. .. .. .. .. .. .
. .

Penova torta - RECEPT 1578

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 13923 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov)


Penova torta


[ recept č. 1578 zo dňa  ]


Penova torta


POTREBNÉ PRÍSADY

na sneh 20 bielkov a na každý bielok 5 dkg cukru, na plnku 20 žĺtkov, 2 kakaa, 1/2 kg praš cukru a 3 palmariny

POSTUP PRÍPRAVY

z bilekov a cukru si vyšľaháme tuhý sneh, ktorý potom ešte šľaháme nad parou, kým nie je dobre tuhý (n ie veľmi dlho, aby sa neprešľahal- tak 7 min), necháme vychladnúť a naplníme do ozdobného vrecka. Urobíme si obvod kruhu a zvyšok rozotrieme do stredu. Urobíme 5 plátov. Striekame na papier na pečenie (je dobre ho aj pomastiť a vysypať múkou), alebo na špeciálny papier určený na sušenie, ktorý dostať v papiernictve. Nepečieme, ale sušíme asi pri 50 stupňoch, pomaly.
Plnka: cukor, žĺtka a kakao sa vyšľahá nad parou do tuha, opäť nie dlho, aby sa neprešľahala, a potom odstaviť. Občas premiešame a ešte do teplej pomaly zamiešame margaríny. Naplníme časť do vrecka s ozdobným špicom a plníme.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

na papier si nakreslite kruh o priemere veľkosti torty, ozdobne "našpricujte" okolo(rám) a potom rozotrite do stredu sneh a môžete opäť ozdobiť kraj alebo nemusíte, tento plát išiel navrch, tak je ozdbený ešte raz, ale ostatne už nie sú
plnka-vyšľahaná
Takto po obvode (ako predtým pri pláte) ozdobne nanesieme plnku
a natrieme do stredu plnku, postup opakujeme, podľa množstva plátov, rozpis je na 5 plátov
ďalší plát...
a opäť plnka
zase plát a plnka
a dáme navrch ten plát s "dvojitým zdobením, to môžeme urobiť podľa fantázi, nastriekať kvietky alebo rôzne vzory a dozdobiť krémom....alebo kvietkami...táto ešte nie je celkom dokončená, chýba tam sviečka...:)))
detail ...:))
pohľad zhora
a posledna...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Jedlé muchotrávky | Penova torta | Burizonové guľe >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Aneta B. (anety) ID 319, mimibazar.sk/anety (12.6.2007, 12:44)
Recept hned pridavam medzi oblubene. (Y) Vyzera fanatasticky,urcite ju vyskusam na manzelove meniny teraz na konci mesiaca. Mala by som este otazku,asi kolko sa ma jeden plat susit, cca kolko minut???
A tych 20 bielkov je riadne mnozstvo, v akom velkom hrnci,ci mise to slahate?? Rucne ci mixerom?? Dakujem (L)
ODPOVEDAŤ
Elenka Š. (Elenita) ID 13923 (12.6.2007, 17:50)
Jeeeda, 5 dkg.cukru..... ;-)
ODPOVEDAŤ
Aneta B. (anety) ID 319, mimibazar.sk/anety (12.6.2007, 19:01)
Dakujem, skusim asi najprv tie tycinky a dam vediet. |:o)
ODPOVEDAŤ
Elenka Š. (Elenita) ID 13923 (12.6.2007, 17:49)
Ak s tym nemate skusenosti, skuste si najskor urobit snehove tycinky, sneh z 5 bielkov a na každý 5 kg cukru a uvidíte ako sa vám to podarí....ja ich robím ako parížske rožky (recept je tu). No a uz padam...bo som sa dako rozkecala... :-)
ODPOVEDAŤ
Elenka Š. (Elenita) ID 13923 (12.6.2007, 17:44)
S tým sušením je to trochu komplikované, suším ich veľmi pomaly a ani neviem, koľko to asi môže trvať, je to dlho, kým nie sú aj pekne od spodu, pretože inak by sa polamali. Keď sú pevné, vyberám ich, ale je lepšie je robiť cih dva- tri dni pred,nechávam ich ešte na papieri, ešte sa to zvykne aj dosušiť.
Ale ak sa aj zlomí, tak to nevadí, nakoniec to aj taj nebude vidno... :-))). Stretla som sa aj s tým, že to nechávajú dosúšať na radiátori a pod. Ale neskúšala som... :-))) Existuje na to aj špeciálny papier, ja som ho neskúšala (toto bola prvotina), ale údajne sa to oplatí kúpiť.
Šľahá sa to nad parou vo väčšom hrnci, (veľkosti ako také úplne bežné "vandlíky") a šľahať mixérom. (L)
ODPOVEDAŤ
Martina H. (Jaj) ID 861, mimibazar.sk/jaj (9.6.2007, 13:48)
super Erika, ste nakoniec fajn baba. my sme trošičku netrpezlivé. ale to, že niektoré gazdinky nechcú dávať tento recept je naozaj pravda. trvalo asi tri roky, kým mi ho nakoniec jedna pani povedala.

....príjemný víkendík, pa...
ODPOVEDAŤ
Elenka Š. (Elenita) ID 13923 (9.6.2007, 13:40)
Ale nie, vy ste ma zle pochopili, ja som napísala, že postup dokončím, bo som nestihla, nedám sem predsa polovicu receptu....Zle ste si to prečítali, ale už som to napravila.... :-))))
ODPOVEDAŤ
Martina H. (Jaj) ID 861, mimibazar.sk/jaj (9.6.2007, 13:37)
dobrý deň, martinka, samozrejme sa to aj tepelne upravuje. tie bielkové hmoty sa najprv vyšľahajú, potom sa to suší v rúre a plnka je taká, že sa žĺtky a kakao vyšľahajú nad parou a do vychladnutej hmoty sa zapracuje zmäknutý tuk, samozrejme poriadne vyšľahať.
neviem prečo Erika nenapísala presný postup, jediné čo viem je, že ľudia, ktorí to vedia robiť, nechcú dať recept. Erika, je to od Vás absolutne neseriózne. ak si chcete napraviť reputáciu, pridajte aj presný technologický postup výroby.
ODPOVEDAŤ
martina m. (1martina) ID 124, mimibazar.sk/1martina (9.6.2007, 13:53)
uz je to jasne :-).vyzera naozaj krasne :-P
ODPOVEDAŤ
martina m. (1martina) ID 124, mimibazar.sk/1martina (9.6.2007, 10:47)
a to sa pri tej torte nic nepecie ani sa slahaju tie zltka nad parou ?je to v podstate surove?alebo iba ja nechapem? *-)
ODPOVEDAŤ
Elenka Š. (Elenita) ID 13923 (9.6.2007, 10:29)
ale aj veľmi dobré......... (child1)
ODPOVEDAŤ
Erika Dirdová (serafina) ID 16771 (9.6.2007, 10:26)
To musí byť veľmi sladké!!!!! :-) :-) :-) :-)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu