. .. .. .. .. .. .
. .

Penová torta - RECEPT 1814

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 14554 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 65 návštěvníkov)


Penová torta


[ recept č. 1814 zo dňa  ]


Penová torta


POTREBNÉ PRÍSADY

Túto tortu som sa naučila robiť kvôli manželovi, lebo ju strašne ľúbi. A verte mi, stálo to za to. Síce je časovo náročná, ale výsledok je úžasný. Fotky postupu žiaľ nemám, ale pri najbližšom pečení postup nafotím a dodatočne fotky priložím. Zatiaľ aspoň recept a výsledná fotka.

Na 10 bielkov 700 g kr. cukru.
Plnka: 10 žĺtkov, 300 g pr. cukru, 150 varovej čokolády, 1/2 dcl čiernej kávy, 1 kakao a 500 g masla.


POSTUP PRÍPRAVY

Bielky šľaháme s cukrom nad parou mixérom na najpomalšom stupni. Mne to trvá cca 45 - 50 minút. Potom pomaly pridávať rýchlosť, až kým sneh nie je úlne tuhý. Dobu šľahania treba dodržať, pretože ja som si to chcela raz skrátiť a keď som pláty upiekla tak ostali gumové a nie krehunké. Vyšľahaný sneh dáme do zdobiaceho vrecúška. Na papier na pečenie si nakreslíme tvar torty. Vreckom nastriekame tortu. Mali by vísť štyri pláty. Na tri pláty urobíme ozdobné okraje - také pusinky, alebo vlnkovky a stred vyplníme. Štvrtý plat urobíme ozdobný.Ak nám ostane sneh môžeme urobiť malé pusinky, ktoré použijeme na ozdobu torty.
Dáme piecť na 10 minúť na 150 stupňov, potom teplotu znížime a sušíme 50 minúť na 120 stupňov. Ja to pekávam v teplovzdušnej rúre, tak je dobre dodržať asi skúsenosti s vlastnou rúrou. Pokial máte teplovzdušnú rúru, môžete dať piecť aj dva plechy naraz.Budete to mať upečené rýchlejšie.
Plnka:
Nad parou šľaháme žĺtky s cukrom do tuha. Potom pridáme polámanú čokoládu, kávu a kakao. Necháme vychladnúť. Nezlaknite sa, zmes bude tuhá. Vyšľaháme maslo a studenú zmes pridávame. Opäť naplníme vrecko a plníme usušené bielkove pláty. Ja zvyknem krémom obkresliť snehové kraje a potom vo vnútri porobím len také hustejšie vlnovky, alebo čiary. Takto spájame všetky pláty. Vrchný ozdobný plát môžme dozdobiť krémom, prípadne pusinkami.

Pokiaľ Vás táto torta očarila a rozhodli ste sa ju upiecť, kľudne mi napíšte a v prípade potreby Vám rada poradím a pomôžem.
<< Prasiatko pod broskyňou a plnené zemiaky | Penová torta | Zelená polievočka s mega haluškami ;o) >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkom: 34 (zobrazuje sa 21-34)<< predošlé 1, 2
Denisa L. (denisa.losonciova) ID 61863 (5.10.2008, 18:10)
Ahoj, chcela by som sa opýtať, ako dlho mám sušiť pláty v plynovej rúre, a okrem toho nemám na nej teplotné hodnoty. Vďaka
ODPOVEDAŤ
Miriam P. (miriam2222) ID 50058 (21.6.2008, 19:34)
;-) ahoj prosím ťa tiež som cukrár začiatočník, ale ta torta ma veľmi oslovila aj preto že som bezlepkáčik a tam nejde žiadna múka.
takže moja prosba: (hotdog)tiež mám električkú rúru, stupne som čitala aj ako dlho ale,,,,, mám ju mať otvorenú alebo nie??? a mám piecť s ventilátorom alebo bez???
dakujem za odpoved
ODPOVEDAŤ
Naďa H. (nada20) ID 37630 (3.3.2008, 12:26)
ahoj :-) mam na Vas taku obrovsku prosbu... [A] moja stara mama zvykla penovu tortu piect, ale len v plynovej trube...a bola fakt skvela, ale teraz sme kupili elektricku a nevieme, ako tortu spravit, aby bola taka dobra...nevieme na akom programe a ako ju vlastne v elektrickej susit (child12) bola by som Vam veeeeeli vdacna, keby ste mi vedeli poradit ako na to, pretoze tuto tortu babina vzdy piekla na narodeniny (^) a bez nej si ich ani nevieme predstavit :-| velmi pene dakujem za odpoved (Y) nada
ODPOVEDAŤ
Jana F. (funfalkova) ID 14554 (15.3.2008, 22:00)
Ja pečiem najprv 10 minút na 150 stupňov, potom teplotu znížim a suším 45-50 minút na 120 stupňov. Potom je z vnútra taká zvláštna akoby karamelova. Neviem to presne opísať. ;-) Proste nie je sypká a manželovi tak chutí najviac. :-) Držím (Y)
ODPOVEDAŤ
Jana Č. (janita) ID 7581 (9.2.2008, 20:44)
Janka, chcem sa opýtať, môžem si pláty upiecť skôr a potom ich naplniť? Povedzme tak o jeden-dva dni?
ODPOVEDAŤ
Jana F. (funfalkova) ID 14554 (10.2.2008, 6:45)
Janka to som ešte neskúšala, tak neviem poradiť. Ja keby som ich upiekla dopredu, tak by mi ich zjedli samotné aj bez krému. ;-)
ODPOVEDAŤ
Jana Č. (janita) ID 7581 (10.2.2008, 9:58)
no, myslím, že u nás by to dopadlo podobne :-D :-D :-D jediná pomoc - uložiť do trezoru :-) :-) :-)
ODPOVEDAŤ
stela h. (stelusa) ID 29974 (2.2.2008, 9:36)
Dobry den.Nasla som Vas recept na susenu tortu. Moj manzel ju ma velmi rad davame si ju robit jednej pani no ale teraz som sa rozhodla urobit ju sama .CHcem sa opytat ci mam bielka vyslahat vsetke 10 naraz alebo po 5 ci sa nic neurobi s nimi ked dam susit len 2 platy ci bielka ostanu take pevne pokial sa tie prve ususia.Dakujem.
ODPOVEDAŤ
Jana F. (funfalkova) ID 14554 (9.2.2008, 19:41)
Je mi lúto, že odpisujem až teraz, ale dúfam, že skôr ako ste piekli. ;-) Bielky šľahám všetky naraz. Je to síce hrozná robota :-S ale dá sa to zvládnuť. A ako hovorí môj (cigo) keď to zvládli iné, musím aj ja. Bielky sú tuhé, takže kým sa upeču prvé pláty nič sa im nestane. Ja suším naraz dva plechy takže to mam na dva krát. Držím palce a určite dajte vedieť, ako sa podaria. (L)
ODPOVEDAŤ
iveta P. (iveta381) ID 28277, mimibazar.sk/iveta381 (22.11.2007, 16:12)
Janka som velmi rada ze som tu nasla tento receptik lebo tuto tortu moc lubkam .aj som ju uz skusala ale trvalo mi to omnoho dlksie.lebo tu v bratislave ju nikde nerobia ale ja ju poznam lebo mam krsnu z nitri.len sa chcem opitat ci ta tvoja je znutra taka penova alebo upne vysusena .dakujem
ODPOVEDAŤ
Jana F. (funfalkova) ID 14554 (9.2.2008, 19:38)
Ahoj Ivetka.
Som rada, že recept potešil. :-) Tá moja je znutra taka ani nie suchá a sypká ale skôr taká vláčnejšia. :-P Práve preto ju manžel má radšej ako z obchodu, lebo tie sú také sypké. (L) Asi to záleži od toho, ako sa suší a od trúby.
ODPOVEDAŤ
Zdenka R. (aero-orion) ID 23120 (29.9.2007, 0:00)
Janička jestli můžu trošku pomoct,dělám ji také,ale šlehám nad párou a cukr přídávám až je sníh tuhý a došlehám do husta v páře.Nikdy se mi nestalo,že by zgumovatěla.Tohle je zase moje zkušenost (Y) (Y) (Y) :-)Dělám tak i pusinky, jen do nich přidávám citronovů šťávu. (F)Zdenka
ODPOVEDAŤ
Jana F. (funfalkova) ID 14554 (30.9.2007, 22:50)
Zdenka veľmi pekne ďakujem za radu. (Y) Určite vyskúšam. (^) je výborná a ešte keď urýchlim to šľahanie, tak to bude super. Ešte raz ďakujem. (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Angelika Š. (AngelikaS) ID 7395, mimibazar.sk/angelikas (28.9.2007, 22:58)
Janka, super receptík (^), už som ju robila v priebehu 2 týždňov 2x, zatial sa mi podarila obidvakrát (radost) (radost) (radost) (radost), aj keď to zdobenie ešte musím natrénovať, ale chutila aj tak super (jidlo) (zajic) (zajic) (zajic) (jidlo), tak sa celá vytešujem (radost) (radost) (radost)
ODPOVEDAŤ
Jana F. (funfalkova) ID 14554 (30.9.2007, 22:52)
Si šikulka. (clamp) (clamp) (clamp) Určite sú doma na teba hrdý a ja tak isto. (F) (flower) (F)
ODPOVEDAŤ
Slávka K. (slavenka) ID 760, mimibazar.sk/slavenka (19.7.2007, 13:00)
Platy su uz vysusene...len tu prvu varku som trosku ohnedila...druha je lepsia...susila som hodinu na 100 stu. s otvorenými dvierkami.... ale nie je taka pekna ako Tvoja :-( chyba mi prax :-) a skusennosti :-) (L)
ODPOVEDAŤ
Jana F. (funfalkova) ID 14554 (19.7.2007, 13:08)
Si šikulka (Y) (Y) (Y) Mne sa stalo, že už skončila aj v smetiaku, pretože som rýchlo chcela bielka vyšľahať keď som to upiekla boli také gumové. ;-) ;-) Takže si na tom lepšie :-) :-) :-)
ODPOVEDAŤ
Alena N. (alena38) ID 2451, mimibazar.sk/alena38 (19.7.2007, 9:03)
janka vďaka za recept, túto tortu tiež zbožňujem (Y) (Y) (Y) je fantastická (clamp) (clamp) (clamp) ale je s ňou teda poriadne roboty :-$ :-$ :-$ kiež by sa mi ju chcelo robiť :-) totiž nie som "kuchynský typ" ako sestra :-D :-D :-D ale keď sa rozhodnem stráviť v kuchyni celý deň určite urobím túto tortu :-D :-D :-D tomu obrázkovému postupu by som sa aj ja veľmi potešila (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Martina V. (Martina1305) ID 11582, mimibazar.sk/martina1305 (18.7.2007, 14:16)
mnam mnam, toto je moja najmilsia torta na svete. ine vobec nemusim, ale takejto nikdy neodolam. malokto ju vie robit dobru. ja sa tiez bojim pustit do jej pecenia. tesim sa ale na obrazkovy postup.
ODPOVEDAŤ
Dáša N. (DASA27) ID 27710 (18.8.2009, 17:40)
Cavesky... vsade ta najdem...som hladala rececpt na penovu tortu, mam uz jeden od kolegyni, ale chcela som porovnat este s nejakym a na koho prispevok tu nenadabim :)
Chcem uz konecne vyskusat upiect tuto mnam-mnamtortu, ale sa strasne bojim... drz palce!
ODPOVEDAŤ
Slávka K. (slavenka) ID 760, mimibazar.sk/slavenka (18.7.2007, 9:46)
Janka, to je ta najlepsia tortička pod Slniečkom...aj ked narocna, ale super....recept uz mam vytlaceny a hor sa do pecenia a susenia... :-) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Jana F. (funfalkova) ID 14554 (18.7.2007, 9:58)
Držím palce!! (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Jana F. (funfalkova) ID 14554 (18.7.2007, 9:38)
Ahoj Evka.
Som rada, že som niekoho potešila. :-) V auguste ma manžel narodky, takže ju budem určite piecť a potom pridám aj fotky postupu. Určite ju skús. ´Keď to dokážeš, budeš na seba hrdá a tvoja rodina ešte viac. Keby si potrebovalo pomoc, kľudne napíš. Pekný deň. (Y)
ODPOVEDAŤ
Eva S. (kao) ID 1893, mimibazar.sk/kao (18.7.2007, 8:16)
Janka, si [A], som Ti vďačná za tento receptík.. ja a celá moja rodina zbožňujeme túto - ako my jej hovoríme - snehovú alebo sušenú tortu. Zatiaľ sme si ju dávali piecť inde, ale veru.. ja to vyskúšam aj sama. Receptík si napísala výborne aj s tipmi a grifmi.. a ak bude aj obrázkový postup, bude to super.
(F) (F) (F)
ODPOVEDAŤ
Celkom: 34 (zobrazuje sa 21-34)<< predošlé 1, 2
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu