Vážení návštevníci,
reagovať na príspevky môžu iba registrovaní užívatelia. Vyplňte krátky registračný formulár a staňte sa naším členom.
Ak ste už u nás zaregistrovaní, prihláste sa prosím.
Tešíme sa na vás.
Gabika K. (Aderiarleen) ID 42443 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 54 návštěvníkov)
Veterníky
[ recept č. 7647 zo dňa 1.10.2008 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Odpaľované cesto: 2,5 dcl vody, 2,5 dcl oleja, 2,5 dcl hladkej múky, štipka soli, 8 vajíčok
1. krém: 1 l mlieka, 3 Zlaté klasy, 4 vanilkové cukre, 1 smotana na šľahanie
2.krém: 7-8 lyžíc kryštál. cukru, 2 smotany na šľahanie 33%, 1 stužovač
karamelová poleva
POSTUP PRÍPRAVY
v obrázkovom postupe
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
potrebujeme |
![]() |
Vodu s olejom a štipkou soli necháme zovrieť. Keď vrie nasypeme múku a varíme až sa začne oddeľovať od hrnca. Odstavíme. |
![]() |
Do horúceho po jednom pridávame celé vajíčka. Každé vždy dobre šľahačom vymiešame. |
![]() |
Teplé cesto dáme do vrecka s ozdobnou rúrkou a na plech striekame kolieska, alebo banániky. |
![]() |
Vložíme do rúry vyhriatej na 190°C a pečieme. Keď nabehnú teplotu znížime na 180°C a dopečieme. |
![]() |
Z litra mlieka a ZK uvaríme puding. Posypeme vanilínovým cukrom a necháme vychladnúť...občas premiešame, aby sa neutvorila koža. Do vychladnutého pridáme ušľahanú šľahačku a zmiešame. |
![]() |
7 lyžíc kryšt. cukru upálime na tmavý karamel. Zalejeme ho šľahačkami a rozvaríme. Najlepšie je to urobiť večer a dať poriadne vychladiť do chladničky. Vychladnuté vyšľaháme so stužovačom do tuha. |
![]() |
Oba krémy naplníme do dvoch cukrárenských sáčkov. Najprv nastriekame pudingový krém a naň karamelovú šľahačku. Priklopíme vŕškami a polejeme polevou.
Poleva: 5 lyžíc kryšt. cukru upálime na karamel a zalejeme trochou vody a rozvaríme na hustý sirup. 10 lyžíc prášk. cukru vymiešame s troškou vody a pridáme karamel. Vymiešame do hladka na polevu. |
![]() |
Polevou polejeme hotové veterníčky. Sú skvelééééé. recept mám od mojej sestričky -profi cukrárky a sú najlepšie na svete. |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Celkom: 24 (zobrazuje sa 1-20) | 1, 2 ďalšie >> |
Magdaléna V. (Tiffanka) ID 216382 (22.5.2012, 23:00) |
...ma by zaujímalo, ako ich správen skladovať, aby ani nestvrdli /voľne uložené/, ale ani neboli mokré /prikryté buď igelitom alebo na špeci plecu s vrchnákom/. Poradíte. A k skladovaniu v lete patrí určite neodmysliteľne chladnička... A ešte mi povedzte, chcela by som ich robiť na svadbu, ale nemám odvahu, pretože to by som ich musela robiť už vo štvrtok a neviem, či by neklesli na kvalite do soboty :o(... povedzme tým nesprávnym skladovaním. Teším sa na radyyy :o). Vrelá vďaka. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
katarína z. (katarina139) ID 202530 (26.12.2011, 11:35) |
Ahojte kocky, robila som prvy krat tieto veterniky, su naozaj dobre ale na druhy den mi zmizla vsetka ta karamelova poleva- stiekla a samozrejme ostali uplne mokre neviete kde sa mohla stat chyba? pripadne ako by som ich mala skladovat? ja som ich totiz prikryla igelitom v chladnicke, lebo som sa bala aby puding nevyschol...dakujem za akukolvek radu |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Lydka K. (Fantaghiro) ID 57621, mimibazar.sk/fantaghiro (11.10.2011, 13:56) |
A nedávaš aj prášok do pečiva? ja dávam na cesto 3 dcl vody, 1 palmarina 30 dkg polohrubej muky zmiešanej s práškom do pečiva a cca 8 vajec  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Mária J. (ajka120) ID 80283 (28.5.2011, 14:55) |
veterníky sa práve dopiekli aj ked ma stáli kopu nervov. Včera som si pripravila karamelovú šlahačku a začala som piect venčeky ale podla iného receptu a tie skončili v koši lebo cesto bolo velmi riedke no katastrofa, no ale neodradilo ma to lebo šlahačka bola v chladničke tak čo s nou? Dnes som si našla tento recept a s takou malou dušičkou som išla robit venčeky aj ked nemám rada ked muka nieje presne vážená ale iba na poháriky ale robila som. Dnes ako na potvoru som mala cesto príliš husté a roztrhlo mi to aj sáčik ale aj napriek tomu sa mi celkom dobre až na prvý plech upiekli dobre. Malo to ale jednu chybu venčekov vela ( mala som ich 33kusov) a plnky málo, 12 kusov venčekov mi zostalo holých . Dilema čo s nimi? Ale musím zasa povedat, že tie naplnené sú super Ale najbližšie klasické veterníky tak lahko nerobím asi nenaberem tak lahko odvahu odskúšat moje nervy ![[A]](//img-new.mimibazar.sk/h/bs/i/17.gif) |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Gabika K. (Aderiarleen) ID 42443 (28.5.2011, 15:03) |
Majka záleží aj od toho aké veľké ich robíš...ak menšie tak treba plnky viac...ku cestu samotnému...tu záleží od veľkosti vajíčok..niekedyje potrebné o jedno vajíčko viac alebo menej...ono ja zas nedôverujem tým váženým receptom...jedine ak by boli aj vajíčka vážené..ja sa zvyčajne riadim odhadom...  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  | Mária J. (ajka120) ID 80283 (28.5.2011, 22:50) |
Ahoj Gabika tie tvoje veterníčky sú fakt krásne. Ja som len začiatočníčka v tomto a velmi sa neviem riadit odhadom ked neviem ako má cesto vyzerat ale až sa nabudúce odhodlám ešte raz ich upiect tak už budem aspon mudrejšia lebo chutovo sú fakt suprové moj manželík sa ich nevie dojest. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | miroslava d. (jamina) ID 83405 (14.1.2011, 8:17) |
Ahojky, prave peciem podla tohto receptu, som zvedavá ci sa mi podaria a len mala rada co som vycitala na nete - je dobre pred vlozenim do rury veterniky pofrkat trochou vody a dat piect, mali by zostat nafuknuteaj ked ich vyberiete z rury - to je pre katku. info som naska na web stranke tortyodmamy. prajem vam krasny den :o))  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
katarina k. (vaneska44) ID 159183 (11.8.2010, 15:15) |
su vinikajuce ale aj mne spadli a mala som ich tam vyše 20 minut a stale boli surove |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Janka93 J. (JaŇa, Janka.) ID 132817 (1.3.2010, 20:17) |
mnooo chystaam sa ich najblizsie urobiit :P sa tesiiim uz drzte palcéé :D  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Dagmar B. (Dadka B) ID 43457 (7.11.2009, 19:32) |
Robila som tie veterníky, boli úžasné dakujem.................. Dada |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Alena V. (Gulicka) ID 27526, mimibazar.sk/gulickavaskebova (upravené 29.10.2009, 13:52) |
Mńam,ďakujeme za receptik,supeeer  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Alena L. (Ajka L.) ID 10413 (7.9.2009, 16:33) |
No musím uznať, že veterníky sú fakt skvelé. Odporúčam každému. Keď odmäkli boli úžasné. Teraz musím vytlačiť recept mame aj jej tete Naozaj, každému chutili. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Katarina P. (pepecko) ID 79814 (17.2.2009, 22:33) |
Vyskusam  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Gabika K. (Aderiarleen) ID 42443 (1.12.2008, 12:22) |
Ivka to ma mrzí...vieš nieky sa môže stať, ž nie je moc kvalitná múka, alebo bola slabo vyhriata rúra..ja ju zapnem najprv na 200°C, keď sa tak zohreje tak prepnem na 190°C a až vtedy začnem robiť cesto....ale pozri, veterníky sa Ti určite na druhý pokus podaria, ale ja sa asi nikdy nenaučím tak krásne fotiť ako ty ...a nepomolo mi ani, že som sa nechala inšpirovať Tebou a kúpila som si taký foťák ako ty  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Ivka V. (iviatko) ID 262, mimibazar.sk/iviatko (1.12.2008, 13:02) |
ale su vynikajuce, urobila som karamelovy puding, vymiesala s maslom, a keze boli tenke, zlepila som dve druha varka boli take kopceky, vo vnutri vlastne dute, tak tie su skvele takze len vrecusko mi chyba. dakujem krasne ten fotak je zo zaciatku zlozity, kym na vsetko dojdes :O) mne pomoholo to, ze mi odisiel blesk a naucila som sa nastavovat ho |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Ivka V. (iviatko) ID 262, mimibazar.sk/iviatko (1.12.2008, 12:01) |
ja to mam nizke, som smutna, som vedela, ze sa to na prvykrat nepodari, musim si kupit vrecusko |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Zaneta S. (Zanka2112) ID 69508 (21.11.2008, 11:57) |
Ahojte dievcence, prave pred tyzdnom som hladala recept na veterniky, kedze su to moje naj kolace , nasla som jeden a musim povedat ze boli skvele, len tak sa po nich zaprasilo , a teraz som objavila tento receptik sem a je takmer rovnaky, len to odpalovane cesto som robila s tukom,nie s olejom,ale nabuduce vyskusam aj s olejom a dam vediet ako to dopadne. plnky som robila rovnako, dala som sice este do tej pudingovej plnky stuzovac do slahacky,ale to je asi jedno.A slahackovu plnku som davala ako prvu, tak som to nasla v recepte.Do polevy som dala namiesto vody trosku mlieka, nabuduce vyskusam s vodou- lacnejsie , kedze som velky milovnik veternikov, a ochutnala som ich vela , mozem vam tento receptik vrelo odporucat, je uzasny. som rada, ze si to tak pekne nafotila, skvela praca, inspirujem sa a nabuduce budu aj esicka , mnam  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Gabika K. (Aderiarleen) ID 42443 (20.11.2008, 22:24) |
Katka rúrku používam takú nie príliš veľku hviezdicovú..teda taú čo nemá príliš veľké tie zúbky...vtedy sú pekné tie zárezy  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Katarina K. (katarina218) ID 25412 (15.11.2008, 18:10) |
dobry den chcela by som sa spytat aku ozdobnu rurku pouzivate na striekanie a ako striekate cesto lebo kym som dnes nasla tu spravnu rurku cesto som mala skoro studene a robila som na plech koliečka a dva krat som striekala ale celkom sa podarili |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
migu m. (migu) ID 36636 (25.10.2008, 20:34) |
Prvy krat som robila cesto na veterniky s olejom a s takym poctom vajicok Ale musim uznat, ze sa krasne nafukli aj upiekli a cesto je jemnucke. Krem som robievala s maslom, co je dost kaloricke. Ten tvoj sa mi pozdaval a je chutny. Karamelovy krem a polevu som robievala rovnaku. U nas su veterniky velmi oblubene a odteraz ich budem robievat iba podla tvojho receptu. Vzdy privitam recept od profi cukrarok Dakujem a nech sa dari...  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Gabika K. (Aderiarleen) ID 42443 (25.10.2008, 20:47) |
som rada, že si spokojná s receptom a hlavne,že chutil  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Beáta S. (Betie) ID 10530 (17.10.2008, 18:40) |
Gabi, presne tento recept už dlho hľadám. Milujem veterníky, ale len takéto, v niektorých cukrárňach ich plnia nejakým podozrivým sladkým lepidlom a polievajú ich čokoládou. Už sa teším, keď ho vyskúšam . |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | marcela t. (telinka) ID 62186 (17.10.2008, 10:43) |
sú vynikajúúúúúúce , dnes som ich naplnila a su fakt supééééééér  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Celkom: 24 (zobrazuje sa 1-20) | 1, 2 ďalšie >> |