ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)
ZAPEKANÉ ŠPENÁTOVÉ HALUŠKY S NIVOVOU OMÁČKOU
[ recept č. 15443 zo dňa 20.6.2009 ] PRO INSPIRACI
POTREBNÉ PRÍSADY
pre inšpiráciu
POSTUP PRÍPRAVY
Špenátové halušky zmiešať s nivovou omáčkou, dať do zapekacej misy, paradajky z jednej strany namáčať do olivového oleja zmiešaného s bazalkou... Uložiť ich na halušky posypať strúhaným parmazánom a dať zapiecť... Výýýýýbornéééé :-)))
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
bližšie :-) |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
 | Marika S. (finka) ID 64179 (22.6.2009, 14:55) |
Ali, vyzerá to nebezpečne dobre Určite vyskúšam...  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | alena č. (alustek) ID 39585 (22.6.2009, 15:22) |
Marika určite skús ...a ked sa u vás "môže" slaninka tak aj tú na to pred zapečením nakrájaj ...ja idem tento týždeň robiť repete a dám jej tam veru dosť!  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Jana K. (Janka97611) ID 63645, mimibazar.sk/janka97611 (22.6.2009, 13:20) |
Alenka , pozname spenatove halusky je to nivovu omacku alebo sampionovu si dame priamo na halusky a mozeme  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | alena č. (alustek) ID 39585 (22.6.2009, 14:11) |
Janka, ja viem, že špenátové halušky tu pozná veľa ľudí-ja som ich tiež robievala ako píšeš. Ale čakala som návštevu a čas príchodu bol neurčitý a určite dobre vieš, že najlepšie je papať ich hned po uvarení, tak som si to vymyslela takto. Všetko pripravené hotové, riady umyté a ked prišli, len šup do trúby, zapiecť a papalo sa teplé... A bolo to fakt výborné a keby neboli vegetariáni, tak by som na vrch nakrájala aj slaninku na kocky a zapiekla aj s ňou...  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Ivana M. (ivula*) ID 14871 (22.6.2009, 13:15) |
Alenka, toto vyzerá nebezpečne dobre... napíšeš mi prosím Ťa receptík (hlavne na tie halušky)..  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | alena č. (alustek) ID 39585 (22.6.2009, 14:20) |
Ivka-preto som nedávala receptík, lebo určite je ich tu dosť aj na omáčku... Ja robievam halušky jednoducho: do rozmrazeného špenátika 1 vajíčko, roztlačiť 1 strúčik cesnaku, soľ a pridávať toľko hladkej múky, až je cestíčko husté tak akurát na halušky /ked som si nie istá-hodím jednu do vriacej vody a vyskúšam... /. A samozrejme dať uvariť halušky do vriacej slanej vody... Omáčka: urobím bešamel z masla /alebo oleja/ a hladkej múky, zaliať trochou studenej vody a potom pridať čo preferujeme-teda buď šľahačku, mlieko. Prevariť a pridať nastrúhanú NIVU a kým sa nerozpustí miešať na miernom ohni. A dalej už je tu hore napísané...  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  | Ivana M. (ivula*) ID 14871 (24.6.2009, 12:12) |
Alenka, prepáč, až teraz som si prečítala Tvoj receptík. Ďakujem veľmi pekne. Určite vyskúšam. Už sa mi zbiehajú sliny. Špenát mi veľmi chutí, môže byť pripravený akokoľvek... Ivana  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  |  | alena č. (alustek) ID 39585 (2.7.2009, 17:25) |
Ivulka-ja som na tom so špenátom rovnako! Aj ja ho pchám kam sa len dá Snáď chutili haluštičky!  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |