ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)
Nakladany encian/hermelin
[ recept č. 28754 zo dňa 27.6.2010 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
5-6 hermelinov, encianov alebo plesnivcov (ja som dala 3 klasicke enciany, 1 plesnivec a 3 enciany so zelenym korenim), bobkovy list, zelene korenie, 5 strucikov cesnaku, nove korenie, sol, cierne cele korenie, bazalka, oregano, cili papricky korenie, olivovy a slnecnicovy olej, feferonky gulate aj spicate, cervena cibula a polovica bielej cibule
POSTUP PRÍPRAVY
Cibule nakrajame na kolieska, tri struciky cesnaku na platky a odlozime. Zo zeleneho korenia, noveho a cierneho korenia, soli, bazalky, oregana, bazalky, mletych cili papriciek a 3 PL olivoveho oleja si pripravime marinadku, do ktorej pretlacime zvysne struciky cesnaku. Dobre premiesame a nechame chvilku odstat. Hermeliny odbalime a pozdlzne prekrojime na polovice, pripadne aj tri casti, ak sa nam podari. Polovice encianov potierame marinadou. Do dostatocne velkej sklenej zavaraninovej flase ukladame striedavo polovice encianov, cibulu, nakrajany cesnak, bobkovy list, gulocky korenia, feferonky, pripadne olivy ci baranie rohy, podla toho, kto ma co rad. Posypeme este bazalkou a oreganom (niekto pouziva provensalske korenie, ale bohuzial sme nemali, takze sme pouzili, co bolo poruke). Enciany zalejeme olejmi v pomere 1: 1, mne to vyslo na cca. 250 ml olivoveho a 250 ml slnecnicoveho. Niekde som citala, ze olej mozno znova pouzit, takze vyskusam. Nadobu dobre uzavrieme a skladujeme 3 dni pri izbovej teplote, potom presunieme do chladnicky a pockame este par dni, aby stihli encianiky dobre nasiaknut.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
Pripravime si vsetko potrebne |
![]() |
Nakrajame cibulku na kolieska |
![]() |
Pozdlzne prekrojime enciany |
![]() |
Z oleja, prelisovaneho cesnaku a korenin si pripravime marinadku |
![]() |
Potierame polovice hermelinov a ukladame na striedacku s cibulou, cesnakom,korenim, bobkovymi listami, feferonkami a olivami do velkej zavarninovej flase |
![]() |
A takto nejak to dopadne. Potom uz len flasu dat do tiena v kuchyni a po dvoch-troch dnoch dat do chladnicky. Skoda, ze na kostovku treba tak dlho cakat :) |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |