. .. .. .. .. .. .
. .

Vianočka - RECEPT 44767

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 155347 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)


Vianočka


[ recept č. 44767 zo dňa  ]


Vianočka


POTREBNÉ PRÍSADY

moja prva vianocka :) Na kvasok: 1 PL hladkej muky, 1 PL krystaloveho cukru, 100ml tepleho mlieka, kocku drozdia Na cesto: 80g masla, 80g praskoveho cukru, 200g hladkej muky, 200g polohrubej muky, 3 lyzicky vanilinoveho cukru, 2 zltky, 75ml tepleho mlieka, 50g hrozienok, 1 PL rumu, 1 bielok na potretie, 1 vajce na potretie, pol lyzicky soli, mandlove lupienky

POSTUP PRÍPRAVY

1. Pripravime kvasok: V teplom mlieku rozmiesame cukor a muky, rozdrobime drozdie a prikryte nechame kysnut.

Pripravime cesto: Zmaknute maslo s cukrom vyslahame do penista, postupne zaslahame zltka a prilejeme mlieko. Pridame preosiatu zmes muky s vanilinovym cukrom a solou. Nakoniec prilejeme kvasok. Vypracujeme cesto. ( ja som ho robila v rukach mozte aj s vareskou mne sa lepsie v rukach, mozte skusit aj DP- ja som neskusala este). Nakoniec do cesta pridame hrozienka a prilejeme rum. Prikryjeme utierkou a nechame kvasit na teplom mieste.

2. Na pomucenej doske cesto uhnietime a rozdelime na 8 rovnakych bochnikov. Jeden bochnik este rozdelime na dve casti ktore odlozime nabok. Zvysnych 7 vytvarujeme na valceky rovnakej dlzky s priemerom asi 2,5 - 3 cm. Spodok vianocky pletieme zo 4 vrkocov. Neviem vysvetlit ako ale na internete najdete rozne postupy a videa treba skusit. Vyzera to zlozito ale ide to samo :). Spodny vrkoc prelozime na plech vylozeny papierom na pecenie a potrieme bielkom. Stredny vrkoc sa pletie klasicky z 3 vrkocov. Po upleteni polozime na spodny vrkoc a potrieme bielkom. Vrchy vrkoc upletieme z poslednych dvoch bochnikovktore tiez rozvalakate na valceky rovnako dlhe. Len ich tak zamotajte dookola a polozte na vrch vianocky. Vianocku prikryjeme a dame este na 30 minut nakysnut. Potom ju potrieme vajickom a posypeme mandlami.

3. Dame ju najpv do vyhriatej rury na 160 stupnov na 10 minut a potom na zvysnych 30 minut zvysime teplotu na 180 stupnov. Ku koncu pecenia ju mozete prikryt alobalom aby moc nestmavla. Na konci som pre isotu spajdlou skusala ci sa cesto nelepi a az potom som ju vybarala.
<< Zdravý zemiakový šalát nielen pre diabetikov | Vianočka | Medové rezy - klasika >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
sylvia r. (sisaxxl) ID 117702, mimibazar.sk/sisaxxl (13.12.2011, 16:29)
(Y) (Y) (Y)kráááásna (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (11.12.2011, 16:57)
(Y) ukazkova vianocka
ODPOVEDAŤ
slavka b. (slawi75) ID 113183 (11.12.2011, 16:53)
(stromecek)Krasne sa ti podarila (stromecek)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu