Zuzana Š. (Zusska) ID 85073 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)
Creme brulée
[ recept č. 30848 zo dňa 24.8.2010 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
4 žltka, 0,5 L smotany na šlahanie, 60g cukru, vanilkový lusk ( ak nemáte, tak esencia , asi 1 kavová lyzicka :) ) , hnedý cukor na karamel o kludne aj normlany :)
POSTUP PRÍPRAVY
No ...do hrnca som si vyliala smotanu a dala som tam polku vanilkoveho lusku ( kludne sa moze dat a cely ale chcela som si urobit vanilkov cukor :) ) a mierne varila, teda ohriala a vypla z platnicky ked sa objavili bublinky okolo,nemalo by to vriet. Smotana sa neha trochu vychladnut. Počas chladnutia som si vyslahala zltka s 60g cukru do peny a po troskach som vlievala smotanu do vajicok, Nezabudnite vybrat lusk ,)\r\nNa povrchu by nemali byt bublinky ( ja som ich vsak mala, taku penu ale nemyslim ze to vadi,asi len pre efekt by tam nemali byt ). poukladala som si nadobky na bruléé na plech a naliala smotanu. Potom som do plechu opatrne naliala vriacu vodu, asi do polky vysky nadobky na brulée. Dajte si pozor aby sa do kremu nedostala voda..A dala do rury na 160 stupnov, 30 min.. Ked to vytiahnete malo by to byt take...pohyblive zele :) \r\nruru som si nastavila na gril ( normalne sa ta krusta robi takym ohnom ale tu nemam, niekde pisu ze staci dat ruru aj na najvyssiu teplotu..). Na creme brulee som nasypala hnedy cukor, nebojte sa ho dat viac nech to chrumka, a dala naspat do rury kym to krasne nezhnedlo:) Vytiahla, nehala vychladnut a sup este do chladnicky :)) Uz teraz slintám.. Dobrú chuť :) |
 | Katarína S. (katu-lienka) ID 235436 (23.3.2012, 18:01) |
Babulky prosim poradte, poznate rajo delissimo dezert, uz som to mala najdene ako sa to robi, ma to nejaky iny taky vseobecny nazov, taky celkom znamy ale nevie ma napadnut. Nieco podobne zvucne ako creme brulee. Ak viete napiste, dakujem |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Martina S. (tamyra) ID 93057 (23.3.2012, 18:34) |
Ahoj .... nemyslíš náhodou "panna cotta" ? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Andrea D. (Adusha22) ID 135731 (25.8.2010, 1:20) |
mozem sa opytat na kolko stupnov treba nastavit ten gril? lebo ja som cez vikend robila katalansky krem, co je nieco podobne, posypala cukrom, dala pod gril (250 c) a cukor sa mi vobec neskaramelizoval, akurat mi zacal cely krem bublat a vrch prihorel  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Zuzana Š. (Zusska) ID 85073 (25.8.2010, 9:57) |
Ahoj Andrejka aj by som ti povedala, ale my mame uz taku ruru s funkciou,dokonca ani mamina nevie...ale ak sa ti da dat funkcia ze hreje z vrchu tak ta je naj..Mne to inac tiez zacalo bublat az som maa strach ze nestvrdne,ale ta chadnicka to dala dokopy..Mne sa iez ten cukor nezkaramelival ako z obrazkov take tvrde krusty:// ale aspon daco a chutil  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Andrea D. (Adusha22) ID 135731 (27.8.2010, 15:59) |
Hmm, moja rura ma aj horny ohrev, aj gril, ja som zapla gril, som myslela ze to bude viac piect, nabuduce skusim zapnut iba horny ohrev, uvidime, snad sa podari  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Andrea S. (spankovaandrea) ID 95058 (24.8.2010, 16:27) |
mňaaaaam aka maškrta  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Zuzana Š. (Zusska) ID 85073 (24.8.2010, 19:29) |
no to veru hej ...len ma nebavilo to cakanie , kym to vychladne  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |