Lucia H. (gupka) ID 9968 |
|
Bazárik v Čechách |
Oblasť: Bratislava |
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení) |
Registrácia: 8.1.2007 |
Naposledy: 22.4.2024 10:02 |
Aktualizácia: 7.2.2020 21:02 |
|
|
|
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 24 návštěvníkov)
Talianska rajčinová omáčka (salsa di pomodori)
[ recept č. 29685 zo dňa 22.7.2010 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
1 veľká cibuľa, 500g rajčín z konzervy (ja som okrem konzervy pridala aj čerstvé rajčiny a omáčky tak bolo viac), 3 vetvičky čerstvej bazalky alebo 1čl sušenej, 5PL olivového oleja, 5PL rajč.pretlaku, 2čl kr.curku, 1čl soli, na hrot noža čierne korenie mleté
POSTUP PRÍPRAVY
Jednoduchá omáčka má miernu chuť a je základom zapekaných cestovín cannelloni.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
cibuľu obielime a pokrájame na drobné kocky, opečieme do sklovita na oleji
tento olej som použila ja, ale nemusí byť panenský, dôležité je aby bol olivový
cibuľka sa opeká, nesmie byť do hneda
potom pridáme všetky osatné prísady a na miernej teplote uvaríme na hustú omáčku.
hotovú omáčku pretrieme cez sitko
hotovo a ideme na cannelloni
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
| hana h. (hankazk) ID 90615 (13.9.2013, 0:39) |
|
ODPOVEDAŤ |
Soňa T. (rexo) ID 108927 (12.9.2013, 23:41) |
|
ODPOVEDAŤ |
Darina S. (Smolinka1) ID 79726 (12.9.2013, 20:32) |
Táto omáčka je super, dnes som robila. |
ODPOVEDAŤ |
| Miroslava F. (mackopf) ID 5745 (22.11.2010, 12:47) |
super... a ako by som tu omacku mohla urobit tak, ze by som ju aj zavarila? priznam sa, ze som este nikdy nezavarala, ale takuto omacku by som aj.... |
ODPOVEDAŤ |
| | Lucia H. (gupka) ID 9968 (22.11.2010, 22:43) |
Mirka, neviem, ale teoreticky by to malo ísť, však skús, dobrý nápad, v lete to určite skúsim |
ODPOVEDAŤ |
Anna H. (barbinkavi) ID 169342 (16.11.2010, 13:06) |
|
ODPOVEDAŤ |
| | Lucia H. (gupka) ID 9968 (22.11.2010, 22:50) |
|
ODPOVEDAŤ |
| | Lucia H. (gupka) ID 9968 (31.8.2010, 11:54) |
|
ODPOVEDAŤ |
| Iveta S. (yvett) ID 11052 (23.7.2010, 19:40) |
super receptík, už aj odkladám |
ODPOVEDAŤ |
| | Lucia H. (gupka) ID 9968 (25.7.2010, 9:12) |
ďakujem |
ODPOVEDAŤ |