Janka D. (janinka_d) ID 227473 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 36 návštěvníkov)
Moje dobré rožky
[ recept č. 44984 zo dňa 20.12.2011 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
350gr Mix B, 1 PL Psylium, 1PL pohanková múka, 5 gr soli, 12 gr droždie Vivo, 2 PL olej slnečnicový, 3,5 dcl vlažnej vody.
POSTUP PRÍPRAVY
Do 3 dcl letnej vody dám olej. Zmiešam sypké suroviny a a vsypem ich do vody s olejom.V 0,5 dcl letnej vody rozmiešam droždie , ktoré prilejem až keď je múka s vodou trochu rozmiešaná, aby neprišla soľ do styku s droždím. Miešam mixérom asi 5-7 min. Vlhkými rukami formujem rožky a dávam ich do formičiek z domácej pekárne Moulinex baguette. Urobím naraz 8 rožkov. Formy som si dokúpila. V elektrickej rúre na 50 stupňov utierkou prikryté rožky nechám vykysnúť. Dvierka na rúre nechám otvorené asi na 10 cm. Zavriem dvierka, rúru prepnem na 180 stupňov a pečiem tak 30-45 min. do zlatohneda. Vtedy sú dobre upečené, keď ľahko idú z formy. Vychladnúť ich dávam na mriežku, vložím do mikroténových sáčkov a šup do mrazničky. Pred papaním rozmrazujem v mikrovlnke. Sú chutné nemrvivé.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
Potrebné suroviny |
![]() |
Cesto vymiešam mixérom asi 5-7 min |
![]() |
A máme pekný bochník |
![]() |
Mokrými rukami formujem , nie na podložke, rožky. Mám 8 foriem, takže 8 kúskov |
![]() |
Postupujte podľa receptu a budú takto vyzerať.Piekla som ich asi 45 min ,dnes som to odsledovala :D. Každá rúra je však iná, tak sledujte farbu. |
![]() |
Nechávam ich vychladnúť na mriežke. Dobrú chuť. |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
 | Ivana M. (Ivannuska) ID 99787 (27.6.2015, 17:18) |
Ako už písali všetci ostatní, rožky sú veľmi dobré. Pre tých, čo si lámu hlavu nad formičkami - žiadne netreba. Ja som tvarovala obyčajné valčeky. Piekla som ich na vymastenom papieri na pečenie alebo na silikónovej podložke a vôbec sa neroztiekli, boli peknučké. Takže nevyhadzujte zbytočne peniaze za formy. S cestom sa dobre pracuje na naolejovanej podložke a tiež s naolejovanými rukami. Ďakujem za recept!  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Veronika H. (weronikass) ID 79657 (15.1.2014, 12:06) |
chcem sa opýtat,nepokusala sa niektorá upiect tieto rožky bez formy?ako dlho je potrebné nechat kysnut rožky v trube na 50 stupnov?dvierka musia byt po celý čas kysnutia otvorené na 10 cm? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Janka D. (janinka_d) ID 227473 (15.1.2014, 18:50) |
Bez formy som ešte nepiekla. Do dvierok dám zboku drevenú varechu a, počas celého kysnutia sú otvorené a nechám kysnúť kým nie sú tučnučké |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  | Janka D. (janinka_d) ID 227473 (15.1.2014, 18:51) |
Kysnú asi 50 min podla toho ako sa im darí, aké je droždie |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Katka K. (katka13122) ID 6222, mimibazar.sk/katka13122 (18.11.2013, 10:41) |
moze bagetky dat aj do mraziaku? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Janka D. (janinka_d) ID 227473 (25.11.2013, 7:43) |
Áno, hned ako vychladnú ich dávam do mraziaku a potom rozmrazujem v mikrovlnke, ak zabudnem skorej vyložiť, potom len trochu ohrejem.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Andrea M. (andy29) ID 44947 (17.8.2013, 10:03) |
Ďakujem za super recept. Konečne po 6 rokoch som upiekla rožky, ktoré sa podobajú tým normálnym.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Andrea M. (andy29) ID 44947 (14.4.2012, 15:08) |
Môžem sa spýtať, kde si dokúpili tie formy? Ďakujem. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Janka D. (janinka_d) ID 227473 (10.5.2012, 16:41) |
Preáčte,ale dlho som tu nebola. Ja som mal 2 formy v pekárničke Moulinex a dve som si doobjednala, ale vyšlo to veľmi draho . Nedávno som našla na nete tieto http://www.gastrozone.sk/plech-na-bagety-neprinavy-darcekove-balenie-neprinavy-povrch-6807.html vyzerá to dobre. Možno si aj ja objednám na veľké bagety. Nech sa vám rožky vydaria. Ja práve aj teraz pečiem . |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  | Janka D. (janinka_d) ID 227473 (19.5.2012, 16:13) |
Formy som doobjednávla u nás v elektropredajni a ono priamo u výrobcu . Keďže všetky náhradné diely značkových výrobkov sú veľmi drahé, aj tieto formy boli ,hrôza. Jedna formička 500 Sk, ale čo som mala robiť, ked nevedeli dopredu cenu a objednala som tu . Musela som to zobrať.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Elena V. (butrus) ID 20454 (5.5.2012, 14:03) |
nie som sice autorka receptu, ale ja som si kupila formy v lidli je to plech s piatimi vytvarovanymi lodickami, ktore pripominaju rozky, lebo to je orignal na pizza lodicky, ale skvele sa v tom pecie  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Elena V. (butrus) ID 20454 (2.4.2012, 21:31) |
uplne skvele rozky, peciem len par mesiacov, no skusila som vsetko mozne, ale taketo perfektne nafuknute a chutne rozky sa mi nikdy nepodarili parada |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Janka D. (janinka_d) ID 227473 (19.5.2012, 16:07) |
Ďakujem, sok rada, že som pomohla  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  | Janka D. (janinka_d) ID 227473 (19.5.2012, 16:08) |
Neviem písať, "som"  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Michaela Š. (misasto) ID 235018 (21.3.2012, 9:47) |
Vyzkoušeli jsme Vaše rohlíky a máte velikou jedničku!!! Lepší rohlíky jsme ještě neměli. Dcerka je nadšená, jsou to první rohlíčky, které jsou měkké a nedrobí se! Koupila jsem hlubší formu na bagety a moc se povedly. Budu určitě péct často!!!  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Janka D. (janinka_d) ID 227473 (10.5.2012, 16:42) |
Som veľmi rada, že som vám pomohla. Ja som nekonečne veľa skúšala a len tieto dcérke chutia. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Janka D. (janinka_d) ID 227473 (2.2.2012, 19:51) |
Malá ale chutná obmena. Dala som menej soli a pridala 1PL medu. Sladké rožky k džemu alebo medu. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Monika V. (JanetteMoni) ID 199029 (27.12.2011, 18:00) |
Naozaj sú suprové Ukladám si ich,ale aj tento váš recept použijem. Ďakujem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Janka D. (janinka_d) ID 227473 (28.12.2011, 13:57) |
Ďakujem a ručím , že sú aj chutné. Keby tá múka nebola taká drahá a toho pečenia, aj ked je jednoduché, dosť veľa, tak ich jem s dcérkou. Dnes idem na ne, lebo vianočné koláče a šalát sa už zjedli . |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Andrea M. (andy29) ID 44947 (20.12.2011, 18:37) |
Tak tieto rožky sú najkrajšie, aké som kedy videla. Myslím tým bezlepkové a doma robené. Nebolo by foto tých foriem? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |