Gabika K. (Aderiarleen) ID 42443 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov)
Mäsko na burgundský spôsob
[ recept č. 22018 zo dňa 7.1.2010 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
1 kg bravčového stehna ( hovädzia roštenka), soľ, pestré mleté korenie, 2 strúčiky cesnaku, 1 veľká,alebo 2 malé cibule, 1 paradajkový pretlak, bujón, 3 dcl kvalitného červeného vínka, 1 veľká hrsť sušených hríbov, olej, 2 lyžice hladkej múky, kúsok masla, voda
POSTUP PRÍPRAVY
v obrázkoch túto omáčku vám zaručene žiaden muž neofrfle :o)
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
potrebujeme |
![]() |
Mäsko pokrájame na rezne, naklepeme, posolíme a posypeme korením. Opečieme na horúcom oleji. |
![]() |
Opečené vyberieme a na výpeku orestujeme cibuľu. |
![]() |
Potom pridáme pretlak a cesnak. Chvíľu spolu porestujeme. |
![]() |
Pridáme hríby, ktoré sme asi 15 minút máčali v studenej vode. Vodu z nich zlejeme,ale nevylejeme, budeme ju potrebovať pri podlievaní mäsa. |
![]() |
Pridáme opražené mäsko , podlejeme vriacou vodou s bujónom, polovicu vínka, pridáme ešte trošku soli a dusíme do mäkka. |
![]() |
Keď máme mäso mäkké, vyberieme ho dolejeme zvyšok vínka...necháme zovrieť. V troche vody si rozmiešame múku a cez sitko prilejeme do vriacej omáčky. Povaríme 10 minút. Ak máme omáčku príliš hustú dolejeme vodu. |
![]() |
Do omáčky vložíme mäso a necháme spolu prevrieť. Na záver zjemníme trochou masla...ďalej už nevaríme.
Podávame s knedľou. |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
 | Miroslava R. (mimiovci) ID 151219 (19.5.2010, 16:47) |
Tento recept sme si strašne obľúbili. Pripomína mi jeden recept mojej babky jaj spomienka na detstvo a obedy u starých rodičov. Ďakujem za receptík !!  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Ivana K. (chrumkaika) ID 85857 (31.1.2010, 10:36) |
mnam,super recept ,mame dnes na obed  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Gabika K. (Aderiarleen) ID 42443 (1.2.2010, 17:21) |
som rada ak chutí  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Silvia F. (Silvale) ID 121849 (28.1.2010, 17:09) |
mňam je to naozaj výborné  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Andrea K. (lolek) ID 71360 (8.1.2010, 11:03) |
.......a dnes večer vyskúúúúúšam : - ))))))))))))), už teraz mi tečú slinky.....Mňamkýýýýý, to nám bude chutiť určite. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Gabika K. (Aderiarleen) ID 42443 (8.1.2010, 11:53) |
Andrejka určite ti odporúčam skúsiť...nie je to zložité a určite sa ti vydarí  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Henrieta K. (hkalinka) ID 52602 (7.1.2010, 20:38) |
Gabika, vyzerá lákovo , niekedy vyskúšam  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Martina Z. (Maťa149) ID 90159 (7.1.2010, 19:38) |
No toto isto vyskúšam  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Eva K. (evekei) ID 31604 (7.1.2010, 18:06) |
Gabika toto mäsko na červenom vínku robievam aj ja a je fakt vynikajúce Len ja mám trošku iný postup - pripravím si pác z uvedených surovín a mäso v ňom tak zo 2h marinujem (pri hovädzom aj dlhšie) - je potom veľmi jemnunké Ja tiež nedávam huby a múku. Nabudúce pridám tie hubky.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Gabika K. (Aderiarleen) ID 42443 (8.1.2010, 11:51) |
Evička vieš tiež som robievala tak ako ty píšeš ale toto s hríbikmi je trochu iné,ale ozaj mňamky  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Mária M. (likavka) ID 53375 (7.1.2010, 16:50) |
Vyzera dobre,vyslušam  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Monika K. (monik11) ID 112034 (7.1.2010, 15:54) |
vyzerá to mňamkovo , určite to vyskúšam  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Gabika K. (Aderiarleen) ID 42443 (7.1.2010, 15:55) |
Monika budem rada ak vyskúšaš  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |