Lenka M. (lelem) ID 118880 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)
Baklažán so smotanou
[ recept č. 48034 zo dňa 24.5.2012 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
baklažán, cesnak, paradajka (môže aj nemusí byť), kyslá smotana, olej, soľ, korenie,
POSTUP PRÍPRAVY
Nakrájame si baklažán na kolieska a posolíme, aby sa vypotil. Potom ho poriadne opláchneme a dáme na panvicu, kde sme si rozohriali olej, baklažán tak trošku opražíme, z jednej aj druhej strany, pridáme nakrájaný cesnak a premiešame. Keďže som mala nazvyš jednu paradajku tak aj tu som pokrájala a pridala, ale nemusí byť. Podliala som to trochou vody a nechala dusiť. Keď sú baklažán aj paradajka mäkké, pridáme kyslú smotanu, dobre premiešame, dochutíme, necháme prevariť a hotovo. Baklažán ma tendenciu sa tak rozpadnúť ale vôbec to nevadí lebo to trošku sám zahustí. Stačí k tomu krajec chleba a a už len dobrú chuť. |
 | Martina P. (rikinka) ID 16490 (25.5.2012, 9:15) |
Lenka, tak toto musí byť dobrotka . A sekne to aj k mojej strave, takže to skúsim  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Lenka M. (lelem) ID 118880 (27.5.2012, 19:54) |
veru je to dobrota, teraz sa mi to podarilo spravit trochu redsie, cize to vyzeralo aj ako polievka ale hlavne je to rychle, a aj dost syte, tak snad bude chutit  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Monika Ú. (Sofia891) ID 161226 (25.5.2012, 8:41) |
mňam, takéto jedlá milujem paráda  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Lenka M. (lelem) ID 118880 (27.5.2012, 20:19) |
dakujem, snad bude chutit  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |