Michaela B. (Leela) ID 25897 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 32 návštěvníkov)
Hovädzie s cesnakovo-korenistou omáčkou
[ recept č. 37018 zo dňa 6.2.2011 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
cca 600g hovädzieho mäsa (ja som použila plece), 2 väčšie cibule, 1 celá hlávka cesnaku, čierne mleté korenie (nebudeme ním šetriť), soľ, veľká kyslá smotana, múka na zahustenie
POSTUP PRÍPRAVY
Recept pochádza ešte od môjho deda. :) Cesnaku sa nebojte, tým že sa krája a nepretláča, robí len jemnú chuť. Ani z ďaleka to nie je silné ako cesnačka. Dokonca niektorí hostia u nás doma ani neverili, že tam ide toľko cesnaku...
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
Mäso si nakrájame na menšie plátky.
Očistíme si všetky strúčky cesnaku, z celej hlávky. Pokrájame na drobno. Je dôležité, aby sa cesnak krájal, nie je vhodné nahradiť to pretlačeným cesnakom.
Cibule si nakrájame na drobno. Malo by jej byť toľko, aby spoľahlivo zakryla celé dno hrnca.
Cibuľu polejeme olejom, posypeme časťou cesnaku, pokoreníme čiernym korením (nešetríme ním), posolíme a na vrch ukladáme pokrájané mäsko.
Mäso opäť pokoreníme, posolíme a posypeme cesnakom. Ak nám ešte ostali plátky, spravíme ďalšiu vrstvu uplne rovnakým spôsobom. Ja štandardne zo 600-700g mäsa spravím dve vrstvy. Vrchné mäso je vždy okorenené, osolené a posypané cesnakom. Kúsok pokrájaného cesnaku si ešte necháme.
Prikryjeme a dáme variť. Nepodlievame, nemiešame, necháme tak...
Za takých 10 minút mäso pustí šťavu (asi tak ako na obrázku). Vtedy premiešame. Podľa potreby dolievame horúcu vodu. Pri prvom dolievaní vody do hrnca dosypeme aj zvyšok pokrájaného cesnaku. A varíme a varííííme a varííííííííme....
Keď je mäsko mäkké, vlejeme kyslú smotanu zmiešanú s kúskom vody a múkou, a necháme prevrieť. Podľa potreby dosolíme.
A je to :)
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
Lubomira E. (kelua) ID 98921 (2.5.2012, 18:42) |
no takze ochutnavanie bolo nic oproti jedeniu parada, isto si to zopakujeme |
ODPOVEDAŤ |
| Marta Ľ. (modrooka172) ID 219079 (2.5.2012, 15:39) |
...zaujímavý postup... a aj to dobre vyzerá, určite vyskúšam |
ODPOVEDAŤ |
Lubomira E. (kelua) ID 98921 (2.5.2012, 14:38) |
Miska, prave som ho dovarila cesnak "vonia" celym bytom a som zvedava ci to bude chlapom chutit, ale mne to ochutnavanie celkom islo (lubkaeck) |
ODPOVEDAŤ |
Alena H. (triminka) ID 36622 (9.11.2011, 14:31) |
vdaka za receptik, fajne masko len som mala reklamaciu,ze vela korenia a to som pritom davala podla receptu (nesetrime) tak som zvedava ci to bude dieta papat..... ale inak dobreeeeee, len u nas bez korenia |
ODPOVEDAŤ |
Maria M. (misqs17) ID 166394 (18.10.2011, 21:17) |
a co ak dam namiesto kyslej smotany sladku? |
ODPOVEDAŤ |
| | Michaela B. (Leela) ID 25897 (19.10.2011, 14:37) |
ja som so sladkou neskusala netusim |
ODPOVEDAŤ |
| | Darina B. (danda3) ID 104195 (18.10.2011, 21:19) |
Kľudne môžeš dať, nič sa nestane. |
ODPOVEDAŤ |
Deniska H. (denikah) ID 129389 (12.10.2011, 12:10) |
uz sa na to tesim |
ODPOVEDAŤ |
Marcela P. (marca) ID 20095 (5.5.2011, 11:59) |
Super papaníčko, nabudúce tam dám ešte viac cesnaku |
ODPOVEDAŤ |
| | Michaela B. (Leela) ID 25897 (5.5.2011, 21:55) |
ano, cesnaku treba vela velaaaaa |
ODPOVEDAŤ |
| Janka F. (Twiggy) ID 996, mimibazar.sk/twiggy (5.3.2011, 12:33) |
Toto je nas rodinny recept? ))) tak potom parada ... Congratulation - len - kto su ti konzumenti co neverili, ze je tam tolko cesnaku??? My sme neboli pozvani! |
ODPOVEDAŤ |
| Lucia G. (pandulka) ID 145732 (12.2.2011, 12:42) |
uz sa variiiiiiiii ..... som zvedava co z toho bude. |
ODPOVEDAŤ |
| | Lucia G. (pandulka) ID 145732 (12.2.2011, 14:03) |
dovarene, spapaneeee a vyyyyborneee cela rodinka sa zalizovala a to tu mame velmi fajnove jazycky. |
ODPOVEDAŤ |
| | | Michaela B. (Leela) ID 25897 (12.2.2011, 17:16) |
jeeej tak to ma tešííííí |
ODPOVEDAŤ |
| Lucia G. (pandulka) ID 145732 (7.2.2011, 11:52) |
toto sa robi najblizsie |
ODPOVEDAŤ |
| | Michaela B. (Leela) ID 25897 (7.2.2011, 11:53) |
|
ODPOVEDAŤ |
| | | Lucia G. (pandulka) ID 145732 (7.2.2011, 11:57) |
|
ODPOVEDAŤ |
MIRIAM T. (pamacka) ID 54555 (7.2.2011, 8:03) |
mňaam |
ODPOVEDAŤ |
| | Michaela B. (Leela) ID 25897 (7.2.2011, 9:50) |
veru...ja to mäsko milujeeeem... |
ODPOVEDAŤ |
| Iveta S. (yvett) ID 11052 (6.2.2011, 19:54) |
veru by som nepohrdla |
ODPOVEDAŤ |
| | Michaela B. (Leela) ID 25897 (7.2.2011, 9:49) |
pozývam na ochutnávku |
ODPOVEDAŤ |
| Eva A. (Eviana) ID 114156 (6.2.2011, 19:33) |
Miška... veľmi zaujímavý receptík, netradičná príprava mäsa, ale iste veľmi chutná Pekné od Teba, že si sa podelila s Vašim rodinným receptom |
ODPOVEDAŤ |
| | Michaela B. (Leela) ID 25897 (7.2.2011, 9:48) |
cesnak možno mnohých odradí, ale nie je ho tam nejak moc cítiť |
ODPOVEDAŤ |
| | | Eva A. (Eviana) ID 114156 (26.2.2011, 13:46) |
No ja isto nepatrím medzi tých, ktorých cesnak odradí, naopak milujem cesnak, jeho chuť aj vôňu... určite niekedy vyskúšam |
ODPOVEDAŤ |