. .. .. .. .. .. .
. .

Musaka (úplne famózna) - RECEPT 49303

Michaela B. (Leela) ID 25897
.
Oblasť: Bratislava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 29.10.2007
Naposledy: 31.12.2021 11:50
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 27
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 17
NÁVODY 0

MLETÉ MÄSO

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 36 návštěvníkov)


Musaka (úplne famózna)


[ recept č. 49303 zo dňa  ]


Musaka (úplne famózna)


POTREBNÉ PRÍSADY

2 baklažány, 600-700g mletého hovädzieho mäsa, zemiaky podľa veľkosti zapekacej misy (cca 10 menších), 2 paradajky, konzerva krájaných paradajok, 200-250g syr FETA, 4 strúčiky cesnaku, 1 cibuľa, 4 PL olivový olej + olivový olej na vymastenie zapekacej misy, čierne korenie, biele korenie, soľ, červená mletá paprika, saturejka, soľ, na bešamel: 1/2 litra polotučného mlieka, 60g masla, 3 PL hladkej múky, mletý muškátový oriešok, mletá škorica.

POSTUP PRÍPRAVY

Recept je možno pracnejší, ale určite stojí za to vyskúšať ho. Budete krochkať blahom :D

OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


Zemiaky uvaríme v šupke v slanej vode.


Cibuľu a cesnak na jemno nakrájame a opražíme na 4 lyžiciach olivového oleja.


Pridáme čierne korenie, biele korenie, červenú mletú papriku, saturejku. Premiešame a pridáme mleté mäso. Dusíme.


Potom pridáme paradajky z konzervy a ďalej dusíme, až kým nie je mäsko mäkké.


Baklažán a paradajky si zatiaľ nakrájame na plátky. Baklažán netreba soliť a nechávať ho "vypotiť", je to zbytočné, chutí rovnako. Len ho nakrájajte na tenučko. Prípadne ho môžte na sucho opražiť predtým, ale nie je to nutné.


Uvarené zemiaky očistíme a nakrájame na kolieska.


Pripravíme si bešamel. Rozpustíme 60g masla, pridáme 3 lyžice hladkej múky a dobre premiešame metličkou. Vlievame studenú mlieko a ďalej miešame. Pridáme štipku mletého muškátového oriešku a za pol lyžičky mletej škorice (nevynechajte ju zo strachu, je veľmi dôležitá). Za stáleho miešania privedieme do varu a necháme cca 8 minút prevrieť - stále miešame.


Zapekaciu misu vymastíme troškou olivového oleja. Na dno poukladáme zemiaky, posolíme. Na ne krúžky baklažánu, mleté pripravené mäso, opäť krúžky baklažánu a krúžky paradajok.


Zalejeme pripraveným bešamelom.


A zasypeme strúhanou fetou.


Pečieme na 200 stupňoch cca 45 minút až hodinu tak, aby bol syr na vrchu mierne hnedý.


A papáme a krochkáme blahom ,)



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
<< Fantastické mandľové rožteky | Musaka (úplne famózna) | Zeleninovo-rybací šalát >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Ana J. (sovickaladynka) ID 202563 (15.5.2013, 17:24)
suprove (Y)
ODPOVEDAŤ
Stanislava B. (celine123) ID 81792 (1.2.2013, 13:19)
Mnam, to vyzera vyborne (Y) tento vikend ju vyskusam :-)
ODPOVEDAŤ
Monika H. (jakubko) ID 17181, mimibazar.sk/jakubko (8.11.2012, 17:59)
(Y) (L)
ODPOVEDAŤ
zuzana krajcovicova (truetka) ID 57113, mimibazar.sk/truetka (1.10.2012, 8:20)
urcite vyskusam :-) :-) :-)
ODPOVEDAŤ
Simona T. (ciniminis) ID 43286, mimibazar.sk/ciniminis (30.9.2012, 23:28)
(Y)
ODPOVEDAŤ
Alexandra V. (Saha) ID 521, mimibazar.sk/saha (18.9.2012, 14:37)
Tak toto musi byt pecka (Y) (Y). hned zajtra bezim po suroviny a ide sa na to...
ODPOVEDAŤ
Michaela B. (Leela) ID 25897 (20.9.2012, 13:32)
Dufam ze bude chutit :-) (L)
ODPOVEDAŤ
Alexandra V. (Saha) ID 521, mimibazar.sk/saha (25.9.2012, 16:44)
Bola naozaj famozna (Y) (Y) (Y) ... a naozaj sme krochkali ,-) ,-)
ODPOVEDAŤ
Michaela B. (Leela) ID 25897 (27.9.2012, 10:51)
,-) ,-)tak to ma tesiiiiii (clamp) (L) (hello)
ODPOVEDAŤ
Silvia B. (Pata1) ID 49979 (18.9.2012, 13:15)
konečne som ju včera robila...mne chutilo aj s cuketou, len som nemala Fetu, ale iný syr, tak to bolo asi iné, ale tiež dobré.
Nabudúce vyskúšam s Fetou. (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Michaela B. (Leela) ID 25897 (20.9.2012, 13:31)
Ja som u rodicov tiez robila s cuketou, lebo jej mali kopec...a tusim mi to chutilo este viac ,-) (L)
ODPOVEDAŤ
Natália Z. (Natalia1987) ID 177714 (12.8.2012, 15:05)
zajtra robim vyzera to vyyyborne mnaam :-)
ODPOVEDAŤ
Michaela B. (Leela) ID 25897 (13.8.2012, 22:11)
no ako Naty, zadarilo sa? (L)
ODPOVEDAŤ
Silvia B. (Pata1) ID 49979 (5.8.2012, 21:18)
mám doma cuketu.....môžem použiť aj ju??????? *-) *-) *-) *-) *-) *-) *-)
teda namiesto baklažánu :)
ODPOVEDAŤ
Michaela B. (Leela) ID 25897 (5.8.2012, 22:34)
Skus,podla mna to bude super (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu