Eva A. (Eviana) ID 114156 |
 |
Oblasť: Dunajská Streda |
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení) |
Registrácia: 25.9.2009 |
Naposledy: 1.4.2018 9:30 |
Aktualizácia: 10.3.2012 22:13 |
|
|
|
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov)
Šťavnaté voňavé rezne na dubákoch
[ recept č. 35792 zo dňa 23.12.2010 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Mäso ( ja som dnes použila kuracie prsia a hovädziu sviečkovú), dubáky, cibuľa, cesnak, farebné celé korenie, čerstvý rozmarín, soľ, maslo, smotana na varenie, vajcia, olej, strúhanka, polohrubá múka, mleté čierne korenie, mletá sladká paprika, 7 dl slepačieho vývaru.
POSTUP PRÍPRAVY
Potrebovala som dnes na obed uvariť niečo, čo by užul aj svokor s erárnym chrupom, tak som sa po dlhom dumaní rozhodla spraviť tieto rezne. Napriek tomu, že som robila aj hovädzie spolu s kuracími, oboje sú mäkkučké a šťavnaté... so žutím nebol žiadny problém :)
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
...pripravíme si na plátky (resp. kolieska - ako sa podarí) nakrájanú cibuľu a cesnak, halúzky rozmarínu a zmes farebného celého korenia + soľ |
![]() |
...mäso si nakrájame, naklepeme osolíme a potom ho obkladáme cibuľou, cesnakom, rozmarínom a celým korením - tu ukážka hovädzieho |
![]() |
...a kuracieho |
![]() |
...a celej "kopy" mäsa |
![]() |
...detail |
![]() |
...takto pripravené mäso zabalíme do potravinovej fólie a najlepšie cez noc necháme v chladničke nech koreniny pôsobia a mäsko poriadne prevoňajú |
![]() |
...pripravíme si suroviny na obaľovanie - strúhanku, polohrubú múku, mletú papriku a mleté čierne korenie |
![]() |
...rovnako si pripravíme na obaľovanie vajíčka, smotanu na varenie, solčanku, resp. soľ |
![]() |
...z mäsa odstránime všetky kúsky cibule, cesnaku, rozmarínu a korenie - za noc spravili skvelú službu - mäsko nádherne vonia |
![]() |
...plech si vymastíme (použila som kačaciu masť - ak by som nemala, použijem obyčajné maslo) a naukladáme doň plátky dubákov |
![]() |
...mäsko postupne obaľujeme - najprv v suchých surovinách |
![]() |
...potom vo vajíčkovo-smotanovej zmesi |
![]() |
...z vajíčka mäso rovno preložíme do rozpáleného tuku alebo oleja a narýchlo osmažíme z oboch strán, aby sa vytvorila "kôrka" |
![]() |
...osmažené mäso ukladáme postupne vedľa seba na plech s dubákmi - vľavo hovädzie, vpravo kuracie mäso |
![]() |
...až máme na plechu všetko mäso |
![]() |
...ideálne je na zaliatie použiť slepačí vývar (ak nemáme, poslúži bujón), ja som mala navarený "kotol" polievky |
![]() |
...poriadne zalejeme, aby každé mäsko bolo ponorené v šťave |
![]() |
...takto nejak... a pridáme pár plátkov masla, zakryjeme alobalom a môžeme dať piecť - cca hodinu zakryté a potom odokryté ešte cca 15 minút... Ak sa Vám zdá málo šťavy, pokojne podlejte vodou... tá šťava je spolu s mäskom výborná, treba aby jej tam bolo dosť. |
![]() |
...no a potom už len naložiť na tanier a jesť :) |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
 | Denisa M. (geena) ID 144758 (3.1.2011, 12:12) |
evka, prosim ta, dalo by sa to urobit aj so susenymi hubami? lebo mam iba take... |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Miroslava M. (MiraM) ID 50788, mimibazar.sk/miram (3.1.2011, 19:26) |
Deniska práve sme dojedli toto fantastické mäsko a robila som so sušenými hríbikmi najskôr som ich na chvíľu zaliala vriacou vodou a potom aj s vývarom dala na spodok plechu. Bolo to mňaaaaaaam, my sme mali so zemiakovou kašou, ďakujem za receptík  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Eva A. (Eviana) ID 114156 (3.1.2011, 19:56) |
Mirka... teší ma, že chutilo aj sušené hríbiky sú skvelé, dobre si sa vynašla  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Denisa M. (geena) ID 144758 (3.1.2011, 19:38) |
super len co sa mi do ruk dostane vhodne maso, tak urobim  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  |  | Eva A. (Eviana) ID 114156 (3.1.2011, 20:00) |
Deniska... každé mäsko je vhodné - robila som už aj s bravčovým či morčacím, dokonca aj s kuracími stehnami Keď vyskúšaš, daj vedieť či a ako chutilo  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Eva A. (Eviana) ID 114156 (3.1.2011, 12:25) |
Deniska... pokojne sprav aj so sušenými hríbikmi, pred použitím ich zalej vriacou vodou a tú potom použi ako nálev na mäsko... isto to bude aj tak delikateska  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Mária M. (likavka) ID 53375 (3.1.2011, 12:07) |
Tak som to robila na Novy rok,vyborne ako mesko tak aj štava,len druhy krat urobim tej fajnovej štavy viacej...  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Eva A. (Eviana) ID 114156 (3.1.2011, 12:26) |
Maruška... ja som to vravela, že treba veeeeeeeeľa šťavy, pretože aj tá je super... ale učíme sa každý deň niečo nové, nabudúce budeš vedieť. Ďakujem za super správu, mám radosť, že chutilo  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Darina B. (danda3) ID 104195 (28.12.2010, 20:32) |
Evka, tak toto určite urobím na Silvestra, len nemám dubáky, myslíš, že môžem dať aj šampiňóny? A nemám ani rozmarín, tak budem musieť improvizovať, ale veď ja už niečo vymyslím, ahoj!  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Eva A. (Eviana) ID 114156 (29.12.2010, 12:37) |
Darinôčka, jasnačka že môžu byť aj šampiňóny, spravia tiež veľmi dobrú chuť... ak chceš spolu so šampíkmi daj na vymastený plech aj plátky cibuľky, spolu to bude tiež veľmi dobré... a namiesto čerstvého rozmarínu môžeš dať sušený, prípadne petržlenovú vňať alebo ak budeš robiť kuracie mäsko, možno skúsiť s bazalkou potom ma nezabudni informovať ako a či Vám chutilo, budem v očakávaní  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Kristína T. (jašidielko) ID 56687 (25.12.2010, 21:56) |
ach evka...hoci sa uz prezieram cez Vianoce vselicim moznym, toto by som si dala nabeton ....krasny postup, fotka, az mi nostek posteklila ta imaginarna vona samozrejme ukladam, zabudla som dodat |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Eva A. (Eviana) ID 114156 (26.12.2010, 18:16) |
Kikuska, ďakujem za uznanie , teší ma, že Ťa recept zaujal, keď niekedy vyskúšaš, daj vedieť, či a ako chutilo Schválne som sem recept capla... trošku prerušiť tú koláčikovú reťaz  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Michaela S. (michsamant) ID 152011 (24.12.2010, 19:20) |
Taketo pecene maska zboznujeme.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Eva A. (Eviana) ID 114156 (25.12.2010, 11:25) |
Miška... u nás sú tiež veľmi obľúbené  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Slavka H. (Archaa) ID 84161 (24.12.2010, 17:06) |
evukik fantasticky receptik to urobim nabeton,uz mam aj lievik trubkovity vcera som ho dostala od svagra vysuseny tak som na teba myslela  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Eva A. (Eviana) ID 114156 (25.12.2010, 11:27) |
Slávuška, budem mi naozaj veľkým potešením, ak recept vyskúšaš a ešte väčším, ak bude chutiť Teším sa, že si sa dostala k lieviku - môžeš vyskúšať Máčikovo morové kurča že svagra chválim  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Slavka H. (Archaa) ID 84161 (29.12.2010, 9:46) |
uz sa tesim na kurciatkoooooooooooooooooooooooo  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  |  | Eva A. (Eviana) ID 114156 (29.12.2010, 12:38) |
...a ja sa veľmi teším na Tvoj komentárik, keď morové kurčiatko vyskúšaš  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Anna L. (anka29) ID 111855, mimibazar.sk/anka29 (23.12.2010, 22:36) |
Eviana, fantastický receptík, určite to vyskúšam, varíš samé dobrotky tak už sa teším prajem nádherné vianočné sviatky  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Eva A. (Eviana) ID 114156 (24.12.2010, 12:19) |
Anička, vďaka za milý komentár, mám veľkú radosť, že Ťa recept zaujal Keď recept vyskúšaš, nezabudni mi dať vedieť ako Vám chutilo, budem rada  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Mária M. (likavka) ID 53375 (23.12.2010, 19:59) |
och to vyzera dobre.Asi urobim na Novy rok...  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Eva A. (Eviana) ID 114156 (24.12.2010, 12:18) |
Ďakujem Maruška... určite vyskúšaj a daj vedieť, či a ako chutilo  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Eva A. (Eviana) ID 114156 (24.12.2010, 12:17) |
Veru dobrota Maťka... šťavnaté, voňavé, mäkkučké a chutné  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Martina P. (Mata406) ID 48300 (23.12.2010, 17:19) |
no fantázia na tanieri Evulienka úúžasné - to by sa páčilo určite aj mojmu svokrovi s "erárnym" chrupom /ten moj má dokonca až dvojo - jedny na rozprávanie a druhé na žutie - to si vieš predstaviť tú srandu pri ich prehadzovaní , keď sme náhodou niekde na obede - berie si vždy oboje so sebou .. ale nie, vobec nezávidím túto peripetiu so zubami dúfam, že tie moje ešte dlho vydržia .... Ale k jadru veci - Evička, bomba recept  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Eva A. (Eviana) ID 114156 (24.12.2010, 12:16) |
Martinka... ďakujem za uznanie aj smiešnu historku o svokrovi - vedeli by sme si rozprávať, že?  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Ivana K. (IvanaKC) ID 156112 (23.12.2010, 15:59) |
Ukladám k obľúbeným, rozhodne vyskúšam  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Eva A. (Eviana) ID 114156 (23.12.2010, 16:03) |
Ivanka... ďakujem za prejavenú dôveru Vyskúšaj, naozaj to za to stojí a daj vedieť, či chutilo  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |