. .. .. .. .. .. .
. .

MUSAKA - RECEPT 19157

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MLETÉ MÄSO

ID 48300 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 23 návštěvníkov)


MUSAKA


[ recept č. 19157 zo dňa  ]


MUSAKA


POTREBNÉ PRÍSADY

* 500g ml.maso /hov+brav/ * 400g pasírované rajčiny * 1 cibuľa * 3 strúčiky cesnaku * 1 ML bazalka * 1/2 ML soľ * 1 ML vegeta * 1/2 ML škorica * MČK * .......... * 6-7 zemiakov * 2 baklažány * olej * ......... * Bešamel: * 1/2 l mlieka * 1 smotana na varenie /250ml/ * na špic noža ml.muškátový oriešok a biele korenie * 2 žĺtka * 1 ML vegeta * 50g maslo * 2 PL hl. múka * ......... * caa 150-200g aidam *

POSTUP PRÍPRAVY

- toto jedlo strašne milujeme - tak sa s Vami podelím o receptík ako ho tvorím ja

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

- baklažán si nakrájame na caa 1 cm kolieska, rozložíme, poprášime soľou a asi 1/2 hod si ho nevšímame
- zatiaľ si ošmahneme na 1 PL oleja nadrobno nakrájanú cibuľu
- do nej si vložíme masko , pretlačíme cesnak, poprášime MČK a opekáme, aby sa nám uzatvorili póriky
- pridáme pasírované rajčinky, bazalku a škoricu /nemusíte sa jej vobec báť - treba ju tam - ale pritom vobec necítiť/ , premiešame a na miernom ohni varíme
- zemiaky si nakrájame na kolieska a uvaríme do polomakka
- zatiaľ sa nám baklažán takto krásne orosil - vezmeme papierový obrúsok a poriadne tie jeho slzičky poutierame
- a opečieme ho na trošičke oleja buď na takejto gril panvici - alebo kľudne aj klasickej
- masko sa zatiaľ uvarilo - pridáme soľ a vegetu - necháme prebublať a odstavíme
- masko hotové
- predvarené zemiačiky rozložíme do pekáča / ten si možeme - ale aj nemusíme vymastiť olejom - lebo masko si pustí šťavičky ozaj dosť/ ozaj len tak letmo ... a urobíme si ešte bešamelovú omáčku
- masielko rozpustíme, pridáme múku - urobíme zápražku a zalejeme mliekom
- pridáme vegetu, na špic noža ml.muškátový oriešok tiež aj bieleho korenia
- zalejeme smotanou, do ktorej sme si rozmiešali 2 žĺtka a uvaríme do zhostnutia
- omáčka hotová ... a možeme ísť všetko vrstviť do pekáčika
- na zemiaky rozložíme polovičku opečeného baklažánu
- navrstvíme masko
- na masko ostatný baklažán a nastrúhame polovicu syra
- zalejeme bešamelovou omáčkou a dostrúhame druhú polovicu syra ... dáme piecť na caa 1 hod - teplota 175 stupňov
- upečené - necháme aspoň mierne vychladnúť a možeme papkať - my sme dlho nečakali /šupla som to na balkón na chvíľu schladiť/
a skutočne možem odporučiť - je fakt super jedlo ..... netvrdím, že je to rýchlovka, ale oplatí sa s ňou pohrať


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Tvarohový pohár | MUSAKA | Paradajková šťava >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
angelika m. (angelinca) ID 136051 (29.8.2010, 15:07)
(Y) je to vyborne...
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata406) ID 48300 (29.8.2010, 18:54)
som rada Angelika (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
zuzana t. (tomaska) ID 31485, mimibazar.sk/tomaska (31.5.2010, 22:50)
No, u nas sa robi baklazan len na jeden jednoduchy sposob, a som rada, ze ho budem robit uz na sposob iny ,-), dakujem za recept (Y), chcela som spravenu Musaku aj odfotit, ale nestihla som :^), zjedli sme skor ako som sa dostala k foteniu (pl) (zajic) (B)................
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata406) ID 48300 (1.6.2010, 16:39)
jeej Zuzanka, to ma fakt veľmi teší |:o) |:o) Ďakujem za skvelú správičku (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Zdenka A. (azdenka) ID 26949 (23.10.2009, 20:00)
Baklažán nemám,myslíte že by som to mohla skúsiť s cuketou? *-)
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata406) ID 48300 (25.10.2009, 12:06)
Ahoj Zdeni - áno Musaka sa može robiť aj s cuketou - ja osobne mám radšej do toho baklažán - ale v poho aj cuketka (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Zdenka A. (azdenka) ID 26949 (25.10.2009, 17:20)
Jej díky Maťka za odpoveď,včera som tento recept chcela skúsiť,len som sa neodvážila s tou cuketou a nikto mi neporadil :-( Tak mleté bolo na spôsob "chili con carne",ale nabudúce určite skúsim. (hello) (hello) (hello)
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata406) ID 48300 (25.10.2009, 18:43)
Zdenka prepáč, že som sa skor neozvala - ale nebola som doma :-S - tak až ako som prišla - som mohla odpovedať. Tak hádam nabudúce (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Eva K. (evekei) ID 31604 (22.10.2009, 17:09)
Tak toto je dobrôtka ako remeň!! (jidlo) (jidlo) (clamp) (clamp) (clamp) až sem cítim tú krásnu vôňu. ďakujem Maťka za návod, niedy sa podujmem spraviť takúto domácu, tvoja vyzerá extra mňamkovo!! (Y) (K)
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata406) ID 48300 (22.10.2009, 19:49)
- no Evička - u nás po nej už nie je ani chýru ani slychu :-$ :-$ - normálne sa zbodla - len sa tak zaprášilo ;-) ; -) - a bola naozaj mňam (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Monika Š. (moniqueR) ID 105322, mimibazar.sk/moniquer (22.10.2009, 16:32)
Maťka, toľko tukových dobrôt tam ide, dá sa tomu vôbec odolať? ;-) Ťažko, však? (jidlo) 8o| (hello)
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata406) ID 48300 (22.10.2009, 19:52)
Monika - (L) (L) - joooj, že tukových hodnot - ja som toho oleja iba veľmi máličko dávala - to masko si pustilo toho dosť - aaale raz začas - vravím si čert to ber ;-) ;-) ;-) - to aby mi nebolo ľúto - mám nateraz odjedené (Y) (Y) ;-) ;-)
ODPOVEDAŤ
Irena W. (irmuska) ID 105511 (22.10.2009, 12:57)
mňam toto ľúbime, len my nedávame zemiaky (clamp) tuším to čoskoro uvarím, dobre si pripomenúť (Y)
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata406) ID 48300 (22.10.2009, 15:55)
Irenka - ja tiež radšej bez zemiačikov a viacej baklažánu potom, ale mojmu manželíkovi viacej chutí so zemiačikmi - vraj to má potom sýtejšie (jidlo) (jidlo) - tak sa prisposobujem (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Zlatica K. (kelka23) ID 44449 (21.10.2009, 22:29)
Mňam ..mňam...také lúbim a už som to dlho nerobila... :-) :-) :-).... (L)
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata406) ID 48300 (22.10.2009, 15:52)
joooj Zlati (L) - my tiež veľmi také ľubkáme (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Ivana B. (1ivka) ID 20587, mimibazar.sk/1ivka (21.10.2009, 21:24)
Len na prilepšenie: Do mäska aj bešamelu dávam mletú škoricu, je to úúúžasné jedlo, a zemiaky robíme tak isto ako baklažán, že len opražíme, nevaríme. Juj, hneď by som si dala. (Y)
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata406) ID 48300 (21.10.2009, 21:45)
Ivanka - dala som škoricu do maska /možno si nepostrehla v postupe/ - do omáčky už nie - tam ten muškátový oriešok - zdá sa mi to už dosť aromatické - tak do nej už škoricu nedávam (Y) . Nooo a zemiačiky - áno viem, že je aj taká variácia s tými opekanými - ja to nejak vždy s varenými - ale za pokus to určite stojí (Y) (Y) (Y) Ďakujem za komentárik (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
andrea o. (hillary) ID 61659 (21.10.2009, 21:04)
Maťka toto jedlo je fakt výborné (Y) pripomenulo mi to moju dovolenku ;-) takže čoskoro určite spravím (L)
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata406) ID 48300 (21.10.2009, 21:41)
Vďaka Andrejka (L) (L) (L) - ja ho mám tiež vo veľkej obľube (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu