
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
CHUŤOVKY |
NEZBEDNÍK SK, N. (nezbednik) ID 2115 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) BOŽSKÝ NAKLADANÝ ROMADUR[ recept č. 328 zo dňa 20.8.2006 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY Na 7 dcl fľašu: 3 x syr Romadur, 3-4 x stredne veľká červená cibuľa, 1 dcl octa, 3 dcl oleja / olivový a rastlinný /, soľ, čierne korenie, 1 x feferónka podľa chuti POSTUP PRÍPRAVY Pripravíme si ingrediencie s ktorými budeme pracovať: Syr si nakrájame asi na 3-4 mm hrubé plátky alebo kocky. Očistenú cibuľu nakrájame na tenké plátky. Ak chceme použiť aj feferónku, nakrájame ju úplne na jemnunko. Kto nemá rád pikantné, nemusí aj tak je to lahôdka. Zálievka: Zmiešame si ocot s olejom. Ja si zmiešavam olivový olej s rastlinným olejom, nakoľko olivový olej má pre nás veľmi výraznú chuť. Kto má rád výraznú chuť olivového oleja, môže použiť len ten. Do octa s olejom pridáme čierne korenie podľa chuti / ja dávam asi 1/2 kávovej lyžičky, ale je to dosť pikantné/ a 1/4 kávovej lyžičky soli. Príprava: Do čistej 7 dcl fľaše začneme ukladať vrstvu červenej cibule, v prípade ak použijete feferónku, cibuľu posypte trochou feferónky. Na vrstvu cibule si dáme vrstvu nakrájaného syra a postup opakujeme až do naplnenia pohára. Celé zalejeme zálievkou. Fľašu dobre zatvoríme 2-3 x otočíme hore hlavou, aby sa zálievka dostala všade :o). Vložíme do chladničky. O 4 dni sa môžeme pustiť do tejto smradľavučkej pochúťky. Treba zjesť do 7 dní, potom je už syr veľmi mazľavý. Podávame s pečivom, alebo čerstvým chlebíkom. VAROVANIE! Po konzumácii tohto jedla sa určite vyhnite spoločnosti! Prajem Vám dobrú chuť!!! |