
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Tatiana H. (tanickask) ID 5946 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Špaldový chlebík[ recept č. 12446 zo dňa 22.3.2009 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY 300ml teplej vody * 1PL olivového oleja * 1čl octu * 250g hladkej múky T650 * 200g špaldovej celozrnnej múky * 50g ovsených vločiek * 2čl soli * 1čl cukru * 1/2kocky droždia (21g) * 1-2 hrste zrna špaldy - uvarené POSTUP PRÍPRAVY Špaldové zrno si namočíme cez noc, alebo na niekoľko hodín a potom uvaríme do mäkka. Do pekárne dáme všetky suroviny v poradí ako sú napísané a zrno pridáme po pípnutí alebo na konci miesenia pred kysnutím. Samozrejme môžeme zrno nahradiť aj obyčajnou pšenicou alebo inými semienkami alebo vynechať. Ja som si na pekárni nastavila program cesto a nechala kysnúť cca 2 hodiny lebo som nebola doma a potom som nastavila rovno pečenie 60min. Pekáreň som neotvárala. Chlebík je výborný:) |
Jana Abelovská (janeinka1) ID 54349 (22.3.2009, 13:43) |
Mám doma celý balík špaldovej múky, tak určite vyskúšam a dám vedieť ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Tatiana H. (tanickask) ID 5946, mimibazar.sk/tanickask (22.3.2009, 15:53) |
Super Janka, daj potom vediet ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |