. .. .. .. .. .. .
. .

Punčový - RECEPT 31572

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 3988 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 54 návštěvníkov)


Punčový


[ recept č. 31572 zo dňa  ]
PRO INSPIRACI


Punčový


POTREBNÉ PRÍSADY

x

POSTUP PRÍPRAVY

Tak prikladám recept, ktorý som si prispôsobila z viacerých inšpirácii z netu. Skúšala som ho piect asi 4 x, stále podľa iného receptíka, no nikdy to nebolo ono, Neviem prečo, no nikdy sa mi nepodarilo urobiť dobrý korpus, tak som si urobila po svojom.Spravila som mramorový korpus ( bez mramoru ) od Dáši z českého MMB, moju obľúbenú klasiku, ktorú používam stále aj na torty. Neviem čo by na to povedali cukrárky profesionálky, no mne sa to zdá fajn :-) Takže k veci : svetlý korpus - 4 vajcia, 240 g kr.cukru, 150 ml oleja, 100 ml horúcej vody, 250 g hladkej múky, 1/2 balíčka prdopeč. Z bielkov si vyšľaháme tuhý sneh, pridáme cukor, žltka, olej a vodu. Preosejeme si múku, pridáme prdopeč a už len ručne primiešame k snehovej mase. Vylejeme na plech vystlaný papierom a pečieme. Ja pečiem tak na cca 170 stupňov, ale každá asi najlepšie pozná svoju rúru, tak si to prispôsobte. Toto upečieme 2x. Ružový korpus je vlastne to isté len z 1 a 1/2 dávky + červené farbivo. Tento korpus som piekla tak na 150-160 st. samozrejme trocha dlhšie. Cukrový rozvar : 400 ml vody, 20 dkg kr.cukru, punčová aróma, rum a trocha červ.farbiva. Vodu s cukrom zahriať aby sa roztopil, pridať arómu, rum a farbu.Všetkého spolu by malo byť 500 ml.
Poleva: 30 dkg práškový cukor preosiatý, 1PL solamyl, troška cery cca 1 CL, po lyžičkách pridávať vodu, do ktorej sme pridali červ.farbivo a trocha citrónky...a miešať, miešať, miešať, dlho miešať pokiaľ to nemá správnu konzistenciu, čiže ani riedke ani husté, tak akorát aby sa to dalo krásne natrieť.
Tak ideme skladať punčák, 1. svetlý korpus si natrieme džemom, na to položíme ružový, ktorý polejeme cukrovým rozvarom, kľudne tam nalejte celý 1/2 liter, ja som sa obávala, zdalo sa mi to už moc premočené, tak som nedala všetko asi len 400 ml, ale potom som ľutovala, ono sa to vstrebalo, takže nabudúce budem múdrejšia :- Aj tento plát si ešte potrieme džemom a položíme 2. svetlý plát tak, že papier nám ostane hore.Teraz si povyberáme zásoby zo špajze o hmotnosti 5 kg, čiže cukor, múku, proste čo máte a zaťažíme celý koláčik.Na koláč položíme dosku a na to záťaž. Necháme do druhého dňa oddychovať. Odstránime záťaž, strhneme papier a natrieme polevu.Necháme vyschnúť a môžme nakrájať, ja som krájala na 2,5 x 7 cm.Prajem príjemné pečenie a dobrú chuť. Nie je to originál, ale snáď vám bude chutiť.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

x


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Želatínový koláčik | Punčový | Flambovaný koláč od Zdenka Pohlreicha >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
kristína s. (nigina) ID 32120 (22.12.2012, 20:36)
mňam, ten vyzerá nádherne (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
hana h. (hankazk) ID 90615 (22.12.2012, 20:03)
(Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Zuzana B. (Zuzana007) ID 447 (24.11.2011, 9:02)
(Y) (Y) (Y)ďakujem za recept,,je to mňamka (zajic) (zajic) (zajic)
http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=837856
ODPOVEDAŤ
Anka B. (jojkomonika) ID 93253 (24.11.2011, 8:48)
(Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Anna J. (Aldo) ID 47989, mimibazar.sk/aldo (14.9.2010, 21:42)
vyzerá fantasticky!!!! (L)
ODPOVEDAŤ
dada t. (cica-mica) ID 102843 (14.9.2010, 21:39)
super milujem puncaky (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (13.9.2010, 21:54)
Katuska, nadherny puncak (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Katarína P. (Kitty) ID 3988 (13.9.2010, 20:49)
Kočky ďakujem za ohlasy a pridala som receptúš (F) (F) (F) (F) (F) (K) (K) (K) (K)
ODPOVEDAŤ
angelika m. (angelinca) ID 136051 (13.9.2010, 18:49)
(clamp) (Y) (clamp) (Y) bude aj receptik
ODPOVEDAŤ
Bozena K. (manomama) ID 100387 (13.9.2010, 18:36)
(clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Danka U. (danulienka) ID 28464 (13.9.2010, 14:48)
Aj ja si prosim receptík,zbožnujeme ho,dakujem. (Y) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Jana O. (satink) ID 121109 (13.9.2010, 14:12)
úžasný a v našej rodine numero uno...xixi....mohla by si dať receptík pls, nech vyskúšame?
ODPOVEDAŤ
Marcela B. (padinishop) ID 629, mimibazar.sk/padinishop (13.9.2010, 11:45)
boze moje oblubeneeee (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Milada P. (Miladatt) ID 59026 (13.9.2010, 11:34)
vyzerá super (Y) (Y) (Y)chceme receptík (hello)
ODPOVEDAŤ
Zuzana K. (lexis79) ID 25986 (13.9.2010, 11:06)
výstavný punčový rez ani v cukrárni taký nevidieť (Y)
ODPOVEDAŤ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (13.9.2010, 8:02)
nádhera (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Zuzana Š. (zuzana726) ID 42965 (13.9.2010, 7:55)
Ja chcem receptík...
ODPOVEDAŤ
Katarína M. (katkam) ID 62614, mimibazar.sk/katkam (13.9.2010, 0:29)
(Y) zbožňujem (Y) (Y) (clamp)
ODPOVEDAŤ
melania l. (lararuby) ID 130989 (13.9.2010, 0:22)
Je veľmi pekný,len škoda,že nemám rada punčáky (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (F) (F) (F) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Janka B. (JANUSKA6) ID 119089 (13.9.2010, 0:16)
:-p :-p :-p :-p :-p :-p :-p (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu