. .. .. .. .. .. .
. .

Talianska paradajková omáčka - RECEPT 1938

Eva S. (kao) ID 1893
mimibazar.sk/kao
Oblasť: Banská Štiavnica
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 10.1.2006
Naposledy: 21.5.2020 13:10
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 106
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 6
RECEPTY 41
NÁVODY 0

OMÁČKY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)


Talianska paradajková omáčka


[ recept č. 1938 zo dňa  ]


Talianska paradajková omáčka


POTREBNÉ PRÍSADY

60-70 g zeleru, malá cibuľa, 3 strúčiky cesnaku, 3 PL olivového oleja, pretlak alebo rajčiny, bazalka a oregano, soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Recept je z knihy Medzinárodná kuchárka, kde sa nazýva Klasická talianska rajčinová omáčka.
Je to rýchla (15 min.) letná omáčka na špagety alebo iné cestovinky.
Je skvelá aj na dovolenku, zasterilizovať do pohára.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Zeler nastrúhame najemno.
Na olivový olej dáme nadobro - nadrobno pokrájanú cibuľku, trochu orestujeme.
Pridáme nastrúhaný zeler a pretlačený cesnak.. a po chvíli vám bude vôňa vykrúcať žalúdok.. aspoň u mňa je to tak. :-) Pridáme trošku vody a dusíme.
Dnes som použila kombináciu - malý pretlak a dve ošúpané a nadrobno nakrájané rajčiny.. môžete použiť len samotný pretlak (aspoň 1 veľký + 1 malý), alebo len samotné rajčiny (4-5 ks).. aj pasírované rajčiny zo škatuľky sú fajn.

K šúpaniu rajčín: Rajčiny musia byť dozreté.. na chvíľu ich ponoríme do vriacej vody a potom ich ľahko ošúpeme.
A je to tam.
Pridáme bazalku a oregano.
Ešte osolíme, zriedime horúcou vodou a zakryjeme, lebo omáčka sa správa ako sopka - prská, keď vrie. Varíme chvíľočku, cca 5 minút, aby sa chute spojili.
Medzitým samozrejme uvaríme cestovinky.
V pôvodnom recepte odporúčajú hotovú omáčku prepasírovať, ale podľa mňa to nie je treba, veď nevyhodíme tú zdravú vlákninu. Prípadne sa dá zmixovať.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Nektarinková dobrota | Talianska paradajková omáčka | Kakaové osie hniezda >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
dana p. (dankapaj) ID 32511, mimibazar.sk/dankapaj (10.7.2012, 16:26)
(Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesta
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu