. .. .. .. .. .. .
. .

Pečené buchty - RECEPT 5041

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 32431 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 443 návštěvníkov)


Pečené buchty


[ recept č. 5041 zo dňa  ]


Pečené buchty


POTREBNÉ PRÍSADY

Kvások: 1 kocka (42 g) čerstvého droždia, 0,25l mlieka, 2 PL cukru.Cesto: 1 kg polohrubej múky, 0,5 l mlieka, 125 g masla (dávam HER-u), 1 vajce, 3 PL cukru, štipka soli, kôra z citróna.Všetky prísady by mali byť izbovej teploty. Plnka: lekvár (marmeláda), tvaroh, môže byť aj nutella.

POSTUP PRÍPRAVY

Cesto je univerzálne - robím z neho aj parené buchty a tiež dukátové buchtičky. Vynechám ale kôru z citróna.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Kvások: do mlieka, ktoré by malo byť príjemne teplé, rozmiešame 2 PL cukru, pridáme droždie, ja zvyknem posypať ešte jemne polohrubou múkou - len tak za 1 kávovú lyžičku , všetko premiešam metličkou a zakryjem pokrievkou. Výsledok je potom takýto...
Roztopíme si len kúsok masla. Potom doložíme zbytok a necháme rozpustiť, premiešame - aby to malo len tú izbovú teplotu
Do väčšej misy preosejeme múku, postrúhame citrónovú kôru,
pridáme štipku soli, cukor, premiešame, kvások, mlieko, vajíčko, roztopené maslo,
Bude to takéto riedke zo začiatku, nebojte sa toho....
postupne to miešaním varechou (mám veľkú ako dlaň, robí sa mi s ňou perfektne, nemusím to veľmi dlho miešať), mení konzistenciu...
stále to bude riedke...
potom takéto....
a pripravené, jemne posypané múkou, na podkysnutie - cca 90 min.
vykysnuté cesto...
Cestu pomôžeme, zo začiatku sa trošku lepí, ale je nadýchané ako pavučina a na pomúčenej doske sa začne správať tak, ako chceme my.
Prevalím si cesto, jemne poprášim múkou, odoberiem polovicu, vrátim do misy. Tá nám ešte dosť podkysne.
Vyvaľkáme na hrúbku 0,5 cm, nakrájame na štvorce cca 7x7 cm - a podávame na kocky plnku.
s tvarohovou plnkou...
Tvarohová plnka: na dva tégliky tvarohu 2 vanilkové cukry, 2-3 polievkové lyžice cukru, ak máte poruke škrob, kukuričný alebo zemiakový - tak za 1 kávovú lyžičku. Premiešam, trošku to po čase zredne, nechám na sitku odkvapkať, aby som mala takúto konzistenciu. Nerozlieva sa mi potom po ceste a buchtičky sa dajú pekne zlepiť.
Na plech, alebo do pekáča si rovno nalejem olej, každú buchtičku tam rovno povykrúcam, aby bola naolejovaná z každej strany a prikladám jednu k druhej, môžete si ich k sebe aj viac pritlačiť.
Nechám ešte trošku podkysnúť a pečiem pri teplote 175 °C, tých 25-30 minút, kým nie je kôrka zlatohnedá. Z celej dávky vychádza 40 buchiet, ja som tých 5 kúskov ešte naparila /z toho istého cesta robievam aj buchty na pare, takže si môžete v kľude dať buchty aj napariť/
Po upečení ich rovno natieram mliekom a v ňom rozpustený kryštálový cukor. Budú mať jemný povrch. Buchtičky necháme vychladnúť,
posypeme ich práškovým cukrom
a môžeme papať. Dobrú chuť.
Z toho istého cesta ako dukátové buchtičky. Mňam :)))


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Plnené šampiňóny | Pečené buchty | Fúzaté nohy :-) >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkom: 134 (zobrazuje sa 1-20)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ďalšie >>
Lucia Č. (Lulu1990) ID 333877 (15.1.2021, 8:45)
Dobrý deň, dnes sa chystám vyskúšať buchtičky a chcela by som sa spýtať či niekto skúšal polovičnú davku? [A] :-$ ďakujem
ODPOVEDAŤ
Janka Š. (Janka-smejka) ID 147400 (5.11.2020, 20:44)
Druhy den boli tvrde ako skala..to bude asi tym vajickom.. :(
ODPOVEDAŤ
Patricia S. (Patri) ID 11466, mimibazar.sk/patri (5.9.2020, 12:00)
(Y) :-) (flower) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Andrea H. (Hepinka) ID 73044 (14.5.2020, 12:12)
Buchty sú vynikajúce, mäkké aj na druhý deň. Som začiatočník v pečení a nikdy som nevedela odhadnúť pomer surovín tak, aby boli buchty vláčne a mäkké. Ďakujem za skvelý, zrozumiteľne popísaný recept! (Y) :-) (L) (Y)
ODPOVEDAŤ
Barbora M. (Barbora318) ID 43190, mimibazar.sk/barbora318 (19.4.2020, 13:20)
Práve skúšam tak uvidíme ale zatiaľ super .... (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Petra P. (Petrina) ID 5020 (17.4.2020, 17:50)
Toto som dlho nerobila, lebo pred pár rokmi sa mi podobne buchty nepodarili, asi bol zlý recept. No dnes som vyskúšala tento a buchty sú úžasné, ako páperíčko (Y) (clamp) |:o)
Ďakujem za recept a ukládam k obľúbeným (L)
ODPOVEDAŤ
Andrea R. (Ajusoska) ID 60000, mimibazar.sk/ajusoska (27.3.2020, 11:58)
Prave som dorobila.. su ÚŽASNÉÉÉ!! Dakujem krásne za recept, pridám medzi svoje obľúbené. Sú mäkkučné, s cestom sa výborne pracovalo a mám plný plech, ešte som aj svokre dala na vyskúšanie a pýta recept odo mňa :))) (Y)
ODPOVEDAŤ
Jana M. (dijanulka) ID 207863 (12.8.2017, 15:23)
(L) ďakujem za recept, buchtičky už papáme a sú vynikajúce (zajic)
ODPOVEDAŤ
Beata N. (beata01) ID 108845, mimibazar.sk/beata01 (9.8.2017, 22:50)
Dnes som robila tvarohové a výborne (Y) (Y) akurát som cesto nevalkala zbytočne. Rovno som vytvarovala buchty v rukách
ODPOVEDAŤ
Soňa M. (soniell812) ID 65720, mimibazar.sk/soniell812 (5.8.2017, 20:50)
..išla som podľa receptu mimo dĺžky kysnutia (nechala som 45min), cesto bolo náádherné bublinkové, ľahulnké ako obláčik, placovalo sa s ním super a výsledok FAMÓZNY! (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Dominika D. (MorkaPredatorka) ID 281594 (6.4.2017, 16:44)
Prosím vas, idem tieto buchty vyskúšať v nedelu. môžem dať teda aj klasické maslo? pretože ho mám veľa a potrebujem sa ho zbavit. (F) :-p inak buchty su naaaaaaaaaadherne uz sa tesim ak sa mi taketo podaria ako vam (Y)
ODPOVEDAŤ
Regína K. (ginuska) ID 30143 (25.3.2017, 20:36)
(Y) (Y) (Y) (Y) Dnes som ich urobila, držala som sa presne receptu, a fakt je to tak ako sa v ňom píše. Super cesto, pečiem už roky, raz podľa receptov inokedy improvizujem ale tak perfektné cesto som ešte nemala. Klobúk dolu. (flower) (flower) (flower) (objimam) (objimam) Upiekla som plný plech, zo zvyšku som urobila malinký makový závin a tak by som si teraz večer dala, ale nemám čo ,-)
ODPOVEDAŤ
Judita K. (jutka123123) ID 312670 (29.1.2016, 8:45)
tak tento recept je úplne ale úplne SUPER (Y) (Y) (Y) , zarobila z dvoch kíl múky (zarábam toľko, keď dám niečo aj rodičom, niečo na závin, niečo na pečené a niečo na parené buchty), lenže toto cesto len rástlo, rástlo a ja :-o, vyliezlo z misky kysky (behom pól hodinky sa zdvojnásobilo), miska mala z cesta uši, bola som ako rozprávka Hrnček var , nevedela som, či sa mám ,-) alebo (child12) , tak som rozdelila na štyri časti a kým som s prvým bochníkom pracovala tie ďalšie zase nakysli :-o a zase som delila . Takže nakoniec som mala 2 záviny (veľké podkovy), 55 pečených stredných buchiet a do mrazničky som odložila 71 stredných buchiet, ešte že máme veľký mrazák, ináč by som musela rozdávať po dedine :-)
Recept ODPORÚČAM!!!!!!!!!! (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Maja c. (macis) ID 63536 (24.8.2015, 19:27)
Vynikajuce (Y) (Y) robila som tvarohove a makovo-lekvarove... uzasne su aj na treti den ku kavicke (C) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Valéria T. (nura) ID 19512 (29.6.2015, 15:54)
Dnes som ich robila su fantasticke (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Eva R. (pruzinka) ID 22906 (23.1.2015, 11:29)
Milá Aďka (L) (L) Posielam veľkú vďaku za tento skvelý recept (clamp) (clamp) nikdy sa mi pečené buchty nepodarili /či už vďaka nap*rd receptu, alebo mojej grambľavosti ,-)/ ale tie podľa tohto receptu boli famooooozne.. (Y) (Y) (Y) ešte raz veľká vďaka (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Michaela Č. (mia1111) ID 103197 (17.1.2015, 15:09)
Včera som robila tieto úžasné pečené a aj parené buchty podľa Vášho receptu. Mali neskutočný úspech (Y) (Y) (Y) (Y), zmizli svetlnou rýchlosťou :-) :-) :-). Ďakujem za skvelý recept, iné už ani skúšať nebudem (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Mária P. (Mayka) ID 13577 (16.1.2015, 19:52)
vyskusame
ODPOVEDAŤ
Ivana Č. (likerik) ID 39884 (1.11.2014, 8:12)
Dnes je sviatok Vsech svätych a kedze mi mamina pred dvoma rokmi zomrela, prebrala som stafetu a na pohostenie pre tych ktory sa zastavia aj na navsteve uz po tri roky peciem tieto tvoje buchticky. A vsetci ktory ich ochutnali pytali aj recept. A uz putuje po celom Slovensku :-p Su uzasne, dokonale, chutovo nadstandartneeeeee (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) Dakujem Andrejka za receptik (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Slavka K. (slavenka83) ID 180340 (11.10.2014, 15:38)
recept je vynikajuci,deti miluju tieto buchty (Y) robila som ich uz niekolko krat.skusila som aj na pare,ale nebolo to to prave orechove,nakolko do cesta na parene buchty nema ist tuk *-) takze naparovat sa u nas z toho cesta urcite nebude...kazdopadne receptik ulozeny a veeeelka vdaka zan (flower) ine recepty uz skusatani nebudem (L)
ODPOVEDAŤ
Celkom: 134 (zobrazuje sa 1-20)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu