
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4) |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() Jablkovy TARTE TATIN podla stareho receptu + Creme anglaise (TOPPING)POTREBNÉ PRÍSADY KOLAC: 4 vacsie jablka, listkove cesto, kryst. cukor, maslo, TOPPING: 250ml mlieka (alebo smotany), 3 zltka, 50g pras. cukru (moze byt aj vanilkovy struk, ale nemusi, ja som nakoniec nedavala) POSTUP PRÍPRAVY 1) Jablka osupeme, vyberieme jadro a nakrajame na tenke polmesiaciky, cca 0,5cm. 2) Listokove cesto rozvalkame do potrebnej velkosti a pomocou valceka prelozime na maslom vymastenu formu. Mierne pocukrujeme a poukladame pripravene jablka oblucikom nahor. 3) Cukor nechame na panvici krystalizovat, pridame trocha masla a po rozpusteni rovnomerne nalejeme na jablka. 4) Vlozime do vyhriatej truby a pecieme cca 30 minut na 180°C (nepamatam si presne dobu pecenia, ale vsetky gazdinky budu vediet, ked bude kolac hotovy: jablcka budu makke a karamel krasne rozpusteny). 5) TOPPING: zltka vyslahame s cukrom a postupne prilejeme horuce mlieko. Prelozime nad paru a miesame az do zhustnutia... konzistencia by mala pripominat redsi puding.) 6) Kolac a topping servirujeme zvlast... a uz iba papkame :) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov) KOMENTÁRE (6) posledné: 31.5.2013, 18:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
![]() Pórovo - zemiaková polievočka (krémová, ale bez smotany)POTREBNÉ PRÍSADY 1 veľký pór, 4 zemiaky, 1 stonku zeleru, pár menších strúčikov cesnaku, 1 cibuľu, na ochutenie soľ, vegetu čerstvo namleté čierne korenie, bazalku (môže byť aj sušená), na ozdobenie krutóny a jarnú cibuľku POSTUP PRÍPRAVY 1. Najskôr si nakrájame na drobné kúsky cibuľu, cesnak a stonku zeleru, šupneme na olej a niekoľko minút opekáme a dusíme. Pridáme na kolečká nakrájaný pór a opäť opekáme, opäť dusíme :) 2. Nakoniec pridáme aj na kocky nakrájané zemiaky, pridáme cca liter vody (podľa toho, akú chcete mať hustotu, ja som dala 800ml). Osolíme, okoreníme, ochutíme trochou vegety a nebojíme sa pridať aj väčšie množstvo bazalky. 3. Varíme, až kým zemiaky nezmäknú. 4. Polievočku môžme nakoniec rozmixovat, zemiaky nám ju krásne zahustia a nemusíme tak prilievať smotanu, či zahusťovať múkou a budeme štíhlajšie :) Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 19 návštěvníkov) KOMENTÁRE (5) posledné: 17.11.2013, 13:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
![]() Dyňová (tekvicová) polievkaPOTREBNÉ PRÍSADY 1 tekvica (jedna mala tekvica = jedna vacsia porcia), zeleninovy (masox) vyvar, smotana na slahanie, postruhany syr, sol, korenie, kopor (alebo hocico zelene) na ozdobenie, tekvicovy olej na pokvapkanie (Körbiskernöl) POSTUP PRÍPRAVY 1. Odkrojime vrch dyne, opatrne, este bude velmi dolezity. Z dyne vyskrabeme lyzickou jadierka a vlaka. 2. V hrnci zmiesame vyvar, smotanu a postruhany syr, solime a okorenime. Opatrne vlejeme do dyne. 3. Zakryjeme odkrojenym vrchom a pritlacime. Takto upravenu dynu vlozime do vyhriatej rury a na 175°C pecieme priblizne hodinu. 4. Po upeceni dynu vytiahneme (a vylejeme polivkomu zmes do misky), vydlabeme ju este dokladnejsie po okrajoch tak, aby ostalo len pol centrimetra kory (to zalezi vzdy od velkosti dyne) - vid. obrazok. Duzinu rozmixujeme so zmesou a vlejeme naspat do dyne. Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (3) posledné: 5.10.2011, 16:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYBY A DARY MORA |
![]() Indický pangasiusPOTREBNÉ PRÍSADY Pangasius, korenie na ryby, hladká múka, chilli, karí korenie, mrazený hrášok, zelerová vňať, kokosové mlieko, olej, soľ, čierne korenie, ryža (Basmati) POSTUP PRÍPRAVY 1. Filety z pangasia (najlepšie čerstvého) osolíme a pokrájame na kocky cca 2x2 cm. Kocky balíme v hladkej múke, ktorú sme miešali s korením na ryby. 2. V panvici rozpálime olej a kúsky ryby v ňom rýchlo opečieme. Oheň stíšime a pridáme chilli (čerstvé alebo mleté), karí korenie a podlejeme vodou. Pridáme mrazený hrášok a dusíme cca 5 minút. 3. Nakoniec pridáme zelerovú vňať (nie je potrebná, ale dodá jedlu ešte výraznejšiu chuť) a zalejeme kokosovým mliekom. Varíme ešte asi 3 minúty a odstavíme. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4) |