. .. .. .. .. .. .
. .

madarsky gulas-rada - RECEPT 45611

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

HOVÄDZIE MÄSO

ID 98979 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |


madarsky gulas-rada


[ recept č. 45611 zo dňa  ]
PRO INSPIRACI


POTREBNÉ PRÍSADY

dobry den zelam vsetkym gazdinkam a strasne krasne vas chcem poprosit o malu radu...prvykrat v zivote som robila madarsky gulas, je naozaj vyborny a ja osobne sa ho neviem dojest, ale pre mojho manzela bude kysly a on mi ho nebude chciet jest, poradte co mam s nim spravit, aby nebol taky kysly...dakujem siiiilno moc krasne za rady :)
<< šľahačková s čokoládovou polevou | madarsky gulas-rada | Stavnaty kolac s cokoladou >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Miroslava H. (mirečka) ID 110954 (5.4.2012, 9:39)
JA mám guláš vždy sladkastý, lebo sladkosť vytvorí veľa cibule, ktorú osmažím trošku do karamelova. MAďarské pravidlo na guláš je.: koľko mäsa- toľko cibule. Dám je o niečo menej síce, ale stačí. TAktiež je možné pridať na malé kocky nakrájanú mrkvu a trošku paštrnáku, to tiež dodá ďalší slad, cukor nikdy nepridávam, ešte môže vypôsobiť sladkú chuť vegeta.
ODPOVEDAŤ
Jana K. (cukrik580) ID 98979 (6.4.2012, 13:14)
aj ja tak davam cibulu, ale len ked robim klasiku, rajcina paprika zemiaky atď...len do madarskeho som nechcela tak moc...tam bol problem ten pretlak ,-) ze ho bolo tak vela ,-) ,-)
ODPOVEDAŤ
Jana K. (cukrik580) ID 98979 (26.1.2012, 22:41)
dakuuem vam vsetkym velmi pekne za rady (Y)
ODPOVEDAŤ
Branislav S. (branos) ID 16930 (25.1.2012, 18:29)
Ja pridavam lyzicu prirodnej melasy miesto cukru, pekne to kysle stiahne a doda vybornu chut (davam aj do paradaj polievky) a doma si to pochvaluju
ODPOVEDAŤ
Jana K. (cukrik580) ID 98979 (26.1.2012, 22:40)
cukor som nedavala nakoniec, vraj to nebolo az take kysle, ale keby ste videli jeho vyraz ked kostoval, zlaty manzelik moj, malokedy ofrfle :D
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (25.1.2012, 12:55)
ako radia dievcata, trosku cukru. pridavaj opatrne radsej.
a ked mozem poradit, aby nebol pretlak kysly, odporuca sa ho oprazit na oleji. ja to robim tak, ze oprazim cibulu, pridam maso, ked sa zatiahne pridam koreniny a pretlak, este spolu chvilu necham, nech sa to opecie a potom podlejem vodou. kazdopadne, tiez pridavam trosku cukru a gulas nie je kysly.
ODPOVEDAŤ
Andrea H. (Prváčik) ID 162522 (25.1.2012, 12:06)
cukor alebo ja dávam 1pl šípkovej príp. brusnicovej marmelády
ODPOVEDAŤ
Jana K. (cukrik580) ID 98979 (25.1.2012, 12:21)
vyskusam ten cukor :) od brusnicovej to nie je este kyslejsie? :)
ODPOVEDAŤ
veronika r. (nikac) ID 94428 (25.1.2012, 11:34)
Ahoj Janka, neviem presne od čoho je "kyslý", asi od rajčinového pretlaku, mne sa osvedčilo, ak je niečo kyslejšie, treba pridať lyžičku kryšt.cukru, (podľa potreby aj dve),... ten cukor to určite stiahne. Moja stará mama ma učila, že tak, ako pri pečení pridávame štipku soli, tak aj do vareného jedla treba pridať trocha cukru,... vyskúšaj, ja inak ani nevarím :) (Y)
ODPOVEDAŤ
Jana K. (cukrik580) ID 98979 (25.1.2012, 12:20)
no musim to skusit, ja tak pridavam tiez, len som nevedela, ci aj do madarskeho gulasu mozem :DDD a ano, od pretlaku :) musim to skusit :)
ODPOVEDAŤ
Martina F. (mata3636) ID 133276 (25.1.2012, 18:39)
nabudúce skús pretlak poriadne prepražiť, až sa ti bude mierne pripaľovať o dno hrnca, tú kyslosť pretlaku to "stiahne"
ODPOVEDAŤ
Jana K. (cukrik580) ID 98979 (26.1.2012, 22:38)
no pri mojom stasti asi zhori :) ale dala som vela...asi preto to bolo take kysle :) nemala som maly, tak som dala ten vacsi :) pretoze som vedela, ze uz ho nevyuzijem, tak som ho tam nacapala cely :)
ODPOVEDAŤ
Martina F. (mata3636) ID 133276 (28.1.2012, 10:45)
ked nevyužiješ celý pretlak, tak ho nechaj v konzerve, pekne ho uhlad a zalej olejom. dlhšie vydrží, nedostane sa k nemu vzduch a nesplesnivie. a prečo by mal zhorieť, dáš menší plyn, miešaš a bude ok (Y)
ODPOVEDAŤ
Jana K. (cukrik580) ID 98979 (31.1.2012, 20:20)
to s tym olejom som este nepocula veru, dakujem za radu :)
(Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Marta K. (marta7) ID 34320 (29.3.2012, 22:12)
Janka, ten olej je v poriadku, ale v konzerve by som to nenechala. Lepšie je preložiť to do sklenenej, alebo plastovej nádobky s vrchnáčikom - určite sa nájde nejaká vhodná krabička, alebo sklenený pohárik. (L)
ODPOVEDAŤ
Jana K. (cukrik580) ID 98979 (30.3.2012, 7:05)
dakujem :) uz sa snazim do takychto veci kupovat radsej tie malicke :)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu