. .. .. .. .. .. .
. .

Moje dobré rožky - RECEPT 44984

Janka D. (janinka_d) ID 227473
Oblasť: Veľký Krtíš
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 20.12.2011
Naposledy: 8.6.2016 21:35
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 0
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 3
NÁVODY 0

BEZLEPKOVÁ DIETA

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 36 návštěvníkov)


Moje dobré rožky


[ recept č. 44984 zo dňa  ]


Moje dobré rožky


POTREBNÉ PRÍSADY

350gr Mix B, 1 PL Psylium, 1PL pohanková múka, 5 gr soli, 12 gr droždie Vivo, 2 PL olej slnečnicový, 3,5 dcl vlažnej vody.

POSTUP PRÍPRAVY

Do 3 dcl letnej vody dám olej. Zmiešam sypké suroviny a a vsypem ich do vody s olejom.V 0,5 dcl letnej vody rozmiešam droždie , ktoré prilejem až keď je múka s vodou trochu rozmiešaná, aby neprišla soľ do styku s droždím. Miešam mixérom asi 5-7 min. Vlhkými rukami formujem rožky a dávam ich do formičiek z domácej pekárne Moulinex baguette. Urobím naraz 8 rožkov. Formy som si dokúpila. V elektrickej rúre na 50 stupňov utierkou prikryté rožky nechám vykysnúť. Dvierka na rúre nechám otvorené asi na 10 cm. Zavriem dvierka, rúru prepnem na 180 stupňov a pečiem tak 30-45 min. do zlatohneda. Vtedy sú dobre upečené, keď ľahko idú z formy. Vychladnúť ich dávam na mriežku, vložím do mikroténových sáčkov a šup do mrazničky. Pred papaním rozmrazujem v mikrovlnke. Sú chutné nemrvivé.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


Potrebné suroviny


Cesto vymiešam mixérom asi 5-7 min


A máme pekný bochník


Mokrými rukami formujem , nie na podložke, rožky. Mám 8 foriem, takže 8 kúskov


Postupujte podľa receptu a budú takto vyzerať.Piekla som ich asi 45 min ,dnes som to odsledovala :D. Každá rúra je však iná, tak sledujte farbu.


Nechávam ich vychladnúť na mriežke. Dobrú chuť.



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
Moje dobré rožky | bezlepkový perník >>
nahlásiť
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Jana M. (simjana) ID 31136, mimibazar.sk/simjana (3.3.2016, 9:30)
vyzeraju úžasne (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Ivana M. (Ivannuska) ID 99787 (27.6.2015, 17:18)
Ako už písali všetci ostatní, rožky sú veľmi dobré. Pre tých, čo si lámu hlavu nad formičkami - žiadne netreba. :-p Ja som tvarovala obyčajné valčeky. Piekla som ich na vymastenom papieri na pečenie alebo na silikónovej podložke a vôbec sa neroztiekli, boli peknučké. Takže nevyhadzujte zbytočne peniaze za formy. S cestom sa dobre pracuje na naolejovanej podložke a tiež s naolejovanými rukami. Ďakujem za recept! (F)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Veronika H. (weronikass) ID 79657 (15.1.2014, 12:06)
chcem sa opýtat,nepokusala sa niektorá upiect tieto rožky bez formy?ako dlho je potrebné nechat kysnut rožky v trube na 50 stupnov?dvierka musia byt po celý čas kysnutia otvorené na 10 cm?
ODPOVEDAŤnahlásiť
Janka D. (janinka_d) ID 227473 (15.1.2014, 18:50)
Bez formy som ešte nepiekla. Do dvierok dám zboku drevenú varechu a, počas celého kysnutia sú otvorené a nechám kysnúť kým nie sú tučnučké
ODPOVEDAŤnahlásiť
Janka D. (janinka_d) ID 227473 (15.1.2014, 18:51)
Kysnú asi 50 min podla toho ako sa im darí, aké je droždie
ODPOVEDAŤnahlásiť
Katka K. (katka13122) ID 6222, mimibazar.sk/katka13122 (18.11.2013, 10:41)
moze bagetky dat aj do mraziaku?
ODPOVEDAŤnahlásiť
Janka D. (janinka_d) ID 227473 (25.11.2013, 7:43)
Áno, hned ako vychladnú ich dávam do mraziaku a potom rozmrazujem v mikrovlnke, ak zabudnem skorej vyložiť, potom len trochu ohrejem. (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Darina R. (dadulka19) ID 8655, mimibazar.sk/dadulka19 (30.8.2013, 21:06)
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Andrea M. (andy29) ID 44947 (17.8.2013, 10:03)
Ďakujem za super recept. Konečne po 6 rokoch som upiekla rožky, ktoré sa podobajú tým normálnym. (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Andrea M. (andy29) ID 44947 (14.4.2012, 15:08)
Môžem sa spýtať, kde si dokúpili tie formy? Ďakujem.
ODPOVEDAŤnahlásiť
Janka D. (janinka_d) ID 227473 (10.5.2012, 16:41)
Preáčte,ale dlho som tu nebola. Ja som mal 2 formy v pekárničke Moulinex a dve som si doobjednala, ale vyšlo to veľmi draho . Nedávno som našla na nete tieto http://www.gastrozone.sk/plech-na-bagety-neprinavy-darcekove-balenie-neprinavy-povrch-6807.html vyzerá to dobre. Možno si aj ja objednám na veľké bagety. Nech sa vám rožky vydaria. Ja práve aj teraz pečiem .
ODPOVEDAŤnahlásiť
Janka D. (janinka_d) ID 227473 (19.5.2012, 16:13)
Formy som doobjednávla u nás v elektropredajni a ono priamo u výrobcu . Keďže všetky náhradné diely značkových výrobkov sú veľmi drahé, aj tieto formy boli ,hrôza. Jedna formička 500 Sk, ale čo som mala robiť, ked nevedeli dopredu cenu a objednala som tu . Musela som to zobrať. :-(
ODPOVEDAŤnahlásiť
Elena V. (butrus) ID 20454 (5.5.2012, 14:03)
nie som sice autorka receptu, ale ja som si kupila formy v lidli :-) je to plech s piatimi vytvarovanymi lodickami, ktore pripominaju rozky, lebo to je orignal na pizza lodicky, ale skvele sa v tom pecie :-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Elena V. (butrus) ID 20454 (2.4.2012, 21:31)
uplne skvele rozky, peciem len par mesiacov, no skusila som vsetko mozne, ale taketo perfektne nafuknute a chutne rozky sa mi nikdy nepodarili (Y) (clamp) parada
ODPOVEDAŤnahlásiť
Janka D. (janinka_d) ID 227473 (19.5.2012, 16:07)
Ďakujem, sok rada, že som pomohla (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Janka D. (janinka_d) ID 227473 (19.5.2012, 16:08)
Neviem písať, "som" :-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Michaela Š. (misasto) ID 235018 (21.3.2012, 9:47)
Vyzkoušeli jsme Vaše rohlíky a máte velikou jedničku!!! Lepší rohlíky jsme ještě neměli. Dcerka je nadšená, jsou to první rohlíčky, které jsou měkké a nedrobí se! Koupila jsem hlubší formu na bagety a moc se povedly. Budu určitě péct často!!!
(clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Janka D. (janinka_d) ID 227473 (10.5.2012, 16:42)
Som veľmi rada, že som vám pomohla. Ja som nekonečne veľa skúšala a len tieto dcérke chutia.
ODPOVEDAŤnahlásiť
Janka D. (janinka_d) ID 227473 (2.2.2012, 19:51)
Malá ale chutná obmena. Dala som menej soli a pridala 1PL medu. Sladké rožky k džemu alebo medu.
ODPOVEDAŤnahlásiť
Monika V. (JanetteMoni) ID 199029 (27.12.2011, 18:00)
Naozaj sú suprové (Y) (Y) (Y) Ukladám si ich,ale aj tento váš recept použijem. Ďakujem :-) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Janka D. (janinka_d) ID 227473 (28.12.2011, 13:57)
Ďakujem a ručím , že sú aj chutné. Keby tá múka nebola taká drahá a toho pečenia, aj ked je jednoduché, dosť veľa, tak ich jem s dcérkou. Dnes idem na ne, lebo vianočné koláče a šalát sa už zjedli :-) (smich).
ODPOVEDAŤnahlásiť
Andrea M. (andy29) ID 44947 (20.12.2011, 18:37)
Tak tieto rožky sú najkrajšie, aké som kedy videla. Myslím tým bezlepkové a doma robené. Nebolo by foto tých foriem?
ODPOVEDAŤnahlásiť
Reklama | Podmienky pre používanie služby Mimibazar | Desatoro | Logo Overený obchodník | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Osobné údaje | Kontakt
Jednotné kontaktné miesta / Single Points of Contact | Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky používania služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Cookies | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra | Povinne zverejňované informácie

© 2001–2025 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s.
se sídlem náměstí Marie Schmolkové 3493/1, 100 00 Praha 10, IČO: 02346826, zapsaná v OR, sp.zn. B 19490 a dodávatelia obsahu