Jarmila P. (jatea) ID 106659 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 19 návštěvníkov)
Nakladaný CAMEMBERT
[ recept č. 40030 zo dňa 18.5.2011 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
3 ks syra Camembert, cibuľa, cesnak, olej - ja som dala olivový panenský, celé čierne korenie a nové korenie, 1/2 KL mletého čierneho korenia, 1-2 KL mletej červenej papriky, mletá feferonka, bobkový list, trošku drveného rozmarínu a šalvie, a trochu soli.
POSTUP PRÍPRAVY
Zmiešame červenú papriku, mleté korenie, soľ, rozmarín, šalviu, mletú feferonku a pretlačený cesnak, a zalejeme trochou oleja, aby vznikla redšia pasta.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
pripravené koreniny na pastu |
![]() |
syry si rozkrojíme na polovice |
![]() |
na každú polovicu natrieme 1 KL pripravenej pasty, a poukladáme nakrájanú cibuľu |
![]() |
polovičky syra spojíme, rozštvrtíme a každú časť prepichneme špáradlom, aby to spolu držalo |
![]() |
na dno pohára dáme trochu cibule, celé korenie čierne aj nové, a nalejeme trochu oleja |
![]() |
potom ukladáme striedavo syr, korenia, bobkový list, nakrájanú cibuľu. Celé to nakoniec zalejeme olejom, zatvoríme a necháme stáť 3-5 dní. Olej zo syra sa dá použiť znova, alebo aj na naloženie mäsa. |
![]() |
no a keďže som mala čas a suroviny, tak som urobila ešte aj utopence |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
martina G. (feedorka) ID 35909 (22.5.2011, 22:21) |
už je dva dni v chladničke chodím okolo neho a neviem sa dočkať  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Jarmila P. (jatea) ID 106659 (23.5.2011, 9:13) |
Maťka, ja som neodolala a otvorila som ho po tých dvoch dňoch , veď ho je tam dosť. Aspoň budem vedieť porovnať - 2 dni a 7 dní (ak tých 7 dní tam vydrží . A dnes idem urobiť pizzu, no a skúsim ho dať aj tam |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Tatiana P. (Beverli Hills) ID 21161, mimibazar.sk/nasta (20.5.2011, 12:29) |
Aj ja robievam...ale toto je inýn receptík vyskúšam mňami mňami  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Jarmila P. (jatea) ID 106659 (22.5.2011, 22:14) |
Len vyskúšaj - stojí to za to  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Darina B. (danda3) ID 104195 (19.5.2011, 21:29) |
Jarka, syr vyzerá úžasne, hneď by som si dala!  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Jarmila P. (jatea) ID 106659 (22.5.2011, 22:14) |
Darinka, syr je výborný. Ja som neodolala, a otvorila som ho po dvoch dňoch. Takto som ho robila prvý krát a určite ho budem ešte robiť  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Žaneta J. (tweetinka) ID 4775, mimibazar.sk/tweetinka (19.5.2011, 9:25) |
jeej, akurt tento tyzden som sa pytala manzela, ci by si nedal nakladany syr.. a supeer rovno pod nosom zaujimavy receptik  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Jarmila P. (jatea) ID 106659 (19.5.2011, 11:21) |
už sa neviem, dočkať, kedy bude hotový. cez víkend otvorím a dáme si  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Irena W. (irmuska) ID 105511 (19.5.2011, 9:24) |
syr nakladáme trošku inakšie ale princíp rovnaký, toto máme veľmi radi (a aj tie utopence ) |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Jarmila P. (jatea) ID 106659 (19.5.2011, 11:31) |
Ja si myslím, že syr naložený akokoľvek je dobrý  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Soňa K. (SoK) ID 100241, mimibazar.sk/sok (18.5.2011, 23:33) |
dalo by sa na to miesto oleja použiť sladkokyslý nálev prosím...aaale ten aj tak neviem ako sa robi ale tak mam nakladany hermelin radšej ako v oleji ale super recept...uložila som  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Jarmila P. (jatea) ID 106659 (upravené 19.5.2011, 3:05) |
Soni, určite som niekde videla recept bez oleja, s nejakým octovým nálevom. No teraz ho za svet neviem nájsť . Našla som len tento http://www.dobre-recepty.sk/detail/2979-nakladany-romadur/, ale aj tu je aj olej |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Alexandra V. (Saha) ID 521, mimibazar.sk/saha (18.5.2011, 22:35) |
To musi byt nebicko v papulke... Takto si predstavujem (trosku zavanajuci) raj  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Jarmila P. (jatea) ID 106659 (19.5.2011, 2:47) |
Takto som dnes , vlastne včera, robila syr prvý krát, tak len dúfam, že bude "nebíčko v papuľke" . Doteraz som robievala len klasiku - syr, cibuľa, celé korenie a olej |
ODPOVEDAŤnahlásiť |