končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
MÚČNIKY, POHÁRE |
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)Voňavá vianočka[ recept č. 26451 zo dňa 30.4.2010 ] POTREBNÉ PRÍSADY 500 g polohrubej múky, soľ, 50 g droždia, 1 lyžica cukru, 1 lyžica hladkej múky, 250 ml mlieka, 180 g masla, 100 g práškového cukru, 1 vanilínový cukor, 3 žĺtky, štipka muškátového kvetu, 50 g hrozienok, 100 ml rumu, 50 g mandľových lupienkov, 1 vajce, práškový cukor na posypanie. POSTUP PRÍPRAVY Postup: OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI 1. Z vlažného mlieka, lyžice múky, lyžice cukru a droždia pripravíme kvások. Preosiatu múku so štipkou soli zmiešame s vykysnutým kváskom, pridáme práškový a vanilínový cukor, maslo, žĺtky, muškátový kvet, hrozienka naložené v rume a utierkou a necháme na teplom mieste kysnúť 2 hodiny. 2. Cesto rozdelíme na deväť dielov, z ktorých vyvaľkáme valčeky. Najprv do vrkoča spletieme štyri, potom tri a nakoniec dva valčeky. Zo spletených prameňov poskladáme vianočku a ešte necháme 30 minút kysnúť. 3. Vianočku potrieme rozšľahaným vajcom, ozdobíme mandľovými lupienkami. Vo vyhriatej rúre upečieme do zlatohneda. Elektrická rúra: 180 C, teplovzdušná rúra: 160 C, plynová rúra: stupeň 3 – 4, čas pečenia: 30-40 minút. Necháme vychladnúť do druhého dňa a pred podávaním pocukrujeme.vypracujeme najprv vareškou, potom rukami hustejšie cesto, ktoré prikryjeme OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |