. .. .. .. .. .. .
. .

Baklažánové lodičky - RECEPT 33147

Brona H. (Astarotha) ID 80097
Oblasť: Bratislava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 2.2.2009
Naposledy: 11.7.2014 8:37
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 1
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 3
NÁVODY 0

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)


Baklažánové lodičky


[ recept č. 33147 zo dňa  ]


Baklažánové lodičky


POTREBNÉ PRÍSADY

2 veľké baklažány, asi hrnček ryže, 1 kapia, cibuľa, 3 strúčiky cesnaku, konzerva kukurice, ementál, olivový olej, soľ, bazalka, mleté biele korenie

POSTUP PRÍPRAVY

Baklažány umyjeme, osušíme a prekrojíme na polovice. Asi 1 cm od okraja vyrežeme do naklažánových polovíc otvor a vydlabeme ich. Dužinu nakrájame na kocky, osolíme a necháme 15 minút vypotiť. Medzitým si predhrejeme rúru asi na 200°C. Baklažánové polovice potrieme olivovým olejom zvon aj zdnu a uložíme na plech. Necháme piecť. Nakrájame cibuľu na kocky, kapiu a očistíme cesnak. Na olivovom oleji opražíme cibuľku, pridáme cesnak, na drobné kúsky nakrájanú dužinu (ktorú sme predtým osušili papierovou utierkou). Pomiešame, pridáme kukuricu a ryžu. Osolíme, okoreníme, ochutíme bazalkou a zasa chvíľu pražíme. Baklažánové lodičky naplníme zmesou a pečieme v rúre 15 minút. Päť minút pred dopečením posypeme nastrúhaným ementálom a pred podávaním ozdobíme lístkami bazalky. Dobrú chuť :)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


2 veľké baklažány, asi hrnček ryže, 1 kapia, cibuľa, 3 strúčiky cesnaku, konzerva kukurice, ementál, olivový olej, soľ, bazalka, mleté biele korenie


Baklažány umyjeme, osušíme a prekrojíme na polovice. Asi 1 cm od okraja vyrežeme do naklažánových polovíc otvor a vydlabeme ich. Dužinu nakrájame na kocky, osolíme a necháme 15 minút vypotiť. Medzitým si predhrejeme rúru asi na 200°C. Baklažánové polovice potrieme olivovým olejom zvon aj zdnu a uložíme na plech. Necháme piecť.


Nakrájame cibuľu na kocky, kapiu a očistíme cesnak. Na olivovom oleji opražíme cibuľku, pridáme cesnak, na drobné kúsky nakrájanú dužinu (ktorú sme predtým osušili papierovou utierkou).


Pomiešame, pridáme kapiu, kukuricu a ryžu. Osolíme, okoreníme, ochutíme bazalkou a zasa chvíľu pražíme.


Baklažánové lodičky naplníme zmesou a pečieme v rúre 15 minút. Päť minút pred dopečením posypeme nastrúhaným ementálom a pred podávaním ozdobíme lístkami bazalky.


Dobrú chuť :)



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
<< Nakladany encian/hermelin | Baklažánové lodičky | Cheesecake s jahodovou omáčkou >>
nahlásiť
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Liana R. (liaro) ID 62105 (13.1.2011, 9:50)
Bude na veceru, baklazan v chladnicek.Ale tiez ma zaujima ta ryza :^) :^) :^)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Monika R. (trinity) ID 5588, mimibazar.sk/trinity (24.10.2010, 19:15)
http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=718760
ODPOVEDAŤnahlásiť
Brona H. (Astarotha) ID 80097 (6.11.2010, 9:37)
no, moze byt fajn ten recept, ale my sme vegetariani, takze kuracinku nejeme a cukinka nam zasa velmi nesmakuje :) ale dik!
ODPOVEDAŤnahlásiť
Darina B. (danda3) ID 104195 (24.10.2010, 17:37)
Wau, baklažán milujem a lodičky som robila len s kuracím mäsom, ale aj tento Tvoj recept stojí za vyskúšanie! (clamp) (clamp) (clamp) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Brona H. (Astarotha) ID 80097 (6.11.2010, 9:39)
super :) ako vravim, my musime vyymslat take vegetarianske alternativy. ale iste pre masozrutov je vyborny aj tvoj baklazan s kuriatkom :)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Beáta L. (Bejuška.L) ID 162410 (13.1.2011, 9:25)
ta ryza je surova alebo uz uvarena? vdaka :-) a vyzera to uplne uzasne (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Brona H. (Astarotha) ID 80097 (24.7.2011, 16:51)
Oh sorry, dlho som na mimi nebola :) Ryza je suorva, staci ju len jemne oprazit, ona sa potom dorobi
ODPOVEDAŤnahlásiť
Reklama | Podmienky pre používanie služby Mimibazar | Desatoro | Logo Overený obchodník | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Osobné údaje | Kontakt
Jednotné kontaktné miesta / Single Points of Contact | Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky používania služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Cookies | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra | Povinne zverejňované informácie

© 2001–2025 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s.
se sídlem náměstí Marie Schmolkové 3493/1, 100 00 Praha 10, IČO: 02346826, zapsaná v OR, sp.zn. B 19490 a dodávatelia obsahu