. .. .. .. .. .. .
. .

Nakladany encian/hermelin - RECEPT 28754

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

CHUŤOVKY

ID 80097 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)


Nakladany encian/hermelin


[ recept č. 28754 zo dňa  ]


Nakladany encian/hermelin


POTREBNÉ PRÍSADY

5-6 hermelinov, encianov alebo plesnivcov (ja som dala 3 klasicke enciany, 1 plesnivec a 3 enciany so zelenym korenim), bobkovy list, zelene korenie, 5 strucikov cesnaku, nove korenie, sol, cierne cele korenie, bazalka, oregano, cili papricky korenie, olivovy a slnecnicovy olej, feferonky gulate aj spicate, cervena cibula a polovica bielej cibule

POSTUP PRÍPRAVY

Cibule nakrajame na kolieska, tri struciky cesnaku na platky a odlozime. Zo zeleneho korenia, noveho a cierneho korenia, soli, bazalky, oregana, bazalky, mletych cili papriciek a 3 PL olivoveho oleja si pripravime marinadku, do ktorej pretlacime zvysne struciky cesnaku. Dobre premiesame a nechame chvilku odstat. Hermeliny odbalime a pozdlzne prekrojime na polovice, pripadne aj tri casti, ak sa nam podari. Polovice encianov potierame marinadou. Do dostatocne velkej sklenej zavaraninovej flase ukladame striedavo polovice encianov, cibulu, nakrajany cesnak, bobkovy list, gulocky korenia, feferonky, pripadne olivy ci baranie rohy, podla toho, kto ma co rad. Posypeme este bazalkou a oreganom (niekto pouziva provensalske korenie, ale bohuzial sme nemali, takze sme pouzili, co bolo poruke). Enciany zalejeme olejmi v pomere 1: 1, mne to vyslo na cca. 250 ml olivoveho a 250 ml slnecnicoveho. Niekde som citala, ze olej mozno znova pouzit, takze vyskusam. Nadobu dobre uzavrieme a skladujeme 3 dni pri izbovej teplote, potom presunieme do chladnicky a pockame este par dni, aby stihli encianiky dobre nasiaknut.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Pripravime si vsetko potrebne
Nakrajame cibulku na kolieska
Pozdlzne prekrojime enciany
Z oleja, prelisovaneho cesnaku a korenin si pripravime marinadku
Potierame polovice hermelinov a ukladame na striedacku s cibulou, cesnakom,korenim, bobkovymi listami, feferonkami a olivami do velkej zavarninovej flase
A takto nejak to dopadne. Potom uz len flasu dat do tiena v kuchyni a po dvoch-troch dnoch dat do chladnicky. Skoda, ze na kostovku treba tak dlho cakat :)


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< fotbalová pre Olivera | Nakladany encian/hermelin | Lenke >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Zlatica K. (kelka23) ID 44449 (9.7.2010, 21:22)
Ja som túto chuťovku volakedy robievala. (Y) (Y) Potom som sa toho prejedla... +o( +o( Teraz znova skúsim. :-) :-) :-).... (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
melania l. (lararuby) ID 130989 (27.6.2010, 20:18)
Určite je to pochúťka a vyzerá skvelo,Broňka. (Y) (Y) (Y) (F) (F) (L)
ODPOVEDAŤ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (27.6.2010, 20:17)
Broni ten pohár vyzerá veľmi efektne a môj chlap je na takéto dobrôtky, takže určite vyskúšam (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Brona H. (Astarotha) ID 80097 (9.7.2010, 18:03)
Som rada, damy :) my sme kostovali az po 10 dnoch a je to vazne pochutka :)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu