. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Brona H. (Astarotha) ID 80097
Oblasť: Bratislava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 2.2.2009
Naposledy: 11.7.2014 8:37
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 1
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 3
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3)

MÚČNIKY, POHÁRE

Cheesecake s jahodovou omáčkou



POTREBNÉ PRÍSADY

Krém: 2 veľké balenia Lučiny, 60 g cukru, 120 g kyslej smotany, 80 g salka, 2 vajcia, kôra z 1 citróna, 1/2 vanilkovej esencie\r\nCesto: 200 g Bebe Dobré ráno podľa chuti (ja som dala 4 rôzne príchute spolu), 1 kocka masla\r\nJahodová omáčka: 500g čerstvých jahôd, 2 PL cukru (aj viac - podľa chuti)

POSTUP PRÍPRAVY

Zatiaľ najlepší recept, na aký som natrafila, bol zo stránky Labuznik.com a volal sa Cheesecake po česku (dá sa vygugliť). Za ten čas, odkedy ho pečiem, som si ho prispôsobila podľa chuti a skoro vždy je super. Ja doň často pridávam aj citrónovú kôru a podávam ho s rôznymi omáčkami.
Pozor - najprv si treba zvonku obaliť tortovú formu alobalom. Cheesecake satotiž pečie vo vodnom kúpeli, aby zostal jemný a nepopraskal a alobal zabráni, aby voda z pekáča prenikla do krému. Inak bude vážne nepoužiteľný.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (1) posledné: 24.7.2011, 21:54 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Baklažánové lodičky



POTREBNÉ PRÍSADY

2 veľké baklažány, asi hrnček ryže, 1 kapia, cibuľa, 3 strúčiky cesnaku, konzerva kukurice, ementál, olivový olej, soľ, bazalka, mleté biele korenie

POSTUP PRÍPRAVY

Baklažány umyjeme, osušíme a prekrojíme na polovice. Asi 1 cm od okraja vyrežeme do naklažánových polovíc otvor a vydlabeme ich. Dužinu nakrájame na kocky, osolíme a necháme 15 minút vypotiť. Medzitým si predhrejeme rúru asi na 200°C. Baklažánové polovice potrieme olivovým olejom zvon aj zdnu a uložíme na plech. Necháme piecť. Nakrájame cibuľu na kocky, kapiu a očistíme cesnak. Na olivovom oleji opražíme cibuľku, pridáme cesnak, na drobné kúsky nakrájanú dužinu (ktorú sme predtým osušili papierovou utierkou). Pomiešame, pridáme kukuricu a ryžu. Osolíme, okoreníme, ochutíme bazalkou a zasa chvíľu pražíme. Baklažánové lodičky naplníme zmesou a pečieme v rúre 15 minút. Päť minút pred dopečením posypeme nastrúhaným ementálom a pred podávaním ozdobíme lístkami bazalky. Dobrú chuť :)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (7) posledné: 24.7.2011, 16:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Nakladany encian/hermelin



POTREBNÉ PRÍSADY

5-6 hermelinov, encianov alebo plesnivcov (ja som dala 3 klasicke enciany, 1 plesnivec a 3 enciany so zelenym korenim), bobkovy list, zelene korenie, 5 strucikov cesnaku, nove korenie, sol, cierne cele korenie, bazalka, oregano, cili papricky korenie, olivovy a slnecnicovy olej, feferonky gulate aj spicate, cervena cibula a polovica bielej cibule

POSTUP PRÍPRAVY

Cibule nakrajame na kolieska, tri struciky cesnaku na platky a odlozime. Zo zeleneho korenia, noveho a cierneho korenia, soli, bazalky, oregana, bazalky, mletych cili papriciek a 3 PL olivoveho oleja si pripravime marinadku, do ktorej pretlacime zvysne struciky cesnaku. Dobre premiesame a nechame chvilku odstat. Hermeliny odbalime a pozdlzne prekrojime na polovice, pripadne aj tri casti, ak sa nam podari. Polovice encianov potierame marinadou. Do dostatocne velkej sklenej zavaraninovej flase ukladame striedavo polovice encianov, cibulu, nakrajany cesnak, bobkovy list, gulocky korenia, feferonky, pripadne olivy ci baranie rohy, podla toho, kto ma co rad. Posypeme este bazalkou a oreganom (niekto pouziva provensalske korenie, ale bohuzial sme nemali, takze sme pouzili, co bolo poruke). Enciany zalejeme olejmi v pomere 1: 1, mne to vyslo na cca. 250 ml olivoveho a 250 ml slnecnicoveho. Niekde som citala, ze olej mozno znova pouzit, takze vyskusam. Nadobu dobre uzavrieme a skladujeme 3 dni pri izbovej teplote, potom presunieme do chladnicky a pockame este par dni, aby stihli encianiky dobre nasiaknut.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (4) posledné: 9.7.2010, 21:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3)
Reklama | Podmienky pre používanie služby Mimibazar | Desatoro | Logo Overený obchodník | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Osobné údaje | Kontakt
Jednotné kontaktné miesta / Single Points of Contact | Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky používania služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Cookies | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra | Povinne zverejňované informácie

© 2001–2025 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s.
se sídlem náměstí Marie Schmolkové 3493/1, 100 00 Praha 10, IČO: 02346826, zapsaná v OR, sp.zn. B 19490 a dodávatelia obsahu