. .. .. .. .. .. .
. .

Zapekaný fenikel s parmezánom - RECEPT 23310

Andrea D. (Adusha22) ID 135731
.
Oblasť: Bratislava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 31.1.2010
Naposledy: 18.9.2012 22:27
Aktualizácia: 7.10.2010 23:16
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 1
RODINNÉ FOTOGRAFIE 16
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 34
NÁVODY 0

ZELENINOVÉ JEDLÁ

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)


Zapekaný fenikel s parmezánom


[ recept č. 23310 zo dňa  ]


Zapekaný fenikel s parmezánom


POTREBNÉ PRÍSADY

Na cca 3 porcie potrebujeme: 2 hľuzy feniklu, 2 vajíčka, 150 ml šľahačkovej smotany, 50 ml mlieka, strúhaný parmezán, soľ, mleté čierne korenie, tymián, chilli.

POSTUP PRÍPRAVY

Fenikel nepatrí k tradičnej zelenine v našej kuchyni. Treba však nabrať odvahu a vyskúšať ho. Po tom, čo som ho vyskúšala ja, nedám na neho dopustiť. Fenikel je jemný, s príjemnou arómou a veľmi chutný.

Postup pri obrázkoch.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

V hrnci necháme zovrieť vodu. Medzitým si pripravíme fenikel. Umyjeme ho, odrežeme z neho vrchné stopkové výhonky a zo spodu odkrojíme zhrubnutý hlúbik (po koreňoch). Fenikel nakráme podľa veľkosti hľuzy na osminky, štvrťky alebo na plátky.
Keď voda vrie, vložíme do nej fenikel a varíme cca 5 min, kým nie je polomäkký. Medzitým zapneme rúru na 200 C.
V miske zmiešame šľahačkovú smotanu, mlieko, vajíčka, chilli korenie a tymián. Potom pridáme soľ a čerstvo mleté čierne korenie. Vmiešame nastrúhaný parmezán. Kto chce zdravšiu verziu, môže šľahačku nahradiť mliekom alebo kyslou smotanou. Parmezán sa dá nahradiť iným syrom, ktorý sa dobre roztápa (čedar, ementál).
Uvarený fenikel zlejeme a necháme odkvapkať na sitku. Potom ho poukladáme do zapekacej misy a zalejeme pripravenou smotanovou zmesou.
Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme 45 minút. Podávame teplý. Servírujeme buď samotný, so šalátom, alebo so zemiakmi. Na tanieri ozdobíme lístočkami z fenikla, ktoré si odložíme pri čistení na začiatku.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< "Pain au Levain" Bread | Zapekaný fenikel s parmezánom | Arašidové cookies >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Eva K. (evekei) ID 31604 (10.2.2010, 17:38)
mňam - vyzerá to super (Y) (Y) (Y) (Y) fenikel som už raz jedla a musím povedať, že mi chutil, ale tak ako píšeš - často sa u nás naň zabúda...a je to veru škoda (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Andrea D. (Adusha22) ID 135731 (10.2.2010, 23:53)
veru je to skoda, ja som rada, ze som ho objavila, patri k mojej naoblubenejsej zelenine. A super je aj surovy pokrajany na tenulinke platky, zamiesany v zeleninvom salate (L)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesta
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu