melania l. (lararuby) ID 130989 |
 |
Oblasť: Banská Bystrica |
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení) |
Registrácia: 5.1.2010 |
Naposledy: 28.7.2024 12:32 |
Aktualizácia: 14.11.2012 20:35 |
|
|
|
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)
VYPRAZANE PIROHY S TVAROHOM*****
[ recept č. 22200 zo dňa 12.1.2010 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Zemiakové cesto ako na lokše-PODLA Marikas.(finka19)ID64179, tvaroh hrudkový,soľ,múka hladká na podsypanie,olej na vyprážanie-ja dávam napoly s Cerou-neprepáli sa tak.
POSTUP PRÍPRAVY
Cesto rozváľkame na pomúčenej doske asi na pol prsta,pohárom vykrajujeme krúžky a plníme posoleným tvarohom.Prehneme na polovicu a poriadne popritláčame.Vyprážame na horúcom oleji z oboch strán.Vyberieme na kuchynskú utierku,necháme stiecť a podávame s kyslou smotanou.Marikin recept na zemiakové cesto je dobrý,ja robím tiež také.Ak sa mi už nechce babrať s malými krúžkami,zbytok cesta vyváľkam ,podľa tanierika vykrojím väčšie kruhy a naplnené vyprážam po dva na panvici. Podávajú sa s kyslou smotanou teplé,ale aj studené.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
zemiakové cesto |
![]() |
vykrojené pohárom a naplnené posoleným tvarohom |
![]() |
polepené |
![]() |
už vypražené |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
 | Lenka K. (lenkuch) ID 41675, mimibazar.sk/lenkuch (15.9.2012, 8:22) |
vynikajuco vyzeraju hned by som urobila milujem pirohy moj manzel tiez, ale ja ich neviem lepit, ked ked ich varim na 100 % sa mi rozlepia a pecene neviem to som radsej neskusala tvoje vyzeraju bravuuurne Nevies mi poradit ako ich takto kraasne a uhladne zalepit?  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | melania l. (lararuby) ID 130989 (18.9.2012, 20:31) |
Lenka,ja ich popritláčam najprv prstami,potom vidličkou.ale občas mi z niektorých tvaroh ujde  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Radoslava L. (laska richard) ID 24081 (3.3.2011, 18:07) |
Dobry den mohli byste napisat aj ten recept na cesto zemiakove ak by ste boli taka dobre |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | melania l. (lararuby) ID 130989 (3.3.2011, 21:44) |
Zemiaky uvariť v šupke,ošupať,nechať vychladnúť,najlepšie cez noc,postrúhať na jemno,pridať soľ a hladkú múku Speciál podľa potreby,zamiesiť,rozvaľkať,vykrojiť a plniť.Zemiaky nie sú rovnaké,preto treba múku pridávať po častiach do potrebnej hustoty cesta.Vajíčko netreba,od neho cesto tvrdne. .Nech sa vydaria  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Anna J. (Aldo) ID 47989, mimibazar.sk/aldo (17.5.2010, 20:24) |
no Melánka, odkedy si sa naučila nahadzovať fotky, frčííííš!!! |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | melania l. (lararuby) ID 130989 (17.5.2010, 22:08) |
musím dohnať zameškané  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (16.5.2010, 22:18) |
presne take robi u nas dedko s babkou inak,super,ze sa konecne zadarilo nahodit fotky  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | melania l. (lararuby) ID 130989 (17.5.2010, 6:03) |
Však to aj trvalo ako lačnému na toalete ,pekný deň ,aj ked bez Maťka.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (17.5.2010, 11:14) |
no sa mi paci ako si tu hlasku skulturnila teda aspon u nas sa hovori o dost "surovsie" a dakujem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  |  | melania l. (lararuby) ID 130989 (17.5.2010, 11:20) |
nechcem byť vulgárna  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | |  |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (17.5.2010, 20:14) |
boze chran ale normalne sa to u vas tak slusne nehovori,ze? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | | |  |  | melania l. (lararuby) ID 130989 (17.5.2010, 22:09) |
myslíš sr.ť  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | melania l. (lararuby) ID 130989 (17.5.2010, 8:28) |
Niekde ich ani nepoznajú,ale je to dobrota a s kyslou smotanou nemá chybu.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Lenka L. (Rea666) ID 132298 (15.1.2010, 18:15) |
Mozem potvrdit, ze su vynikajuce...  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | melania l. (lararuby) ID 130989 (21.1.2010, 8:30) |
tak do toho a urobiť  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | melania l. (lararuby) ID 130989 (12.1.2010, 11:36) |
Ak mám lenivý deň,robím z cesta šúľance alebo malé guľky,uvarím v osolenej vode,ked vyplávajú na povrch,vyberiem,dám tvaroh,kyslú smotanu a opráženú slaninku a ide sa.Jedlé sú aj so surovou kyslou kapustou,preliate horúcou rozškvárenou slaninkou  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |