. .. .. .. .. .. .
. .

Creme brulée - RECEPT 30848

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 85073 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)


Creme brulée


[ recept č. 30848 zo dňa  ]


Creme brulée


POTREBNÉ PRÍSADY

4 žltka, 0,5 L smotany na šlahanie, 60g cukru, vanilkový lusk ( ak nemáte, tak esencia , asi 1 kavová lyzicka :) ) , hnedý cukor na karamel o kludne aj normlany :)

POSTUP PRÍPRAVY

No ...do hrnca som si vyliala smotanu a dala som tam polku vanilkoveho lusku ( kludne sa moze dat a cely ale chcela som si urobit vanilkov cukor :) ) a mierne varila, teda ohriala a vypla z platnicky ked sa objavili bublinky okolo,nemalo by to vriet. Smotana sa neha trochu vychladnut. Počas chladnutia som si vyslahala zltka s 60g cukru do peny a po troskach som vlievala smotanu do vajicok, Nezabudnite vybrat lusk ,)\r\nNa povrchu by nemali byt bublinky ( ja som ich vsak mala, taku penu ale nemyslim ze to vadi,asi len pre efekt by tam nemali byt ). poukladala som si nadobky na bruléé na plech a naliala smotanu. Potom som do plechu opatrne naliala vriacu vodu, asi do polky vysky nadobky na brulée. Dajte si pozor aby sa do kremu nedostala voda..A dala do rury na 160 stupnov, 30 min.. Ked to vytiahnete malo by to byt take...pohyblive zele :) \r\nruru som si nastavila na gril ( normalne sa ta krusta robi takym ohnom ale tu nemam, niekde pisu ze staci dat ruru aj na najvyssiu teplotu..). Na creme brulee som nasypala hnedy cukor, nebojte sa ho dat viac nech to chrumka, a dala naspat do rury kym to krasne nezhnedlo:) Vytiahla, nehala vychladnut a sup este do chladnicky :))
Uz teraz slintám.. Dobrú chuť :)
<< Francúzke zemiaky ozaj šťavnate :-) podla Martina P. (Mata406) | Creme brulée | salámová / párková / kytka >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Katarína S. (katu-lienka) ID 235436 (23.3.2012, 18:01)
Babulky prosim poradte, poznate rajo delissimo dezert, uz som to mala najdene ako sa to robi, ma to nejaky iny taky vseobecny nazov, taky celkom znamy ale nevie ma napadnut. Nieco podobne zvucne ako creme brulee. Ak viete napiste, dakujem
ODPOVEDAŤ
Martina S. (tamyra) ID 93057 (23.3.2012, 18:34)
Ahoj .... nemyslíš náhodou "panna cotta" ?
ODPOVEDAŤ
Andrea D. (Adusha22) ID 135731 (25.8.2010, 1:20)
mozem sa opytat na kolko stupnov treba nastavit ten gril? lebo ja som cez vikend robila katalansky krem, co je nieco podobne, posypala cukrom, dala pod gril (250 c) a cukor sa mi vobec neskaramelizoval, akurat mi zacal cely krem bublat a vrch prihorel :-(
ODPOVEDAŤ
Zuzana Š. (Zusska) ID 85073 (25.8.2010, 9:57)
Ahoj :) Andrejka aj by som ti povedala, ale my mame uz taku ruru s funkciou,dokonca ani mamina nevie...ale ak sa ti da dat funkcia ze hreje z vrchu tak ta je naj..Mne to inac tiez zacalo bublat az som maa strach ze nestvrdne,ale ta chadnicka to dala dokopy..Mne sa iez ten cukor nezkaramelival ako z obrazkov take tvrde krusty:// ale aspon daco a chutil :)
ODPOVEDAŤ
Andrea D. (Adusha22) ID 135731 (27.8.2010, 15:59)
Hmm, moja rura ma aj horny ohrev, aj gril, ja som zapla gril, som myslela ze to bude viac piect, nabuduce skusim zapnut iba horny ohrev, uvidime, snad sa podari ,)
ODPOVEDAŤ
Andrea S. (spankovaandrea) ID 95058 (24.8.2010, 16:27)
mňaaaaam aka maškrta (Y) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Zuzana Š. (Zusska) ID 85073 (24.8.2010, 19:29)
no to veru hej ...len ma nebavilo to cakanie , kym to vychladne :-S
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu