Jana K. (cukrik580) ID 98979 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |
madarsky gulas-rada
[ recept č. 45611 zo dňa 25.1.2012 ] PRO INSPIRACI
POTREBNÉ PRÍSADY
dobry den zelam vsetkym gazdinkam a strasne krasne vas chcem poprosit o malu radu...prvykrat v zivote som robila madarsky gulas, je naozaj vyborny a ja osobne sa ho neviem dojest, ale pre mojho manzela bude kysly a on mi ho nebude chciet jest, poradte co mam s nim spravit, aby nebol taky kysly...dakujem siiiilno moc krasne za rady :) |
 | Miroslava H. (mirečka) ID 110954 (5.4.2012, 9:39) |
JA mám guláš vždy sladkastý, lebo sladkosť vytvorí veľa cibule, ktorú osmažím trošku do karamelova. MAďarské pravidlo na guláš je.: koľko mäsa- toľko cibule. Dám je o niečo menej síce, ale stačí. TAktiež je možné pridať na malé kocky nakrájanú mrkvu a trošku paštrnáku, to tiež dodá ďalší slad, cukor nikdy nepridávam, ešte môže vypôsobiť sladkú chuť vegeta. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Jana K. (cukrik580) ID 98979 (6.4.2012, 13:14) |
aj ja tak davam cibulu, ale len ked robim klasiku, rajcina paprika zemiaky atď...len do madarskeho som nechcela tak moc...tam bol problem ten pretlak ze ho bolo tak vela  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Jana K. (cukrik580) ID 98979 (26.1.2012, 22:41) |
dakuuem vam vsetkym velmi pekne za rady  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Branislav S. (branos) ID 16930 (25.1.2012, 18:29) |
Ja pridavam lyzicu prirodnej melasy miesto cukru, pekne to kysle stiahne a doda vybornu chut (davam aj do paradaj polievky) a doma si to pochvaluju |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Jana K. (cukrik580) ID 98979 (26.1.2012, 22:40) |
cukor som nedavala nakoniec, vraj to nebolo az take kysle, ale keby ste videli jeho vyraz ked kostoval, zlaty manzelik moj, malokedy ofrfle :D |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (25.1.2012, 12:55) |
ako radia dievcata, trosku cukru. pridavaj opatrne radsej. a ked mozem poradit, aby nebol pretlak kysly, odporuca sa ho oprazit na oleji. ja to robim tak, ze oprazim cibulu, pridam maso, ked sa zatiahne pridam koreniny a pretlak, este spolu chvilu necham, nech sa to opecie a potom podlejem vodou. kazdopadne, tiez pridavam trosku cukru a gulas nie je kysly. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Andrea H. (Prváčik) ID 162522 (25.1.2012, 12:06) |
cukor alebo ja dávam 1pl šípkovej príp. brusnicovej marmelády |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Jana K. (cukrik580) ID 98979 (25.1.2012, 12:21) |
vyskusam ten cukor od brusnicovej to nie je este kyslejsie?  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
veronika r. (nikac) ID 94428 (25.1.2012, 11:34) |
Ahoj Janka, neviem presne od čoho je "kyslý", asi od rajčinového pretlaku, mne sa osvedčilo, ak je niečo kyslejšie, treba pridať lyžičku kryšt.cukru, (podľa potreby aj dve),... ten cukor to určite stiahne. Moja stará mama ma učila, že tak, ako pri pečení pridávame štipku soli, tak aj do vareného jedla treba pridať trocha cukru,... vyskúšaj, ja inak ani nevarím  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Jana K. (cukrik580) ID 98979 (25.1.2012, 12:20) |
no musim to skusit, ja tak pridavam tiez, len som nevedela, ci aj do madarskeho gulasu mozem :DDD a ano, od pretlaku musim to skusit  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Martina F. (mata3636) ID 133276 (25.1.2012, 18:39) |
nabudúce skús pretlak poriadne prepražiť, až sa ti bude mierne pripaľovať o dno hrnca, tú kyslosť pretlaku to "stiahne" |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  |  | Jana K. (cukrik580) ID 98979 (26.1.2012, 22:38) |
no pri mojom stasti asi zhori ale dala som vela...asi preto to bolo take kysle nemala som maly, tak som dala ten vacsi pretoze som vedela, ze uz ho nevyuzijem, tak som ho tam nacapala cely  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | |  |  | Martina F. (mata3636) ID 133276 (28.1.2012, 10:45) |
ked nevyužiješ celý pretlak, tak ho nechaj v konzerve, pekne ho uhlad a zalej olejom. dlhšie vydrží, nedostane sa k nemu vzduch a nesplesnivie. a prečo by mal zhorieť, dáš menší plyn, miešaš a bude ok  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | | |  |  | Jana K. (cukrik580) ID 98979 (31.1.2012, 20:20) |
to s tym olejom som este nepocula veru, dakujem za radu  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | | | |  | Marta K. (marta7) ID 34320 (29.3.2012, 22:12) |
Janka, ten olej je v poriadku, ale v konzerve by som to nenechala. Lepšie je preložiť to do sklenenej, alebo plastovej nádobky s vrchnáčikom - určite sa nájde nejaká vhodná krabička, alebo sklenený pohárik.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | | | | |  |  | Jana K. (cukrik580) ID 98979 (30.3.2012, 7:05) |
dakujem uz sa snazim do takychto veci kupovat radsej tie malicke  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |