. .. .. .. .. .. .
. .

Vážení návštevníci,
reagovať na príspevky môžu iba registrovaní užívatelia. Vyplňte krátky registračný formulár a staňte sa naším členom.
Ak ste už u nás zaregistrovaní, prihláste sa prosím.

Tešíme sa na vás.

Pstruh s mandľovými lupienkami - RECEPT 1561

Elena Š. (*ela*) ID 4972
.
Oblasť: Bratislava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 16.7.2006
Naposledy: 14.2.2024 19:08
Aktualizácia: 8.7.2023 18:53
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 21
RODINNÉ FOTOGRAFIE 42
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 52
NÁVODY 1

RYBY A DARY MORA

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)


Pstruh s mandľovými lupienkami


[ recept č. 1561 zo dňa  ]


Pstruh s mandľovými lupienkami


POTREBNÉ PRÍSADY

2 pstruhy *
hladká múka na obalenie *
60 g masla *
4 PL mandľových lupienkov *
2 PL citrónovej šťavy *
1 PL petržlenovej vňaťe *
soľ *
mleté čierne korenie


POSTUP PRÍPRAVY

Týmto pstruhom určite zabodujete. :-)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

1. Pstruhov poriadne umyjeme zvonka aj zvnútra pokiaľ sa dá, osušíme ich papierovými utierkami a odrežeme im plutvy. Hlavu a chvost necháme, aby sa nám potom na tanieri dobre oddelila celá kosť.
2. Rybičky z oboch strán, aj zvnútra dobre osolíme a ...
3. ... obalíme ich v hladkej múke.
4. Na panvici zohrejeme polovicu masla, t.j. 30 g, vôbec ho nemusíte vážiť, je to cca štvrtina z osminky masla. :-)

Ešte jedna veľmi dôležitá poznámka. Pripravte si takú panvicu, aby sa Vám tam pstruhy zmestili, resp. kúpte takých pstruhov, aby sa Vám zmestili do najväčšej panvice, ktorú doma máte.

Spomenula som si na Mr. Beana, ktorý kupoval rybu tak, že ju primeral do panvice, ktorú mal so sebou v obchode. :-)
5. Pstruhov na masle opekáme 4-5 minút z každej strany, nie veľmi prudko, aby sa nepripálili. Čas závisí od veľkosti pstruhov.
6. Až sa opečú aj z druhej strany, vyberieme ich na predhriaty tanier a prikryjeme ich, aby nevychladli.
7. Druhú polovicu masla, čo nám zostala (30 g) dáme na panvicu rozohriať a pridáme naň mandľové lupienky a popražíme ich do zlatohneda.
8. Pridáme citrónovú šťavu, ...
9. ... nadrobno posekanú petržlenovú vňať, ...
10. ... soľ, ...
11. ... čierne mleté korenie, všetko premešame a necháme chvíľočku prehriať.
12. Pstruhov preložíme na taniere a prelejeme ich "omáčkou" s mandľovými lupienkami. Ako prílohu odporúčam zemiaky na akýkoľvek spôsob, aký máte radi a zeleninu, resp. šalát. Dobrú chuť!


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Rebarborový koláč s drobenkou - šťavnatý a kyselkavý | Pstruh s mandľovými lupienkami | Malinovo-šľahačkovo-želatínová torta s ovocím >>
nahlásiť
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Reklama | Podmienky pre používanie služby Mimibazar | Desatoro | Logo Overený obchodník | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Osobné údaje | Kontakt
Jednotné kontaktné miesta / Single Points of Contact | Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky používania služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Cookies | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra | Povinne zverejňované informácie

© 2001–2025 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s.
se sídlem náměstí Marie Schmolkové 3493/1, 100 00 Praha 10, IČO: 02346826, zapsaná v OR, sp.zn. B 19490 a dodávatelia obsahu