 | Zuzka M. (Lucrezia) ID 171442 (27.9.2012, 8:09) |
dakujem, dievcata, je fakt vyyybormy a poliate tym toppingom, no neskutocneeeee  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Natali F. (druna) ID 217609 (26.9.2012, 17:46) |
mnam mnam ten mame moooc radi!!!!!!!! |
ODPOVEDAŤnahlásiť |