. .. .. .. .. .. .
. .

Moje dobré rožky - RECEPT 44984

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

BEZLEPKOVÁ DIETA

ID 227473 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 36 návštěvníkov)


Moje dobré rožky


[ recept č. 44984 zo dňa  ]


Moje dobré rožky


POTREBNÉ PRÍSADY

350gr Mix B, 1 PL Psylium, 1PL pohanková múka, 5 gr soli, 12 gr droždie Vivo, 2 PL olej slnečnicový, 3,5 dcl vlažnej vody.

POSTUP PRÍPRAVY

Do 3 dcl letnej vody dám olej. Zmiešam sypké suroviny a a vsypem ich do vody s olejom.V 0,5 dcl letnej vody rozmiešam droždie , ktoré prilejem až keď je múka s vodou trochu rozmiešaná, aby neprišla soľ do styku s droždím. Miešam mixérom asi 5-7 min. Vlhkými rukami formujem rožky a dávam ich do formičiek z domácej pekárne Moulinex baguette. Urobím naraz 8 rožkov. Formy som si dokúpila. V elektrickej rúre na 50 stupňov utierkou prikryté rožky nechám vykysnúť. Dvierka na rúre nechám otvorené asi na 10 cm. Zavriem dvierka, rúru prepnem na 180 stupňov a pečiem tak 30-45 min. do zlatohneda. Vtedy sú dobre upečené, keď ľahko idú z formy. Vychladnúť ich dávam na mriežku, vložím do mikroténových sáčkov a šup do mrazničky. Pred papaním rozmrazujem v mikrovlnke. Sú chutné nemrvivé.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Potrebné suroviny
Cesto vymiešam mixérom asi 5-7 min
A máme pekný bochník
Mokrými rukami formujem , nie na podložke, rožky. Mám 8 foriem, takže 8 kúskov
Postupujte podľa receptu a budú takto vyzerať.Piekla som ich asi 45 min ,dnes som to odsledovala :D. Každá rúra je však iná, tak sledujte farbu.
Nechávam ich vychladnúť na mriežke. Dobrú chuť.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Citrónové keksy | Moje dobré rožky | pokus o lieskovy orech >>
nahlásiť
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Jana M. (simjana) ID 31136, mimibazar.sk/simjana (3.3.2016, 9:30)
vyzeraju úžasne (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Ivana M. (Ivannuska) ID 99787 (27.6.2015, 17:18)
Ako už písali všetci ostatní, rožky sú veľmi dobré. Pre tých, čo si lámu hlavu nad formičkami - žiadne netreba. :-p Ja som tvarovala obyčajné valčeky. Piekla som ich na vymastenom papieri na pečenie alebo na silikónovej podložke a vôbec sa neroztiekli, boli peknučké. Takže nevyhadzujte zbytočne peniaze za formy. S cestom sa dobre pracuje na naolejovanej podložke a tiež s naolejovanými rukami. Ďakujem za recept! (F)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Veronika H. (weronikass) ID 79657 (15.1.2014, 12:06)
chcem sa opýtat,nepokusala sa niektorá upiect tieto rožky bez formy?ako dlho je potrebné nechat kysnut rožky v trube na 50 stupnov?dvierka musia byt po celý čas kysnutia otvorené na 10 cm?
ODPOVEDAŤnahlásiť
Janka D. (janinka_d) ID 227473 (15.1.2014, 18:50)
Bez formy som ešte nepiekla. Do dvierok dám zboku drevenú varechu a, počas celého kysnutia sú otvorené a nechám kysnúť kým nie sú tučnučké
ODPOVEDAŤnahlásiť
Janka D. (janinka_d) ID 227473 (15.1.2014, 18:51)
Kysnú asi 50 min podla toho ako sa im darí, aké je droždie
ODPOVEDAŤnahlásiť
Katka K. (katka13122) ID 6222, mimibazar.sk/katka13122 (18.11.2013, 10:41)
moze bagetky dat aj do mraziaku?
ODPOVEDAŤnahlásiť
Janka D. (janinka_d) ID 227473 (25.11.2013, 7:43)
Áno, hned ako vychladnú ich dávam do mraziaku a potom rozmrazujem v mikrovlnke, ak zabudnem skorej vyložiť, potom len trochu ohrejem. (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Darina R. (dadulka19) ID 8655, mimibazar.sk/dadulka19 (30.8.2013, 21:06)
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Andrea M. (andy29) ID 44947 (17.8.2013, 10:03)
Ďakujem za super recept. Konečne po 6 rokoch som upiekla rožky, ktoré sa podobajú tým normálnym. (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Andrea M. (andy29) ID 44947 (14.4.2012, 15:08)
Môžem sa spýtať, kde si dokúpili tie formy? Ďakujem.
ODPOVEDAŤnahlásiť
Janka D. (janinka_d) ID 227473 (10.5.2012, 16:41)
Preáčte,ale dlho som tu nebola. Ja som mal 2 formy v pekárničke Moulinex a dve som si doobjednala, ale vyšlo to veľmi draho . Nedávno som našla na nete tieto http://www.gastrozone.sk/plech-na-bagety-neprinavy-darcekove-balenie-neprinavy-povrch-6807.html vyzerá to dobre. Možno si aj ja objednám na veľké bagety. Nech sa vám rožky vydaria. Ja práve aj teraz pečiem .
ODPOVEDAŤnahlásiť
Janka D. (janinka_d) ID 227473 (19.5.2012, 16:13)
Formy som doobjednávla u nás v elektropredajni a ono priamo u výrobcu . Keďže všetky náhradné diely značkových výrobkov sú veľmi drahé, aj tieto formy boli ,hrôza. Jedna formička 500 Sk, ale čo som mala robiť, ked nevedeli dopredu cenu a objednala som tu . Musela som to zobrať. :-(
ODPOVEDAŤnahlásiť
Elena V. (butrus) ID 20454 (5.5.2012, 14:03)
nie som sice autorka receptu, ale ja som si kupila formy v lidli :-) je to plech s piatimi vytvarovanymi lodickami, ktore pripominaju rozky, lebo to je orignal na pizza lodicky, ale skvele sa v tom pecie :-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Elena V. (butrus) ID 20454 (2.4.2012, 21:31)
uplne skvele rozky, peciem len par mesiacov, no skusila som vsetko mozne, ale taketo perfektne nafuknute a chutne rozky sa mi nikdy nepodarili (Y) (clamp) parada
ODPOVEDAŤnahlásiť
Janka D. (janinka_d) ID 227473 (19.5.2012, 16:07)
Ďakujem, sok rada, že som pomohla (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Janka D. (janinka_d) ID 227473 (19.5.2012, 16:08)
Neviem písať, "som" :-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Michaela Š. (misasto) ID 235018 (21.3.2012, 9:47)
Vyzkoušeli jsme Vaše rohlíky a máte velikou jedničku!!! Lepší rohlíky jsme ještě neměli. Dcerka je nadšená, jsou to první rohlíčky, které jsou měkké a nedrobí se! Koupila jsem hlubší formu na bagety a moc se povedly. Budu určitě péct často!!!
(clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Janka D. (janinka_d) ID 227473 (10.5.2012, 16:42)
Som veľmi rada, že som vám pomohla. Ja som nekonečne veľa skúšala a len tieto dcérke chutia.
ODPOVEDAŤnahlásiť
Janka D. (janinka_d) ID 227473 (2.2.2012, 19:51)
Malá ale chutná obmena. Dala som menej soli a pridala 1PL medu. Sladké rožky k džemu alebo medu.
ODPOVEDAŤnahlásiť
Monika V. (JanetteMoni) ID 199029 (27.12.2011, 18:00)
Naozaj sú suprové (Y) (Y) (Y) Ukladám si ich,ale aj tento váš recept použijem. Ďakujem :-) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Janka D. (janinka_d) ID 227473 (28.12.2011, 13:57)
Ďakujem a ručím , že sú aj chutné. Keby tá múka nebola taká drahá a toho pečenia, aj ked je jednoduché, dosť veľa, tak ich jem s dcérkou. Dnes idem na ne, lebo vianočné koláče a šalát sa už zjedli :-) (smich).
ODPOVEDAŤnahlásiť
Andrea M. (andy29) ID 44947 (20.12.2011, 18:37)
Tak tieto rožky sú najkrajšie, aké som kedy videla. Myslím tým bezlepkové a doma robené. Nebolo by foto tých foriem?
ODPOVEDAŤnahlásiť
Reklama | Podmienky pre používanie služby Mimibazar | Desatoro | Logo Overený obchodník | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Osobné údaje | Kontakt
Jednotné kontaktné miesta / Single Points of Contact | Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky používania služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Cookies | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra | Povinne zverejňované informácie

© 2001–2025 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s.
se sídlem náměstí Marie Schmolkové 3493/1, 100 00 Praha 10, IČO: 02346826, zapsaná v OR, sp.zn. B 19490 a dodávatelia obsahu