
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
Vážení návštevníci,
reagovať na príspevky môžu iba registrovaní užívatelia. Vyplňte krátky registračný formulár a staňte sa naším členom.
Ak ste už u nás zaregistrovaní, prihláste sa prosím.
Tešíme sa na vás.
Vážení návštevníci,
reagovať na príspevky môžu iba registrovaní užívatelia. Vyplňte krátky registračný formulár a staňte sa naším členom.
Ak ste už u nás zaregistrovaní, prihláste sa prosím.
Tešíme sa na vás.
ZAVÁRANINY |
Jana B. (janaga65) ID 111651 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) sušené paradajky[ recept č. 17738 zo dňa 7.9.2009 ] POTREBNÉ PRÍSADY olivový olej, soľ, cukor práškový, bylinky (čerstvé, al.sušené)-tymián, bazalka, šalvia, oregáno... POSTUP PRÍPRAVY môj postup prípravy je podobný jednému už tu zo spomínaných receptov. Paradajky rozkrojím na 1/2, dužinu vydlabem. ( zamrazím ju do menších mikroténových sáčkov a neskôr použijem do polievok). Paradajky poukladám reznou časťou navrch na plech, na ktorom je papier na pečenie, ten potriem jemne olejom, paradajky slabo posypem práškovým cukrom a soľou, máličko pokvapkám olivovým olejom a dám do vyhriatej rúry. Podľa receptu, ktorý som dostala, som ich sušila v otvorenej rúre pri teplote 70 stupňov cca 5 hodín, ale bolo to zdĺhavé, takže pri ďalšom sušení som si teplotu prispôsobila na 120 stupňov, zavrela dvierka a spustila ventilátor. Bolo to náročnejšie v tom, prehadzovať častejšie plech o 180 stupňov, keďže vzadu v rúre bolo sušenie rýchlejšie, ale usušené boli ani nie za 2 hodiny. Do čistých pohárov som natlačila tieto paradajky a až na záver som pridala bylinky, tymiánu len na špičku noža, ostatné podľa vlastného úsudku. Až nakoniec som to zaliala olivovým olejom, zavrela fľaše a využila ešte teplú rúru, kde som tieto uzavreté fľaše akoby ešte sterilizovala. Nechala som ich tam do vychladnutia, keď som ich vybrala obrátila som ich vrchom dole, aby sa bylinky premiešali s olejom a uskladnila v pivnici. Jeden pohár sme už otvorili, cca po 3 týždňoch a sú naozaj výborné, chutili aj mojim kolegom v práci. Ale nabudúce ich asi trošku viac ešte posypem práškovým cukrom, ale len fakt trošku. A je pravda, že je to asi len pre trpezlivé povahy, pretože z dvoch plechov urobíte takto asi len tri malé , teda cca 200ml poháre. Ale myslím si, že to stojí za to. |
Irena W. (irmuska) ID 105511 (upravené 11.9.2009, 15:15) |
s cukinou skúsenosti nemám, ale kamoška robí baklažán a podľa mňa by takto mohla byť spravená aj cuketa. je fakt výborný. nakrája ho asi na 0,5 cm kolieska, posolí a nechá poriadne vypotiť (aj niekoľko hodín). opláchne a osuší. potom ho nasucho griluje do hneda. do zaváraninovej fľaše vrstviť baklažán, petržlenovú vňať, prelisovaný alebo posekaný cesnak, feferónky. všetko zaleje olivovým olejom. niekedy tam pridá syr feta na kocky, aj to je mňam. o pár dní sa to môže jesť. skladuje sa to v chlade a vydrží to vraj asi dva týždne. takže to nie je trvanlivé, ako sušené paradajky. možno by sa to po grilovaní mohlo trochu posoliť a šupnúť do sušičky, určite by sa predĺžila trvanlivosť, ale neskúšala som. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Jana B. (janaga65) ID 111651 (9.9.2009, 19:15) |
Ďakujeeem, určite vyskúšam recept tvojej kamošky , keďže baklažán máme tiež radi v našom "jedálničku" a zároveň skúsim za-experimentovať na cukine "ala" sušené paradajky. O výsledku budem informovať, a ak to vyjde a bude to tak chutné ako paradajky dám vedieť ako na to. Ešte raz dík za dobrý tip. ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Simona O. (Sim) ID 6805 (8.9.2009, 8:48) |
...na čo ten práškový cukor?? | |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Jana B. (janaga65) ID 111651 (8.9.2009, 18:56) |
sú chutnejšie a myslím si že aj lahodnejšie, ako keby tam nebol. A tým, ktorí sa chcú zdravšie stravovať , by som poradila dať si ich zopár na trebárs activa krehké rožteky, stačí jeden-dva kúsky paradajok a máte super raňajky, al. večeru. A zároveň by som chcela poprosiť, pokiaľ niekto pozná recept na podobne zaváranú ale grilovanú cukinu v olivovom oleji, či to nehodí na stránku. Ochutnala som ju -je skvelá, ale recept na ňu nemám a veľmi by som ho privítala. ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |