Eva A. (Eviana) ID 114156 |
|
Oblasť: Dunajská Streda |
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení) |
Registrácia: 25.9.2009 |
Naposledy: 1.4.2018 9:30 |
Aktualizácia: 10.3.2012 22:13 |
|
|
|
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov)
Šťavnaté voňavé rezne na dubákoch
[ recept č. 35792 zo dňa 23.12.2010 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Mäso ( ja som dnes použila kuracie prsia a hovädziu sviečkovú), dubáky, cibuľa, cesnak, farebné celé korenie, čerstvý rozmarín, soľ, maslo, smotana na varenie, vajcia, olej, strúhanka, polohrubá múka, mleté čierne korenie, mletá sladká paprika, 7 dl slepačieho vývaru.
POSTUP PRÍPRAVY
Potrebovala som dnes na obed uvariť niečo, čo by užul aj svokor s erárnym chrupom, tak som sa po dlhom dumaní rozhodla spraviť tieto rezne. Napriek tomu, že som robila aj hovädzie spolu s kuracími, oboje sú mäkkučké a šťavnaté... so žutím nebol žiadny problém :)
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
...pripravíme si na plátky (resp. kolieska - ako sa podarí) nakrájanú cibuľu a cesnak, halúzky rozmarínu a zmes farebného celého korenia + soľ
...mäso si nakrájame, naklepeme osolíme a potom ho obkladáme cibuľou, cesnakom, rozmarínom a celým korením - tu ukážka hovädzieho
...a kuracieho
...a celej "kopy" mäsa
...detail
...takto pripravené mäso zabalíme do potravinovej fólie a najlepšie cez noc necháme v chladničke nech koreniny pôsobia a mäsko poriadne prevoňajú
...pripravíme si suroviny na obaľovanie - strúhanku, polohrubú múku, mletú papriku a mleté čierne korenie
...rovnako si pripravíme na obaľovanie vajíčka, smotanu na varenie, solčanku, resp. soľ
...z mäsa odstránime všetky kúsky cibule, cesnaku, rozmarínu a korenie - za noc spravili skvelú službu - mäsko nádherne vonia
...plech si vymastíme (použila som kačaciu masť - ak by som nemala, použijem obyčajné maslo) a naukladáme doň plátky dubákov
...mäsko postupne obaľujeme - najprv v suchých surovinách
...potom vo vajíčkovo-smotanovej zmesi
...z vajíčka mäso rovno preložíme do rozpáleného tuku alebo oleja a narýchlo osmažíme z oboch strán, aby sa vytvorila "kôrka"
...osmažené mäso ukladáme postupne vedľa seba na plech s dubákmi - vľavo hovädzie, vpravo kuracie mäso
...až máme na plechu všetko mäso
...ideálne je na zaliatie použiť slepačí vývar (ak nemáme, poslúži bujón), ja som mala navarený "kotol" polievky
...poriadne zalejeme, aby každé mäsko bolo ponorené v šťave
...takto nejak... a pridáme pár plátkov masla, zakryjeme alobalom a môžeme dať piecť - cca hodinu zakryté a potom odokryté ešte cca 15 minút... Ak sa Vám zdá málo šťavy, pokojne podlejte vodou... tá šťava je spolu s mäskom výborná, treba aby jej tam bolo dosť.
...no a potom už len naložiť na tanier a jesť :)
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
| Denisa M. (geena) ID 144758 (3.1.2011, 12:12) |
evka, prosim ta, dalo by sa to urobit aj so susenymi hubami? lebo mam iba take... |
ODPOVEDAŤ |
| | Miroslava M. (MiraM) ID 50788, mimibazar.sk/miram (3.1.2011, 19:26) |
Deniska práve sme dojedli toto fantastické mäsko a robila som so sušenými hríbikmi najskôr som ich na chvíľu zaliala vriacou vodou a potom aj s vývarom dala na spodok plechu. Bolo to mňaaaaaaam, my sme mali so zemiakovou kašou, ďakujem za receptík |
ODPOVEDAŤ |
| | | Eva A. (Eviana) ID 114156 (3.1.2011, 19:56) |
Mirka... teší ma, že chutilo aj sušené hríbiky sú skvelé, dobre si sa vynašla |
ODPOVEDAŤ |
| | | Denisa M. (geena) ID 144758 (3.1.2011, 19:38) |
super len co sa mi do ruk dostane vhodne maso, tak urobim |
ODPOVEDAŤ |
| | | | Eva A. (Eviana) ID 114156 (3.1.2011, 20:00) |
Deniska... každé mäsko je vhodné - robila som už aj s bravčovým či morčacím, dokonca aj s kuracími stehnami Keď vyskúšaš, daj vedieť či a ako chutilo |
ODPOVEDAŤ |
| | Eva A. (Eviana) ID 114156 (3.1.2011, 12:25) |
Deniska... pokojne sprav aj so sušenými hríbikmi, pred použitím ich zalej vriacou vodou a tú potom použi ako nálev na mäsko... isto to bude aj tak delikateska |
ODPOVEDAŤ |
| Mária M. (likavka) ID 53375 (3.1.2011, 12:07) |
Tak som to robila na Novy rok,vyborne ako mesko tak aj štava,len druhy krat urobim tej fajnovej štavy viacej... |
ODPOVEDAŤ |
| | Eva A. (Eviana) ID 114156 (3.1.2011, 12:26) |
Maruška... ja som to vravela, že treba veeeeeeeeľa šťavy, pretože aj tá je super... ale učíme sa každý deň niečo nové, nabudúce budeš vedieť. Ďakujem za super správu, mám radosť, že chutilo |
ODPOVEDAŤ |
| Darina B. (danda3) ID 104195 (28.12.2010, 20:32) |
Evka, tak toto určite urobím na Silvestra, len nemám dubáky, myslíš, že môžem dať aj šampiňóny? A nemám ani rozmarín, tak budem musieť improvizovať, ale veď ja už niečo vymyslím, ahoj! |
ODPOVEDAŤ |
| | Eva A. (Eviana) ID 114156 (29.12.2010, 12:37) |
Darinôčka, jasnačka že môžu byť aj šampiňóny, spravia tiež veľmi dobrú chuť... ak chceš spolu so šampíkmi daj na vymastený plech aj plátky cibuľky, spolu to bude tiež veľmi dobré... a namiesto čerstvého rozmarínu môžeš dať sušený, prípadne petržlenovú vňať alebo ak budeš robiť kuracie mäsko, možno skúsiť s bazalkou potom ma nezabudni informovať ako a či Vám chutilo, budem v očakávaní |
ODPOVEDAŤ |
kikuska t. (jasidielko) ID 56687 (25.12.2010, 21:56) |
ach evka...hoci sa uz prezieram cez Vianoce vselicim moznym, toto by som si dala nabeton ....krasny postup, fotka, az mi nostek posteklila ta imaginarna vona samozrejme ukladam, zabudla som dodat |
ODPOVEDAŤ |
| | Eva A. (Eviana) ID 114156 (26.12.2010, 18:16) |
Kikuska, ďakujem za uznanie , teší ma, že Ťa recept zaujal, keď niekedy vyskúšaš, daj vedieť, či a ako chutilo Schválne som sem recept capla... trošku prerušiť tú koláčikovú reťaz |
ODPOVEDAŤ |
Michaela S. (michsamant) ID 152011 (24.12.2010, 19:20) |
Taketo pecene maska zboznujeme. |
ODPOVEDAŤ |
| | Eva A. (Eviana) ID 114156 (25.12.2010, 11:25) |
Miška... u nás sú tiež veľmi obľúbené |
ODPOVEDAŤ |
| Slavka H. (Archaa) ID 84161 (24.12.2010, 17:06) |
evukik fantasticky receptik to urobim nabeton,uz mam aj lievik trubkovity vcera som ho dostala od svagra vysuseny tak som na teba myslela |
ODPOVEDAŤ |
| | Eva A. (Eviana) ID 114156 (25.12.2010, 11:27) |
Slávuška, budem mi naozaj veľkým potešením, ak recept vyskúšaš a ešte väčším, ak bude chutiť Teším sa, že si sa dostala k lieviku - môžeš vyskúšať Máčikovo morové kurča že svagra chválim |
ODPOVEDAŤ |
| | | Slavka H. (Archaa) ID 84161 (29.12.2010, 9:46) |
uz sa tesim na kurciatkoooooooooooooooooooooooo |
ODPOVEDAŤ |
| | | | Eva A. (Eviana) ID 114156 (29.12.2010, 12:38) |
...a ja sa veľmi teším na Tvoj komentárik, keď morové kurčiatko vyskúšaš |
ODPOVEDAŤ |
Anna L. (anka29) ID 111855, mimibazar.sk/anka29 (23.12.2010, 22:36) |
Eviana, fantastický receptík, určite to vyskúšam, varíš samé dobrotky tak už sa teším prajem nádherné vianočné sviatky |
ODPOVEDAŤ |
| | Eva A. (Eviana) ID 114156 (24.12.2010, 12:19) |
Anička, vďaka za milý komentár, mám veľkú radosť, že Ťa recept zaujal Keď recept vyskúšaš, nezabudni mi dať vedieť ako Vám chutilo, budem rada |
ODPOVEDAŤ |
| Mária M. (likavka) ID 53375 (23.12.2010, 19:59) |
och to vyzera dobre.Asi urobim na Novy rok... |
ODPOVEDAŤ |
| | Eva A. (Eviana) ID 114156 (24.12.2010, 12:18) |
Ďakujem Maruška... určite vyskúšaj a daj vedieť, či a ako chutilo |
ODPOVEDAŤ |
| martina p. (mauka) ID 8602, mimibazar.sk/mauka (23.12.2010, 18:00) |
jooj,dobrotaaaaaaa |
ODPOVEDAŤ |
| | Eva A. (Eviana) ID 114156 (24.12.2010, 12:17) |
Veru dobrota Maťka... šťavnaté, voňavé, mäkkučké a chutné |
ODPOVEDAŤ |
| | Eva A. (Eviana) ID 114156 (24.12.2010, 12:16) |
|
ODPOVEDAŤ |
| Martina P. (Mata406) ID 48300 (23.12.2010, 17:19) |
no fantázia na tanieri Evulienka úúžasné - to by sa páčilo určite aj mojmu svokrovi s "erárnym" chrupom /ten moj má dokonca až dvojo - jedny na rozprávanie a druhé na žutie - to si vieš predstaviť tú srandu pri ich prehadzovaní , keď sme náhodou niekde na obede - berie si vždy oboje so sebou .. ale nie, vobec nezávidím túto peripetiu so zubami dúfam, že tie moje ešte dlho vydržia .... Ale k jadru veci - Evička, bomba recept |
ODPOVEDAŤ |
| | Eva A. (Eviana) ID 114156 (24.12.2010, 12:16) |
Martinka... ďakujem za uznanie aj smiešnu historku o svokrovi - vedeli by sme si rozprávať, že? |
ODPOVEDAŤ |
| Ivana K. (IvanaKC) ID 156112 (23.12.2010, 15:59) |
Ukladám k obľúbeným, rozhodne vyskúšam |
ODPOVEDAŤ |
| | Eva A. (Eviana) ID 114156 (23.12.2010, 16:03) |
Ivanka... ďakujem za prejavenú dôveru Vyskúšaj, naozaj to za to stojí a daj vedieť, či chutilo |
ODPOVEDAŤ |