. .. .. .. .. .. .
. .

Chlieb Mira Veselého - po ktorom sa vraj chudne - RECEPT 31847

Martina P. (Mata406) ID 48300
.
Oblasť: Hlohovec
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 4.6.2008
Naposledy: 24.8.2023 10:39
Aktualizácia: 27.11.2016 11:34
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 15
RODINNÉ FOTOGRAFIE 163
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 280
NÁVODY 0

DOMÁCE PEKÁRNE

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov)


Chlieb Mira Veselého - po ktorom sa vraj chudne


[ recept č. 31847 zo dňa  ]


Chlieb Mira Veselého - po ktorom sa vraj chudne


POTREBNÉ PRÍSADY

* 200g pšeničná celozrnná múka * 200g ražná celozrnná múka * 250g jemné ovsenné vločky * 1 šálka /250ml/ pšeničné otruby * 500ml acidko * 125ml zelený čaj /mne stačilo 50ml/ * 1 1/2 ML morská soľ * 1 ML med * 1 ML sóda bikarbóna * 1 ML rasca *

POSTUP PRÍPRAVY

- povodne som sem ani nechcela dávať tento recept , ale tu sa mi /dúfam/, že ozve viacej žienok, ktoré budú mať možno viacej skúseností s pečením takéhoto typu chlebíka, ktorý som bola nútená piecť kvoli zdravotnému stavu mojej dcéry. Bohužiaľ istý čas /neviem dokedy/ nemožeme jesť nič - kde je použité klasické droždie ani PDP . ............... Recept som upravila na polovičnú dávku a chlebík mi vyšiel presne do chlebíkovej formy. Nie som s ním moc spokojná, aj to je jeden problém, že v pečení chlebíka som veľký amatér a takýto je u mňa ešte vačšia záhada . Postupovala som presne podľa receptu zo stránky od Mira Veselého, ale no neviem ... po rozkrojení bol akoby nedopečený - taký mooc hutný , inak chuťovo dobrý, chutil aj mne i dcéram, čomu sa teším, len by som ho rada doviedla k dokonalejšiemu. Je veľmi drobivý, čomu sa ani nedivím, je tam samá celozrnná múka .. ale pri povodnom recepte bolo písané, že sa má krájať vlažný - odkojiť sa dal .. len tá akoby polosurová konzistencia :(

OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


- všetky sypké suroviny som dala do jednej misky


- premiešala vareškou, aby som mala všetko rovnomerne


- priliala acidko, med a čaj .. toho stačilo iba 50ml, i keď v povodnom recepte bolo 125 ml, ale mal sa dolievať podľa potreby ako si vezme múka a mne stačilo iba tých spomínaných 50ml


- a ručne vypracovala hmotovité husté cesto


na pracovnej doske - vymúčenej vytvarovala valec na veľkosť chlebíkovej formy /aby mal aký -taký tvar


- vložila do formy vyloženej PNP, potrela slanou vodou, urobila zárezy a dala do rúry na 20 min, pri teplote 220 stupňov, do rúry bolo treba vložiť hrniec s vodou, aby vraj chlebík nevysychal ... tak som aj tak všetko urobila, ako kázal návod


- po 20 min vybrala, potrela znova slanou vodou, teplotu znížila na 200 stupňov a piekla ešte 15 min ... potom sa chlieb znova vytiahol , potrel vodou a vložil do vypnutej rúry na 5 min


- tu už na kompletku upečený, pekne voňal .. aj sa mi zdal OK, vytiahla som ho na mriežku a nechala vychladnúť do vlažna


.... /strašne skresluje to umelé osvetlenie farbu/


a keď som ho odkrojila /vlažný ako bolo treba/- tak bol takýto, možno to ani nie je dobre vidieť na tej foto, nedalo sa mi to lepšie odfotiť, ale jednoducho sa mi vobec nezdal dopečený, postupovala som presne podľa receptu ... no , tak som ho švihla naspať do rúry a piekla ešte asi 10 min /bez vody/... jasne, že tá korka sa už úplne vysušila a o peknom krájaní nemohlo byť ani reči :( ............... nikde som nenašla žiaden obrázok toho chlebíka, ani neviem ako má vyzerať .... ďakujem za všetky komentáriky dopredu, veľmi by som ocenila všetky rady ako na neho, lebo chuťovo je dobručký ??



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
<< Lístkové štvorce s tvarohom a ovocím | Chlieb Mira Veselého - po ktorom sa vraj chudne | Štrúdle mnohých chutí .... >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Jana S. (JankaS7) ID 68065 (30.10.2011, 19:10)
Maťka, som rada, že si aj tu zverejnila tento recept, chystám sa naňho dlho, no nejako ma odrádza to rozpadávanie a konzistencia. Pečiem v domacej pekárni, skúšam, ale mám skúsenosť, že čím viac celozrnnej múky, tým je chlieb drobivejší a ťažší. Ako si Ty s tým chlebom pokročila? Môžem poprosiť Tvoje skúsenosti, aj nám ostatným by to pomohlo, ono aj preto je to chlebík na chudnutie, lebo tam nie je klasická múka a droždie, čo práve v klasickom chlebe nesmie chýbať a z čoho sa najviac priberá. Budem rada, keď sa mi ozveš tu alebo na jansemi@gmail.com. Ďakujem. Jana
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata406) ID 48300 (14.12.2011, 20:12)
trošku neskôr odpovedám Janka, prepáč .. no hej, to rozpadávanie je príznačné pri veľkom alebo úplnom použití celozrnnej múky . ja som potom začala namiešavať alebo resp. kombinovať celozrnnú s hladkou špaldovou, prípadne, ak som ju nemala, tak som použila obyčajnú bielu hladkú ... ale pochopiteľne, ja som potrebovala chlebík hlavne pre dcérku, ktorá nemohla jesť nič kysnuté... takže preto u nej i tá kombinácia s bielou múkou v pomere asi 50:50. ... A áno, z bielej a z droždia - z tej sa najviac priberá. Takže asi tak - v krátkosti... na blogu mám zverejnených i iné nekvasené chlebíky, ktoré som piekla pre dcérku .. tak možno si vyberieš *-) http://sweetlive-recepty.blogspot.com/search/label/pek%C3%A1re%C5%88
ODPOVEDAŤ
Slavomíra B. (nancy) ID 10449, mimibazar.sk/nancy (26.1.2011, 20:25)
ahoj, hladala som nejaky zdravy chlebik a natrafila som na tento tvoj a precitala som si aj vsetky rady. medzi inym som sa dozvedela, ze tvoja dcerka ma pravdepodobne reumatoidnu artritidu. velmi ma to osmutilo a preto vam chcem zazelat vela vela sil. lebo viem, o com to je. mam skoro tridsat a od mojich patnastich som mala stare teploty, hroznu unavu, bolesti v celom tele. chodila som roky rokuce po mnohych doktoroch, ale nic nezistili, akurat vzdy nejake rozhadzane vysledky, ale netusili, co to je. posledne dva roky som sa mala velmi zle a tak som naozaj zufala bojovala s doktormi, aby ma neposielali prec, ze nic nemam. tak na to prisli. zmiesane ochorenie spojiva - je to choroba, ako reumatoidna artritida a tiez postihuje vsetko mozne v tele. ja napriklad netravim tuky, tak musim pripravovat bez nich. som rada, ze dcerke pomaly nachadzaju veci, cim skor sa do toho pustia, tym menej skody napacha choroba. ale je to boj na cely zivot, dodrziavanie veci na cely zivot, lieky, casto dost tazke a zdravie ako na hojdacke. velmi ma mrzi, ak ma dcerka tuto chorobu. velmi na vas myslim. nech sa vam skoro ulavi. zelam vam vela sil do boja. drzte sa.
PS - tvoje recepty su vynikajuce. som daleko od slovenska, ale kuchtim si rada nase speciality. na chlebik a vianocku naozaj nedam dopustit. :)
ODPOVEDAŤ
Marta G. (Egreska) ID 53992, mimibazar.sk/egreska (25.9.2010, 20:06)
Matka s chlebíkom ti neporadím ,ale držím palčeky , nech ste zase čoskoro v poriadku (L) (L) (L) Posielam vela pozitívnej energie (koule) (koule) (koule)
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata406) ID 48300 (26.9.2010, 19:03)
Veľmi pekne ďakujem Martuška (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Darina B. (danda3) ID 104195 (23.9.2010, 17:45)
Teda Martinka, ani som len netušila, aké máte starosti, držím palce, u nás to tiež nie je ružové, ale čo už narobíme, ostáva len dúfať...chlebík máš dobrý, aj my keď robíme z takej múky, je hutnejší, ale na chuti to nič nemení...papa a držte sa! (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata406) ID 48300 (25.9.2010, 8:13)
to je OK Darinka (L) dá sa to zvládať, napíšem Ti do odkazov. paaa a Ďakujem krásne (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Irena W. (irmuska) ID 105511 (23.9.2010, 12:04)
Maťka, v prvom rade vám držím palce aj päste aj všetko, aby ste sa čím skôr dali do poriadku. Na deťoch je úžasné že majú dobrú náladu a optimizmus akosi v sebe a často tým nevedomky podporia aj nás dospelých. Držte sa [A] [A] [A]. Tvoj chlebík vyzerá ako má, keď robím čisto celozrnný, tiež je hutný a lepkavý. Možno sa tak veľmi mrvil len preto, že sa dlhšie piekol? Nesmiete ani klasickú múku? Aj troška stačí, aby bol chlieb iný. Ja stále musím múky kombinovať, mojim veľmi nevyhovuje čisto celozrnný. Tiež mám nejaké recepty so sódou, len určite nie sú čisto celozrnné. Ak budeš chcieť, pozriem. (L) (L) (L) (hello)
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata406) ID 48300 (23.9.2010, 17:18)
Ahoj Irenka (F) Veľmi pekne ďakujem za komentárik (L) (L) (L) - no tak som už viacej a viacej presvedčená o om, že on asi aj mal skutočne tak vyzerať .. totižto som prelúskala všetko okolo neho a nikde žiadna foto :-$ :-$ a máš pravdu, mrvil s aurčite viacej aj preto, že ja som sa ho snažila dopiecť a jem už to nebolo zrejme treba *-) *-) Ale klasickú múku možeme používať - to bol zasa len moj nápad urobiť niečo max zdravé ,-) - ale inak bol veľmi chutný, malé nejak vobec neprotestovali. Vzali to jednoducho, že musia, ... tak jedli :^) ,-) V podstate musím len vylúčiť úplne mlieko zo stravy a dočasne to droždie /sladkosti obmedziť tiež samozrejme/, takže to sa dá. A ak máš nejaké receptíky so sódou, rada uvítam Irenka, ďakujem Ti moc (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Veronika G. (veronika45) ID 20591 (21.11.2010, 0:09)
ja som dnes piekla zo spaldovej muky... ze je najzdravsia zo vsetkych muk... a tiez ma stve ze sa tam musi pridavat biela muka lebo chcem chleba tak ako ty, co najzdravsi.... a rozmyslam ze budem len doma piest... nedavno kamaratka nasla v strede chleba krvavy obaz..... a aj v televizii ukazovali ze skapatu mys... a tiez nevie clovek kde sa chleba valal kym sme ho kupili.... a s prepacenim ani ake ciste prsty ho drzali ktore pred tym mohli byt aj v nosteku... ak budes mat super recept na zdravci chlieb tak posli (L), inac rozmyslal som ze do tohoto tvojho keby som ja supla kvasnice dohovie ako by dopadol
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata406) ID 48300 (21.11.2010, 19:22)
no áno - ale ako som zistila, pri použití iba čisto celozrnnej múky je chlieb veľmi melnivý :-| - takže treba asi pridávať. Inak tá špaldová je super, má perfktnú chuť, ale potvorka - taká je strašne drahááá 8o| 8o| - to sa nedá jednoducho iba čisto u nej piecť :-| Ale určo som s chlebíkomi domáci ešte zďaleka neskončila, tiež sa učím ich piecť, sú fakt dobré . A tento s droždím ? - hmm no ktovie *-) možno by to stálo za pokus, lebo inak mne veľmi chutil i takýto, len s droždím to musí byť rozhodne chutnejšie (Y)
ODPOVEDAŤ
Veronika G. (veronika45) ID 20591 (21.11.2010, 21:08)
je uzasna, dnes som dala pol na pol s bielou mukou do palaciniek... raz som si kupila v jednej malickej pekarni tu v tn spaldove rozky ze vyskusam, dost dlho som sa odhodlavala lebo vypadali dost skaredo ,-), ale ti poviem ze chut pervektna... skoro ako pagaciky oskvarkove.... musim na ne zase ist.... no a je draha..... kupila som ju v drogerii DM... a ide aso aj o znacku... jedna za 3 e. a ina za 2 eura 8-|, zajtra sa chystam na mealsu ,-)
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata406) ID 48300 (22.11.2010, 22:03)
ja ju tiež kupujem 2€/1kg ... je to veľa :-| /v Kauflande/ ... tak aspoń keď sa dá tak miešam múky (Y)
Apropo: - máš krásnu profil foto :) :)
ODPOVEDAŤ
Veronika G. (veronika45) ID 20591 (22.11.2010, 22:41)
dnes som ju pozerala v coope... 1 e....... dakujem (L)
ODPOVEDAŤ
Irena W. (irmuska) ID 105511 (23.9.2010, 20:03)
Tento nie je čisto celozrnný ale dá sa obmieňať ako chceš a vždy je dobrý:
2 šálky celozrnnej múky
2 šálky hladkej chlebovej múky (ja ten pomer veľmi nedodržiavam, dám všetky čo práve mám)
1 čl sóda
1 čl soľ
Premiešať vo veľkej mise.
2 1/4 šálky cmaru (dávam aj acidko mierne nariedené vodou)
Pridať do múky a vymiešať cesto. Má byť mäkké, nie lepkavé alebo mokré. Jemne premiesiť pomúčenými rukami. Dať na plech na papier na pečenie a vytvarovať kruh vysoký asi 3,5 cm. Hlbokými zárezmi nožom ho rozelíme na 1/4, neprekrojíme celkom. Rúru vyhrejeme na 230°C a pečieme 20 minút. Stlmíme na 200°C a pečieme kým nezhnedne asi 30 minút. Vychladíme na mriežke min. 30 minút. Odlomí sa nakrojená 1/4 a prekrajuje sa vodorovne na polovicu.
Čisto celozrnný:
1 2/3 š. cmaru
2 1/2 š. celozrnnej múky
1/2 š. kukuričnej múky
1 čl soľ
1 čl sóda
1/4 šálky jačmenného sladu alebo medu
2 PL melasy
Hustotu doladiť cmarom. Semiačka a vločky môžu ísť do každého namiesto časti múky. Postup na cesto je rovnaký. Pečie sa vo forme na biskupský chlebík potretej maslom asi 45-60 minút na 165°C. Radšej skús špáradlom. Nechať 15 minút chladnúť vo forme.
Držím palce. Nie je to nič ťažké, o chvíľku budeš sama kombinovať čo tam chceš dať. (L) (hello)
p.s. ozaj a napadlo ma, že aj do týchto môžeš dať strúhaný varený zemiak
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata406) ID 48300 (25.9.2010, 8:11)
jeeej Ty si zlatáá [A] [A] [A] [A] Irenka veľmi pekne ďakujem, už aj si ich stiahnem do PC nech to mám na očiach. vrelé díík ešte raz (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Irena W. (irmuska) ID 105511 (25.9.2010, 19:56)
nech sa ti chlebíky vydaria (child1) (L)
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata406) ID 48300 (27.9.2010, 19:31)
Irenka moja [A] [A] [A] [A] - tak jeden už mám na svete :-) :-) - dnes som upiekla ten I. a je vynikajúúúci - (hotdog) (hotdog) - aj som si to nafotila, aby som to mala vždy po ruke /snáď nevadí/ a Tebe patrí moja velikáánska vďaka (L) (L) (L) (L) http://sweetlive-recepty.blogspot.com/2010/09/nekvaseny-celozrnny-chlieb-i.html
ODPOVEDAŤ
Irena W. (irmuska) ID 105511 (27.9.2010, 19:46)
Martinka, rada som aspoň takto trošku pomohla, teším sa, že si s chlebíkom spokojná, aj som sa zasmiala na myške-hryzke, nech jej len chutí (L) (L) (L) (hello) (hello) (hello)
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata406) ID 48300 (27.9.2010, 20:07)
ani si nevieš predstaviť, ako sa mu teším (radost) (radost) a veru - myška chodila do chlebíka celý večer (hotdog) (hotdog) ešte raz vrelé díík (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (21.9.2010, 18:31)
Ahoj Mati, chlebík vyzerá fantasticky (Y)my keď sme nechceli doma používať kvasnice, tak sme robili len osúchy a pita chlieb, takže poradiť moc neviem, ale za to želám malej veľmi skoré uzdravenie, nepoznám nič horšie v živote matky ako choručké dieťatko :´(tak držím palce, papa (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata406) ID 48300 (21.9.2010, 20:29)
Ahoj Lucka (F) vieš ja som ten chlebík chcela hlavne malým na desiatu, ale nejak sa to nedá, tak dočasne majú aspoň sýte raňajky... lebo najvačšiu hlavu som si robila, čo budú jesť ráno /keď som ja v práci/ a v škole na desiatu. Aspoň takto som to dočasne vyriešila a aspoň tie raňajky majú pripravené, lebo inak je chlebík dosť melnivý, tj. na desiatu nevhodný zatiaľ. :^) Veľmi pekne ďakujem za komentárik a povzbudenie (L) (L) (L) (L) (L) [A] [A] [A]
ODPOVEDAŤ
Beáta B. (Bea B.) ID 30814 (21.9.2010, 16:38)
Matka, asi by to mal byt taky ten cierny chlieb co sa predava v obchodoch väcsinou v takych malych kockach, ze? Ten je taky tazky, hutny, co by mal byt ozaj celozrnny oproti tym " akoze " celozrnnym :-( . Inak, priznam sa, ze ja som si taky fakt cierny kupila len raz, bol tiez taky hutny, ale teda chutovo ... 8-| . Nemohla som ho vobec zjest, tak skoncil v kosi (zip) . A pritom ja vselico zdrave, celozrnne a natural mozem (jidlo) ,-).
Nie je tento taky kyslasty na chut? Lebo teda ten kupeny bol, brrr :-$.
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata406) ID 48300 (21.9.2010, 16:43)
Beátka - práve že nie - nebol vobec do kysla ... možno ten z obchodu /ja som osobne ochutnala ľanový a slnečnicový / má v sebe niečo - nejakú konzervačnú látku - to myslím na 100%, lebo záruku má aj 1 mesiac, čo pri normálnom celozrnnom chlebe nie je možné aby vydržal *-) *-) Chlebík bol na počudovanie moje chutný .. ja keď teda som si myslela, že mu bolo treba ešte dopiecť, ale asi taký má aj byť. A hlavne aj malým chutil, čo je dosť podstatné :-$ :-$
ODPOVEDAŤ
Janka T. (esmae) ID 47720 (21.9.2010, 16:28)
Mati, tak v prvom rade veeeela sil pri zdolavani trampot dcerke a aj tebe (L)neviem, ci ti pomozem, no zhodou okolnosti som tento vikend doma experimentovala, lebo som mala este kusok celozrnnej muky a uz bolo na case ju zlikvidovat. Neviem ti povedat hmotnosti a tak, lebo som vsetko robila od oka. Ale dala som 1 diel cel. muky, 1 diel jemnych vlociek s vlakninou Emco, 1 vajicko, sol, koreniny, sodu a na spracovanie cesta som pouzila pochutkovu smotanu a trosku mlieka. Robila som z toho nieco ako posuchy, take hrubsie placky a niektore som vyvalkala a naplnila vsetkym moznym, co som doma nasla. Podotykam, ze vynimocne vsetkym moznym vhodnym pre dobre zdravie :-) Aha a teda som tym chcela povedat, ze to nebolo az take hutne, celkom vzdusne na moje prekvapenie
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata406) ID 48300 (21.9.2010, 16:39)
Veľmi pekne ďakujem Janka (L) (L) i za skvelú radu ... placky takéto podobné som tiež robila /mám ich aj v receptoch/ a vskutku, tak ako vravíš - neboli ani suché ani hutné / ale s tými vločkami u Teba je to tiež zaujímavé, takže možem experimentovať i ja :-) :-) Super, ďakujem ešte raz krásne za radu (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (21.9.2010, 11:33)
Maťka mrzí ma, že máte takéto starosti a držím palce, aby sa dcérka čím skorej uzdravila (L) (L) (L) (L), bohužiaľ ti s chlebíkom neviem poradiť, lebo takýto so sódou som ešte nikdy nerobila a možno tá konzistencia aj taká má byť, podľa mňa by ti ozaj najlepšie poradil autor receptu
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata406) ID 48300 (21.9.2010, 15:27)
Ďakujem Ivka za podporu (L) (L) (L) - vieš - vravím si, že je kopec iných a myslím i asi aj problematickejších následkov, veď kopec ľudí nemože doživotne či už všetko mliečne, alebo vajíčka a pod... kdežto ja tu ešte možem smelo experimentovať a nahrádzať inými zložkami ... len tiež to chce trošku praxe a skúšania, aby to bolo OK a ja dúfam, že to nebude nadlho. Vďaka ešte raz (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Ľudmila H. (ludik3) ID 80421 (20.9.2010, 23:19)
Matka,
nebude to nahodou tym,ze si chlebik krajala vlazny???? bol na reze taky isty aj studeny? celozrnny sa vzdy sprava inak, drobi sa...ale inak vyzera tento tvoj "eno nuno", asi ho vyskusam niekedy, mam novu formu silikonovu,tak skusim a potom ti dam vediet, ako dopadol mne :-$
skore uzdravenie a pevne nervy (Y)
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata406) ID 48300 (21.9.2010, 15:24)
no ja neviem Ľudka .. tiež ma to napadlo, lebo sa to dosť lepilo na nožík *-) - ja som len postupovala podľa návodu a tam bolo napísané, že bolo treba krájať vlažný .. ale určite ho budem piecť ešte , tak skúsim ako to vyzerá, keď sa počká do vychladnutia :^) ... ale inak bol veľmi chutný /ale zasa my ľúbime tieto celozrnné variácie/ .. len ako som písala, tá konzistencia ma viacej zaskočila, ako som očakávala *-) *-) Ďakujem Ti mooc za komentárik (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
martina p. (mauka) ID 8602, mimibazar.sk/mauka (20.9.2010, 22:32)
Matka,ja som v peceni chlebika zial tiez amater,takze neviem pomoct :-Sale pomozem vam aspon tym,ze na vas budem mysliet,aby bolo vsetko opat v poriadku,a dcerka si mohla uzivat zdravicka (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata406) ID 48300 (21.9.2010, 15:21)
si zlatá Mati [A] [A] [A] ďakujem Ti i tak veľmi moooc (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Diana T. (Dindi) ID 33492, mimibazar.sk/dindi (20.9.2010, 22:06)
Matka drzim palce dcerke, aby bola co najskor ok. A co sa tyka celozrnnych chlebov oni su naozaj hutne ak tam nie je ziadna biela muka, velmi dobre zasytia. Skus popripade na Mirovej stranke aj forum, je tam neskutocne vela sikovnych ludi co sa v chlebikoch, ale aj veci co sa chudnutia tyka vyznaju, mozno ti niekto poradi. A mozno to bude aj sam Miro. Mozes otazku polozit aj priamo jemu. Len sa tusim musis zaregistrovat.
Vela stastia........
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata406) ID 48300 (21.9.2010, 15:21)
Vďaka Dianka (L) (L) - to máš pravdu, ten celozrnný chlebík ozaj veľmi zasýti a potom ma napadlo, že keď som občas kúpila tie slnečnicové, alebo ľanové, tiež mali takú hutnú konzistenciu ... tu mi to samozrejme vobec nedošlo :-$ :-$ - ja ten chlebík pre ne ani nepotrebujem na chudnutie /iba ten názov chlebíka som nechala povodný/ skor mi šlo to, že nemožem použiť droždie pri ňom a inak chuťovo bol fain, takže asi to bude všetko tou max zdravou múkou *-) *-)
ODPOVEDAŤ
Mária C. (macsa) ID 27966 (20.9.2010, 21:17)
Ahojte babuľky, ja som práve našla jednu veľmi zaujímavú stránku: http://www.chleba.sk/?recept=syrovy-chlieb-kvasnic&go=recept&typ=1&id=18 a na nej aj chlebík bez kvasníc. Možno tu nájdete aj inšpiráciu. (L)
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata406) ID 48300 (20.9.2010, 21:25)
Ďakujem krásne Majka, ... je tam síce mlieko, ktoré nemožeme používať, ale možeme kyslomliečne produkty, tak acidkom by som to mohla nahradiť *-) *-)
ODPOVEDAŤ
Mária C. (macsa) ID 27966 (20.9.2010, 21:51)
Maťka, nie je za čo, ja rada :-). Dúfam, že sa dcérke zdravotný stav čoskoro zlepší a prajem skoré uzdravenie!!! (L)
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata406) ID 48300 (21.9.2010, 5:37)
Ďakujem mooc (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (20.9.2010, 20:42)
Matka,ked potrebujes chlebik bez drozdia, skus sodovy chlebik. ono sice chuti trosku inak,ale mne chuti. ja robim na sladko takto http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=10657&user=61360, je to nieco podobne ako vianocka alebo taky sladkasty chlebik alebo som raz skusala aj na slano, mam foto v rodinnych, nepamatam od koho to bolo (L) od Adky,ako som si myslela http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=10696 ,-)
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata406) ID 48300 (20.9.2010, 20:58)
Jani - nemožem používať ani prášok do pečiva - iba čisto sódu *-) /s prižmúrením oka/ - inak to mali byť iba macesy a pukancový chlieb :^) - tak preto som musela nájsť niečo čisto iba s tou sódou bikarbónou .. ale skúsiť iba čisto s ňou by som mohla *-) *-) Ďakujem (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Gabriela T. (nogate) ID 22107 (20.9.2010, 21:01)
Martinka, ja ho robim iba so sodou :-) ten Irsky :-)
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata406) ID 48300 (20.9.2010, 21:09)
no super, ďakujem (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Gabriela T. (nogate) ID 22107 (20.9.2010, 20:41)
:-$ Martinka, ja tiež vôbec nejem droždie ... teda nič kysnuté a používam ako náhradu sodu bikarbónu, ale väčšinou mám všetky recepty upravene k tejto zmene ... chlieb robím rôzny ale nie čisty celozrnny ten sa sprava presne tak ako píšeš a taký mi nechutí +o(
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata406) ID 48300 (20.9.2010, 20:55)
áno Gabika ? ... no to som ani netušila, že i tak sa dá ... teda používam aj ja pri určitých druhoch receptov sódu, /teraz som doma práve všetky vyhrabala ,-)/ - ale všade ... hmmm, ale no jasne, keď zdravotný stav prikazuje, nie je o čom, veď preto som skúsila tento, kvoli malej :-$ :-$ a vieš, že mne sa práve táto celozrnná chuť na ňom veľmi pozdávala /až na tú konzistenciu teda/ ... a malá tiež v pohode - 4 dni žiaden nejedla - tak sa dnes nevedela dojesť :-$
ODPOVEDAŤ
Gabriela T. (nogate) ID 22107 (20.9.2010, 21:00)
Ja robievam najviac ten Irsky sodovy od Adriky ten mne najviac chuti, ale posledne dni som si kúpila aj Maces nekysnutý chlebík ten je fajn, a mam vzdy v zasove take tie ryzove chlebiky a este jeden druh kupujem v Kauflande ale neviem znacku, predsa len niekedy si nestihnem napiecť chlieb tak nech nám náhradu ... (X) a malá je choručká len teraz alebo ná už trvalú precitlivelosť na droždie lebo ja to mám doživotne .. :-$
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata406) ID 48300 (20.9.2010, 21:22)
som im tiež kúpila aj maces aj tie kadejaké pukancové - aj sa tomu v celku potešili, dnes mali v škole na desiatu s jogurtom, vraj im to chutilo - čo je super (F) (F) a malá ? - no to Ti je na dlho :-| v krátkosti - určli jej asi zle diagnózu /reumatoidná artritída/ - také prišli výsledky , medzitým prekonala infekčnú mononukleózu, ktorá u nej prebehla tak, že sme o tom ani nevedeli /vraj to je normálne ? :-$ :-$ má rozhádzaný celá lymfatický systém v tele / pritom lekárka mi tvrdila, že pečeňové testy boli OK/ ... a neboli :-| .. a tak .. už ani neviem, čo má aký súvis s čím a prečo ...... a či to bude nakrátko alebo nadlho, netuším, .... začali sme chodiť na magnetické terapie, tak uvidíme, čo povie lekár *-) *-)
ODPOVEDAŤ
Marta M. (marta1979) ID 104721 (21.9.2010, 17:17)
martinka,to ma mrzí,že máte takéto problémy,držím silno palce,aby sa (X) čím skôr vyliečila (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata406) ID 48300 (21.9.2010, 18:13)
Ďakujem Martuška (L) (L) (L) [A] [A] [A] [A]
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (21.9.2010, 8:17)
:-| uf. neboj Matka, urcite to bude OK, drzim palce,nech sa z toho cim skor dostane. (L)
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata406) ID 48300 (21.9.2010, 15:16)
ja dúfam Jani, ďakujem za povzbudenie (L) (L) - ono sa to všetko dá - veď normálne ani nevyzerá, že jej niečo je *-) tak hádam to zaberie (F) (F)
ODPOVEDAŤ
Gabriela T. (nogate) ID 22107 (20.9.2010, 21:37)
:´( Juj Martinka, nič príjemné a ešte horžie, že deti musia takým prejsť :-S Ja sama mám čo robiť ked zacítim kysnutý koláč, chlieb a tak. čo ma to stojí odopierania a .... a deti, ako sa musia snažiť aby dodržali dietu (X) (X) držím veľa veľa síl aby bola Tvoja malá (X) skoro fit .. posielame jej veľaaaaa [A] [A] [A] [A] [A] [A] [A] [A] [A] [A] [A] [A] [A] [A] [A] [A] [A] [A] [A] [A] [A] [A] [A] [A] [A] [A] [A] a ešte viac (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata406) ID 48300 (20.9.2010, 21:46)
si zlatá Gabika [A] [A] [A] - len sa Ty pekne držkaj, nemáš to vobec jednoduché tiež :-| ďakujem Ti krásne za podporu, ja dúfam, že to bude v poriadku, ona si z toho nič nerobí, veselé bláznivé dieťa - lekárovi zahlásila, že načo k nemu chodila keď jej povedal toľko zlých vecí, vraj radšej to nechcela počuť 8-| - no puberta u nás jednoducho začína.... ešte, že lekár to vzal športovo a s humorom :^) :^) a vysvetlil jej, že áno - práve preto tu je, aby sme sa vedeli ubrániť tomu zlému.......
ODPOVEDAŤ
Slavka H. (Archaa) ID 84161 (20.9.2010, 21:50)
:´(uff Matka drzim vam palceky veeeeelmi silno a posielam (L)vy ste silne babenky a viem,ze to zvladnete (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata406) ID 48300 (21.9.2010, 5:36)
Vďaka Slávka, (L) (L) ono to nie až také zlé, iba určité veci sme museli vylúčiť z jedálnička - mlieko a práve to droždie a samozrejme trošku dietnejšie variť, zatiaľ. V škole sa stravujú normálne, iba určité veci nemožu, ale to som im dala inštrukcie čo možu zjesť a čo nie. Tak varím niekedy na dvojo - ale to sa dá, *-) Najviac ma trápili tie desiate do školy a raňajky, ale ak sa mi podaria tieto chlebíky, tak to bude oveľa jednoduchšie (F) (F) (F)
ODPOVEDAŤ
Slavka H. (Archaa) ID 84161 (20.9.2010, 20:33)
no mirove recepty poniektore poznam.sama peciem jeden chlieb od neho ,ale nie tento *-)peciem ten do DP a ten je ok,chybu ma len ,ze sa obcas"prepadne".Inak chutovo dobry len trochu drobivy.no ale tak co bolo potom Matka?Zjedli ste ho ci sa az velmi vysusil?podla mna sa uz potom asi nedal jest,ze?no takto cisty celozrny si myslim ,ze musi byt taky mokrejsi inak bude ako podrazka. *-)
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata406) ID 48300 (20.9.2010, 20:38)
a aký pečieš Slávka? - ja potrebujem ale bez droždia :-| a toto jediné sa mi pozdávalo - samozrejme s max zdravými surovinami, .. aj tento je chuťovo OK, chutný, len ja neviem, či má skutočne vyzerať takto - ... mne jednoducho pripadá taký moooc hutný, nedopečený - ako zje sa, malým chutí, aj mne *-) *-) *-) - ja inak milujem celozrnné chleby, ale neviem - či má zrovna takto vyzerať :^) :^)
ODPOVEDAŤ
Slavka H. (Archaa) ID 84161 (20.9.2010, 20:45)
Matka podla mna to je normalne,lebo tam nejde biela chlebova muka,ktora by urobila cesto nadychanejsim.myslim si,ze si vobec nic nepokazila,to je proste 100% zdravy chlieb,od ktoreho pravdaze nemozeme cakat,ze bude chutovo ci vzhladovo uzasny.neslo tam ani drozdie ani gram chlebovej bielej muky,takze sa necuduj.Lepsi nebude nikdy,ver mi. :-|Ale ze je z najzdravsich,o tom nepochybuj. :-pja peciem ten jeho do DP normalka s drozdim a aj s pridavkom bielej chlebovej muky a tiez je to jeden z jeho zdravych chlebov.tak co uz clovek si nevyberie.Chlieb je chlieb a snazim sa ho upiect tak zdravo ako sa len da,ale aby to bol aspon ako tak chlieb tak bez bielej chlebovej muky nebude nadychany ale hutny.To robia tie celozrne a razne muky. :-$
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata406) ID 48300 (20.9.2010, 20:50)
aha ... tak si myslíš, že by to malo byť OK, ? ....... lebo ja som Ti fakt strašný amatér v pečení chlebíka. A jasne, že v obchode takýto nekúpim - preto som chcela , že viem čo si tam dám a hlavne, čo dám malej jesť, lebo potrebujem, hlavne aby mala ráno sýte raňajky, potom už vydrží i na jogurte do obeda v škole :^) Ale mne práve chutil - ja mám veľmi rada tieto celozrnné chleby, tak to spĺňal, len teda tá tuhosť ma zaskočila *-) *-) *-)
ODPOVEDAŤ
Slavka H. (Archaa) ID 84161 (20.9.2010, 21:04)
ano matka to je normalne ze je tuhy.Iny nebude :-|.Skus potom radsej castejsie a len z pol davky aby ste ho zjedli este relativne "jedly".Ja som tiez za take pecenie,vsak ma poznas,ja tiez mam rada vlastne a viem co do nich dam.najblizsie upeciem ten co mam ja tak skusis porovnat,ale je s drozdim a citam ze asi drozdie nemozes... *-)
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata406) ID 48300 (20.9.2010, 21:15)
Ďakujem mooc Slávka .... za rady (L) (L) (L) , tak to asi bolo fakt upečené správne *-) - ja som ho teraz naporcovala do mrazničky a už iba budem vyťahovať, aby ho mali na ráno k raňajkám (pl) - lebo inak im chutil .. aj keď som ho už asi nemala dávať naspať do tej rúry, lebo konzistenciu vobec nezmenil *-) len sa mi ešte horšie krájal :(. Tak budem vedieť pre druhý krát. AAch a áno - droždie nemožeme vobec :´( - vlastne hej - ale iba ako pomazánku, sme dostali príkaz - a to netuším ako im to dochutím, lebo ja to nedokážem ochutnať - ma hneď z toho "to" - slušne povedané napne na dávenie (zip)
ODPOVEDAŤ
Slavka H. (Archaa) ID 84161 (20.9.2010, 21:25)
:-(chuda moje,tak nic uz len potom skusat s tou sodou,to urcite vyskusam ja no a natierku budes musiet asi od oka matka :^) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata406) ID 48300 (20.9.2010, 21:30)
Si zlatá Slávka [A] [A] [A] [A] Ďakujem krásne za podporu (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
lucia Ď. (lucka001) ID 4368 (20.9.2010, 20:28)
po tomto chlebíku sa chudne? to vážne? tak to si hneď zajtra nakúpim múky a skúsim ho upiecť...ja totiž milujem pečivo a to sa do diéty vôbec nehodí... :-$ :-) :-)
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata406) ID 48300 (20.9.2010, 20:31)
to ja netuším Lucka :-$ - on ho má na svojej stránke o chudnutí, ale ja som ho nerobila kvoli tomu efektu :-| - mne šlo skor o tie max zdravé zložky čo obsahoval a to, že sa nepoužíva pri ňom droždie :^) - inak sa nedivím, že je pri dietach určený - lebo ho stačí kúsok, je veľmi sýty, ... to robia tie celozrnné múky ... ale možem s čistým svedomím povedať, že je naozaj chutný - len treba na ňom ešte popracovať a vychytať aj chyby , aby bol ozaj dobre upečený :-$ :-$
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu