. .. .. .. .. .. .
. .

Polhorská špacialita - Tľapkance (bryndzové) - RECEPT 46099

Miriam Š. (happyMia) ID 26271
.
Oblasť: Topoľčany
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 2.11.2007
Naposledy: 1.12.2021 23:27
Aktualizácia: 17.1.2016 22:00
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 11
RODINNÉ FOTOGRAFIE 10
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 59
NÁVODY 0

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 28 návštěvníkov)


Polhorská špacialita - Tľapkance (bryndzové)


[ recept č. 46099 zo dňa  ]


Polhorská špacialita - Tľapkance (bryndzové)


POTREBNÉ PRÍSADY

Pre 4 osoby: 2-3 zemiaky, 500 gr cestovín - fliačky,200 gr. bryndze, 1 smotana sľahačková aj 1 kyslá, 1 syr v črievku, cibuľa, slaninka,

POSTUP PRÍPRAVY

Toto jedlo som raz okoštovala v jednej kolibe pri Brezne. Hrozne nám to chutilo, tak som si tento recept nejako vymyslela.
Postup je nasledovný.
Zemiaky nakrájať na kocočky, uvariť v slanej vode, tak isto fliačky uvariť.
Medzitým si opražíte slaninku do chrumkava. Mne sa najviac osvedčila Gazdovska slanina z Tesca. Je perfektna. Ked je slaninka opražená, vyberiem ju nabok do misky, a v tom vypeku som opražila 1-2 stredne cibule, nakrájané na pásiky dozlatova.
V mise si zmiešam bryndzu, smotanu, pridala som aj kyslu smotanu a črievko syrokremu (tiez staci to "Teskacke" , všetko krásne premiesať a nakoniec pridať horúce uvarené fliačky a zemiaky, cibuľku a 1/2 slaninky. Musí to byť krémové, vláčne. Ak je to málo vláčne, kľudne pridajte ešte mlieko.
Tľapkance ozdobiť zvyškom slaninky na vrch.
<< Gnocchi (alebo cestoviny) s omáčkou z prosciutta, šampiňónov, špenátu a nivy | Polhorská špacialita - Tľapkance (bryndzové) | Jednoduché cestoviny za 15 min. (cukina,špenát,rajčiny) >>
nahlásiť
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Bibiána H. (Bibi36) ID 60221 (28.10.2012, 10:46)
(Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Adéla Englerová (apea) ID 3068, mimibazar.sk/apea (25.10.2012, 12:19)
(Y) (Y) (Y) (Y) Fantasticke jedlo. Uzasne. Neviem sa dojest. Dakujem za super recept. (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Miriam Š. (happyMia) ID 26271 (29.10.2012, 22:26)
som rada ze chutilo (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Silvia B. (Pata1) ID 49979 (23.10.2012, 12:30)
toto som našla
http://www.zbojska.sk/restauracia/52/
musí to byť výborné.
ja to doma robím s kyslou smotanou bez bryndze a slaniny. Chutí to tak trochu ako zemiaky na kyslo plus pažítka (jidlo) (jidlo) (jidlo)
takto to musím vyskúšať (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
mira g. (mirusinocka) ID 144426, mimibazar.sk/mirusinocka (23.10.2012, 9:15)
ako sa vola ta koliba dik (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Miriam Š. (happyMia) ID 26271 (29.10.2012, 22:25)
ano je to Zbojska :)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Maria K. (merry) ID 73219 (23.10.2012, 10:03)
nie som autorka, ale tipujem Zbojská, tiež som tam bola (hello)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Gertruda V. (Gerduška) ID 202878 (17.3.2012, 22:54)
Bryndzové jedlá ja musííím!! Vyzerá to mňam . určite vyskúšam! :-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Janka P. (pančito) ID 19247 (26.2.2012, 8:50)
včera som varila, je to bomba, lepšie ako halušky (Y) (Y),
ODPOVEDAŤnahlásiť
Miriam Š. (happyMia) ID 26271 (26.2.2012, 23:22)
veru tak, mne táto dobrota tiez učarovala (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Stanislava H. (stanka264) ID 216341 (17.2.2012, 19:54)
(Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
melania l. (lararuby) ID 130989 (17.2.2012, 19:44)
Ja mám na chalupe susedu z Polhory a od nej mám aj recept,len sa to volá trhance a dáva sa kyslá smotana a nie fliačky,ale z cesta sa trhajú také kúsky-je to vynikajúce jedlo,tiež ho mám v receptoch (F) (F) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Ľubica B. (merlin_ja) ID 115208 (17.2.2012, 19:34)
Som z PP a tie fliačky sa robia z hrubej múky a vody a štipky soli. Urobí sa pevné cesto. Troška ťažšie sa vaľká, ale mi tak na tenko a nechať troška oschnúť (polhoďku hoďku ako chcete, mi to tak robíme) a potom sa cesto trhá - oficiálne sú to trhance :o) My osobne nedávame do toho cibuľu. Vo vode zo zemiakmi na kolieska plus rasca celá (keď sú zemiaky mäkké) uvaríme spolu tie trhance. A ďalej presne ako vy. Ja osobne mám rada so syrom (strúhaný - akýkoľvek - údený je super, resp. suchší oštiepok a smotana KYSLÁ a samozrejme slaninka.
(Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
marika s. (majika) ID 25798, mimibazar.sk/majika (17.2.2012, 17:43)
Super isto vyskusame mnaaam
ODPOVEDAŤnahlásiť
Anna P. (tetrisss) ID 49991 (17.2.2012, 17:35)
Super, inak kludne mozete pouzit miesto fliackov halusky, je to vyborne jedlo. (F)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Reklama | Podmienky pre používanie služby Mimibazar | Desatoro | Logo Overený obchodník | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Osobné údaje | Kontakt
Jednotné kontaktné miesta / Single Points of Contact | Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky používania služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Cookies | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra | Povinne zverejňované informácie

© 2001–2025 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s.
se sídlem náměstí Marie Schmolkové 3493/1, 100 00 Praha 10, IČO: 02346826, zapsaná v OR, sp.zn. B 19490 a dodávatelia obsahu