. .. .. .. .. .. .
. .

Moje dobré rožky - RECEPT 44984

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

BEZLEPKOVÁ DIETA

ID 227473 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 36 návštěvníkov)


Moje dobré rožky


[ recept č. 44984 zo dňa  ]


Moje dobré rožky


POTREBNÉ PRÍSADY

350gr Mix B, 1 PL Psylium, 1PL pohanková múka, 5 gr soli, 12 gr droždie Vivo, 2 PL olej slnečnicový, 3,5 dcl vlažnej vody.

POSTUP PRÍPRAVY

Do 3 dcl letnej vody dám olej. Zmiešam sypké suroviny a a vsypem ich do vody s olejom.V 0,5 dcl letnej vody rozmiešam droždie , ktoré prilejem až keď je múka s vodou trochu rozmiešaná, aby neprišla soľ do styku s droždím. Miešam mixérom asi 5-7 min. Vlhkými rukami formujem rožky a dávam ich do formičiek z domácej pekárne Moulinex baguette. Urobím naraz 8 rožkov. Formy som si dokúpila. V elektrickej rúre na 50 stupňov utierkou prikryté rožky nechám vykysnúť. Dvierka na rúre nechám otvorené asi na 10 cm. Zavriem dvierka, rúru prepnem na 180 stupňov a pečiem tak 30-45 min. do zlatohneda. Vtedy sú dobre upečené, keď ľahko idú z formy. Vychladnúť ich dávam na mriežku, vložím do mikroténových sáčkov a šup do mrazničky. Pred papaním rozmrazujem v mikrovlnke. Sú chutné nemrvivé.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Potrebné suroviny
Cesto vymiešam mixérom asi 5-7 min
A máme pekný bochník
Mokrými rukami formujem , nie na podložke, rožky. Mám 8 foriem, takže 8 kúskov
Postupujte podľa receptu a budú takto vyzerať.Piekla som ich asi 45 min ,dnes som to odsledovala :D. Každá rúra je však iná, tak sledujte farbu.
Nechávam ich vychladnúť na mriežke. Dobrú chuť.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Citrónové keksy | Moje dobré rožky | pokus o lieskovy orech >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Jana M. (simjana) ID 31136, mimibazar.sk/simjana (3.3.2016, 9:30)
vyzeraju úžasne (Y)
ODPOVEDAŤ
Ivana M. (Ivannuska) ID 99787 (27.6.2015, 17:18)
Ako už písali všetci ostatní, rožky sú veľmi dobré. Pre tých, čo si lámu hlavu nad formičkami - žiadne netreba. :-p Ja som tvarovala obyčajné valčeky. Piekla som ich na vymastenom papieri na pečenie alebo na silikónovej podložke a vôbec sa neroztiekli, boli peknučké. Takže nevyhadzujte zbytočne peniaze za formy. S cestom sa dobre pracuje na naolejovanej podložke a tiež s naolejovanými rukami. Ďakujem za recept! (F)
ODPOVEDAŤ
Veronika H. (weronikass) ID 79657 (15.1.2014, 12:06)
chcem sa opýtat,nepokusala sa niektorá upiect tieto rožky bez formy?ako dlho je potrebné nechat kysnut rožky v trube na 50 stupnov?dvierka musia byt po celý čas kysnutia otvorené na 10 cm?
ODPOVEDAŤ
Janka D. (janinka_d) ID 227473 (15.1.2014, 18:50)
Bez formy som ešte nepiekla. Do dvierok dám zboku drevenú varechu a, počas celého kysnutia sú otvorené a nechám kysnúť kým nie sú tučnučké
ODPOVEDAŤ
Janka D. (janinka_d) ID 227473 (15.1.2014, 18:51)
Kysnú asi 50 min podla toho ako sa im darí, aké je droždie
ODPOVEDAŤ
Katka K. (katka13122) ID 6222, mimibazar.sk/katka13122 (18.11.2013, 10:41)
moze bagetky dat aj do mraziaku?
ODPOVEDAŤ
Janka D. (janinka_d) ID 227473 (25.11.2013, 7:43)
Áno, hned ako vychladnú ich dávam do mraziaku a potom rozmrazujem v mikrovlnke, ak zabudnem skorej vyložiť, potom len trochu ohrejem. (Y)
ODPOVEDAŤ
Darina R. (dadulka19) ID 8655, mimibazar.sk/dadulka19 (30.8.2013, 21:06)
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Andrea M. (andy29) ID 44947 (17.8.2013, 10:03)
Ďakujem za super recept. Konečne po 6 rokoch som upiekla rožky, ktoré sa podobajú tým normálnym. (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Andrea M. (andy29) ID 44947 (14.4.2012, 15:08)
Môžem sa spýtať, kde si dokúpili tie formy? Ďakujem.
ODPOVEDAŤ
Janka D. (janinka_d) ID 227473 (10.5.2012, 16:41)
Preáčte,ale dlho som tu nebola. Ja som mal 2 formy v pekárničke Moulinex a dve som si doobjednala, ale vyšlo to veľmi draho . Nedávno som našla na nete tieto http://www.gastrozone.sk/plech-na-bagety-neprinavy-darcekove-balenie-neprinavy-povrch-6807.html vyzerá to dobre. Možno si aj ja objednám na veľké bagety. Nech sa vám rožky vydaria. Ja práve aj teraz pečiem .
ODPOVEDAŤ
Janka D. (janinka_d) ID 227473 (19.5.2012, 16:13)
Formy som doobjednávla u nás v elektropredajni a ono priamo u výrobcu . Keďže všetky náhradné diely značkových výrobkov sú veľmi drahé, aj tieto formy boli ,hrôza. Jedna formička 500 Sk, ale čo som mala robiť, ked nevedeli dopredu cenu a objednala som tu . Musela som to zobrať. :-(
ODPOVEDAŤ
Elena V. (butrus) ID 20454 (5.5.2012, 14:03)
nie som sice autorka receptu, ale ja som si kupila formy v lidli :-) je to plech s piatimi vytvarovanymi lodickami, ktore pripominaju rozky, lebo to je orignal na pizza lodicky, ale skvele sa v tom pecie :-)
ODPOVEDAŤ
Elena V. (butrus) ID 20454 (2.4.2012, 21:31)
uplne skvele rozky, peciem len par mesiacov, no skusila som vsetko mozne, ale taketo perfektne nafuknute a chutne rozky sa mi nikdy nepodarili (Y) (clamp) parada
ODPOVEDAŤ
Janka D. (janinka_d) ID 227473 (19.5.2012, 16:07)
Ďakujem, sok rada, že som pomohla (Y)
ODPOVEDAŤ
Janka D. (janinka_d) ID 227473 (19.5.2012, 16:08)
Neviem písať, "som" :-)
ODPOVEDAŤ
Michaela Š. (misasto) ID 235018 (21.3.2012, 9:47)
Vyzkoušeli jsme Vaše rohlíky a máte velikou jedničku!!! Lepší rohlíky jsme ještě neměli. Dcerka je nadšená, jsou to první rohlíčky, které jsou měkké a nedrobí se! Koupila jsem hlubší formu na bagety a moc se povedly. Budu určitě péct často!!!
(clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Janka D. (janinka_d) ID 227473 (10.5.2012, 16:42)
Som veľmi rada, že som vám pomohla. Ja som nekonečne veľa skúšala a len tieto dcérke chutia.
ODPOVEDAŤ
Janka D. (janinka_d) ID 227473 (2.2.2012, 19:51)
Malá ale chutná obmena. Dala som menej soli a pridala 1PL medu. Sladké rožky k džemu alebo medu.
ODPOVEDAŤ
Monika V. (JanetteMoni) ID 199029 (27.12.2011, 18:00)
Naozaj sú suprové (Y) (Y) (Y) Ukladám si ich,ale aj tento váš recept použijem. Ďakujem :-) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Janka D. (janinka_d) ID 227473 (28.12.2011, 13:57)
Ďakujem a ručím , že sú aj chutné. Keby tá múka nebola taká drahá a toho pečenia, aj ked je jednoduché, dosť veľa, tak ich jem s dcérkou. Dnes idem na ne, lebo vianočné koláče a šalát sa už zjedli :-) (smich).
ODPOVEDAŤ
Andrea M. (andy29) ID 44947 (20.12.2011, 18:37)
Tak tieto rožky sú najkrajšie, aké som kedy videla. Myslím tým bezlepkové a doma robené. Nebolo by foto tých foriem?
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu