Andrea D. (Adusha22) ID 135731 |
|
Oblasť: Bratislava |
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení) |
Registrácia: 31.1.2010 |
Naposledy: 18.9.2012 22:27 |
Aktualizácia: 7.10.2010 23:16 |
|
|
|
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)
Zapekaný fenikel s parmezánom
[ recept č. 23310 zo dňa 9.2.2010 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Na cca 3 porcie potrebujeme: 2 hľuzy feniklu, 2 vajíčka, 150 ml šľahačkovej smotany, 50 ml mlieka, strúhaný parmezán, soľ, mleté čierne korenie, tymián, chilli.
POSTUP PRÍPRAVY
Fenikel nepatrí k tradičnej zelenine v našej kuchyni. Treba však nabrať odvahu a vyskúšať ho. Po tom, čo som ho vyskúšala ja, nedám na neho dopustiť. Fenikel je jemný, s príjemnou arómou a veľmi chutný.
Postup pri obrázkoch.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
|
V hrnci necháme zovrieť vodu. Medzitým si pripravíme fenikel. Umyjeme ho, odrežeme z neho vrchné stopkové výhonky a zo spodu odkrojíme zhrubnutý hlúbik (po koreňoch). Fenikel nakráme podľa veľkosti hľuzy na osminky, štvrťky alebo na plátky. |
|
Keď voda vrie, vložíme do nej fenikel a varíme cca 5 min, kým nie je polomäkký. Medzitým zapneme rúru na 200 C. |
|
V miske zmiešame šľahačkovú smotanu, mlieko, vajíčka, chilli korenie a tymián. Potom pridáme soľ a čerstvo mleté čierne korenie. Vmiešame nastrúhaný parmezán.
Kto chce zdravšiu verziu, môže šľahačku nahradiť mliekom alebo kyslou smotanou. Parmezán sa dá nahradiť iným syrom, ktorý sa dobre roztápa (čedar, ementál). |
|
Uvarený fenikel zlejeme a necháme odkvapkať na sitku. Potom ho poukladáme do zapekacej misy a zalejeme pripravenou smotanovou zmesou. |
|
Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme 45 minút. Podávame teplý. Servírujeme buď samotný, so šalátom, alebo so zemiakmi. Na tanieri ozdobíme lístočkami z fenikla, ktoré si odložíme pri čistení na začiatku. |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Eva K. (evekei) ID 31604 (10.2.2010, 17:38) |
mňam - vyzerá to super fenikel som už raz jedla a musím povedať, že mi chutil, ale tak ako píšeš - často sa u nás naň zabúda...a je to veru škoda |
ODPOVEDAŤ |
| | Andrea D. (Adusha22) ID 135731 (10.2.2010, 23:53) |
veru je to skoda, ja som rada, ze som ho objavila, patri k mojej naoblubenejsej zelenine. A super je aj surovy pokrajany na tenulinke platky, zamiesany v zeleninvom salate |
ODPOVEDAŤ |